Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 46

• 75 151
  • 738
  •   2
Отговори
# 675
  • София
Благодаря пънче-мънче, дано са добре и този път стигна поне до трансфер Simple Smile

# 676
Герда, съжалявам, мила. Наистина липсва организация. Аз също съм възмутена на моменти...
Нищо не разбирам. Герда и Анонимен едно и също ли са? newsm78

# 677
  • София
Като правите Цветни снимки дават ли ви някакъв документ с описания в него и заключение?
Че аз като съм правила такава и нещо ми се губят нещата. Спомням си, ч енастоях и си платих 15 лева допълнително за да получа диска от снимката, а нямам лист на който да е описано заключението от прегледа.

Аз имам всичко. Правих я при Цветков миналата година и имам на един лист заключението от снимката отдолу с негов подпис и име. Диск също поисках, но не помня дали съм плащала за него.

Последна редакция: нд, 28 фев 2016, 16:55 от Люксен

# 678
Аз заключение нямам, само Персенска устно ми каза, че тръбите са проходими. Дадоха ми плака, а аз след седмица някъде се сетих и отидох в рентгенологичния кабинет да питам за диск - веднага го направиха, пари не са ми взели Peace

# 679
Наистина, ако е вярно това, което пише анонимната дама, отношението не е нормално към пациента в такъв момент. Мисля, че трябва да се промени политиката на болницата към жените с провалени опит ин-витро - колкото и да е Божа работа, все пак, докторите носят някаква отговорност особено предвид хилядите левове, които се инвестират от пациенти доверили се на болницата. Дано от ръководството да влизат във форума и да четат от време на време притесненията ни, но най-правилно е темата да се повдига и в книга за препоръки и оплаквания или директно пред Д-р Стаменов. Мисля, че е редно болницата да предлага безплатна консултация с психолог в такива случаи.

Анонимна, изчакай утрешния работен ден и направи нов опит за връзка с лекуващия лекар. Искрено ти пожелавам скоро да имаш нов шанс за надежда и този път да се увенчае с успех !

Момичета, под подписа ми има линк към кампанията на OLX за набиране на средства за жени с репродуктивни проблеми. Който желае, може да се включи. Смятам, че трябва да има благотворителен фонд и още такива кампании за финансиране на опити ин-витро, тъй като малко хора могат да си ги позволят или вече са с изчерпани възможности, а желаещите да станат родители се увеличават.

Дандиела Какви са ти забележките към органзиацията в родилното ? Смятам да раждам в болница Надежда и сега се притесних.  newsm78

# 680
Аз лично съм писала в анкетите към клиниката за липсата на организация, за дългото чакане и неспазването на часовете (моля, не ме разбирайте погрешно, свикнала съм да чакам, но когато чакането мине 2-3 часа и е няколко пъти в месеца, започва сериозно да нарушава работен и личен график), за това, че не мога да се свържа по телефона с тези, които записват часове, но не виждам да има промяна, даже мисля, че става по-зле.
Докато ЦАР не започне да изисква резултати вместо статистика ще е така във всички клиники - борба за повече пациенти и нулев стимул за положителен резултат! Според мен акредитация трябва да получават само клиники, чиято успеваемост е висока, а не всеки решил да се прави на репродуктивен специалист. Намалят ли успеваемостта, губят правото да работят с ЦАР. Така може и да се промени системата.

# 681
  • София
това с часовете закоментар след месеци е много нелепо.
според мен е редно след трансфера да поределят ден за кръвен тест и да записват час за коментар.
хем да се съобщо нормално резултата, хем ако е отрицателен да се коментира, а и един куп лекарства е добре да се знае как да се спират.
иначе всеки си прави някакви тестове, получава някакви цифри, за които се чуди добре ли са не са ли, звъни се на спешния телефон, там си намилат едно и също май  Rolling Eyes

за мен лично след всеки неуспех ми е помагало това че има някакво решение и че може да планираме нов опит, като ти кажат час за коментар след месеци и отиде на кино цялата положителна настройка.

# 682
Провален опит за 20 бона и аз ще съм ядосана  Twisted Evil
Не разбирам защо наистина Стаменов си затваря очите за това, продължаващо поне 8 години. От старата клиника администрацията е просто пълен ужас.

# 683
  • София
За мен е редно и клиниките да дават статистики на ЦАР всяка година - брой бременности - едноплодни, двуплодни, колко са довели до успешно раждане - къс, дълъг протокол, възраст на жената и това да се качва на сайта на ЦАР  Peace
Не може един опит да струва средно по 5 хил. лв., отделно да заминават от няколкостотин до няколко хиляди лева за изследвания и никъде да няма информация за успеваемостта на клиниките  Rolling Eyes.
И също считам, че е редно да има коментар дни след неуспеха, защото тогава и на лекарят все още му е по-прясно какво се е случило и къде би могъл да е проблемът.

# 684
Клиниката въобще няма информация за броя на родените деца от техни опити.

# 685
А трябва да се изисква такава информация. Пациента по някакъв начин трябва да се задължи да уведомява ако не клиниката, то поне ЦАР за родените от финансираните опити деца.
Успеваемостта трябва задължително да влезе като статистика на сайта на ЦАР, както и да не се сключват договори с клиники, чиято успеваемост е по-ниска от определената. Само така клиниките ще имат стимул да работят по-прецизно.

# 686
  • София
А е редно да има  Rolling Eyes, към купищата документи, които подписваме непрекъснато, могат да сложат една декларация, че се задължаваш да ги уведомиш при раждане примерно. Това са си важни показатели и на мен биха ми помогнали да се ориентирам между клиниките.

# 687
  • София
Кити, тук съм писала по-подробно:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=840782.690 , за да не спамим репродуктивната тема. ✌🏻

# 688
Водят статистика за броя раждания от финансирани опити от ЦАР: на мен ми се обади г-жа Караджова около термина да пита дали съм родила, никъде не си бяха отбелязали, че съм с мисед в осма седмица. Въпреки че вече имах и ЗЕТ правен, и нови изследвания, прегледи и т.н. Без коментар оставям факта как ми се отрази на психиката това обаждане...

# 689
  • София
Анонимен , много съжалявам за неуспеха ти. Щом си стигнала до тук съм сигурна,че ще продължиш и ще успееш да сбъднеш мечтата си !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт