WIZZ AIR - 21

• 93 356
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Ние винаги носим доста зарядни за различни електронни устройства и ги слагаме в една чанта, защото почти винаги я отварят, а ако имаш нещо завито във фолио в багажа-100 % отварят.
Един от най смешните случаи беше с едни бонбони от Рим, направени като цветенце с тел-събраха се после от всички телевизори да ги разглеждат

# 301
Изобщо няма такава закономерност. Проверяват когато сметнат за добре. Гледали са ми багажа по всяко време. И не се заяждат, защото си има правила.

В Букурещ последно избухаха цялата раница на детето навън с хастара направо. Нещо не им хареса, вадиха, бутаха обратно на скенера; пак вадят, пак бутат, докато остана съвсем празна раницата( порядъчно напълнена с дрехи, играчки, книги и какво ли още не). Не за обем, а на секюрити контрола.
А аз не си бях извадила нито таблета, нито зарядното; че и с часовника на ръката и шала на врата минах.

Секюрити контрола няма нищо общо с обема на багажа на Уиз.
Те гледат подробно ако има нещо подозрително, но на рентгена не можеш да кажеш какво е, без да отвориш раницата. Понякога са съвсем безобидни неща. Напр. Презерватив в джоба пищи на скенера яко заради фолиото, и ако не ти се е случвало не можеш да знаеш от какво е.

# 302
Така е. Думата ми беше, че и при обема на багажа и при скенера можеш да минеш метър. Субективно е. В Мадрид си пренесох една пяна за коса, никой не й обърна внимание. А на нашето летище отнеха на мъжа ми една гилза на ключодържателя, която му беше спомен, но писукаше, той беше пропуснал да я свали и се ,, сбогува,, с нея. Всичко е относително и зависи кой колко му се работи и му се проверява. А това, че си има правила и ние българите сме си Ганьовците на Европа, спор няма. Но невинаги някой спазва правилата. Веднъж минаваш, веднъж си плащаш.

# 303
  • София
При нас извадиха вдичко от раницата на мъжа ми за 1 гривна от стомана,която е дебела като белезница.въртяха я сукаха я,викнаха подкрепа-не можахада преценят оръжие ли е кво е и ни пуснаха... 😅 по едно вр бях сиг.,че ще му я вземат...

# 304
Здрравейте,
може ли в чекирания багаж (който се слага отгоре) да не слагам принадлежностите за баня и лекарствата в прозрачен плик и да са ограничени количества, а да си ползвам моя несесер ?

# 305
Здрравейте,
може ли в чекирания багаж (който се слага отгоре) да не слагам принадлежностите за баня и лекарствата в прозрачен плик и да са ограничени количества, а да си ползвам моя несесер ?

Аз понякога така правя, и като питат, казвам, че нямам течности, до сега не са ги виждали на скенера и не са правили проблем  Grinning

# 306
  • София
Здрравейте,
Къде отгоре?  Чекираният багаж е куфар, който се предава на багажната лента и отива в багажното отделение на самолета. В него можеш да си слагаш течности каквито и колкото искаш.

# 307
Здрравейте,
Къде отгоре?  Чекираният багаж е куфар, който се предава на багажната лента и отива в багажното отделение на самолета. В него можеш да си слагаш течности каквито и колкото искаш.

Ще е с мен в самолета. Не знам как се казва багажното отделение над главите на пътниците.

# 308
Това е ръчен багаж

# 309
  • София
"Течностите в салонния багаж подлежат на следните наложени от правителството ограничения:

Течността е в контейнер с максимален обем 100 мл
    Всички контейнери за течности, отговарящи на ограничението от 100 мл, могат да бъдат поместени в прозрачен наилонов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см x 20 см.
    Найлоновият плик трябва да бъде представен отделно при проверката за безопасност

При проверката за безопасност на летището ще бъдете помолени да се освободите от течностите, които не покриват горните изисквания. " - това е от сайта на WIZZ.
Аз лично не бих рискувала.

# 310
"Течностите в салонния багаж подлежат на следните наложени от правителството ограничения:

Течността е в контейнер с максимален обем 100 мл
    Всички контейнери за течности, отговарящи на ограничението от 100 мл, могат да бъдат поместени в прозрачен наилонов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см x 20 см.
    Найлоновият плик трябва да бъде представен отделно при проверката за безопасност

При проверката за безопасност на летището ще бъдете помолени да се освободите от течностите, които не покриват горните изисквания. " - това е от сайта на WIZZ.
Аз лично не бих рискувала.
Благодаря

# 311
  • София
Никога не са ми правили проблем,ако не са в плик.и никога не съм ги слагала в плик. Иначе слагам в малки шишенца всичко точно-от тея хотелските и са разпръснати из цялата чанта.

# 312
  • САЩ
Никога не са ми правили проблем,ако не са в плик.и никога не съм ги слагала в плик. Иначе слагам в малки шишенца всичко точно-от тея хотелските и са разпръснати из цялата чанта.

На моя приятелка, с която пътувахме заедно ѝ взеха (и изхвърлиха) парфюма, който беше оставила отделно от пликчето при секюрити чека - нищо, че беше 50 мл. (това на летището в Малмьо)
Аз веднъж не си намерих пликче и си ги оставих в несесера - на българското летище ми ги изсипаха и ми ги сложиха в тяхно пликче.  Случвало ми се е да пътувам (към България) и след една мноооого неприятна "българска" групичка, които бяха много драматични - багажа им беше много над размерите, в едни чувалчета, не в сакове/куфари, деца крещят, хора се карат... Срам ме хвана. Та аз бях след тях, непосредствено и ме разцепиха от проверки, всяко нещо гледаха и проверяваха едва ли не. След полет от Айндховен пък ме вкараха да ме проверяват с куче  Laughing
Така че си е до късмет.

Да, доста често съм "минавала метър" и с размер на багажа, и с тежест, и със секюрити чека за някакви дреболии - но идеята е, че тръгнат ли да гледат внимателно, гориш с предмета или пари, ако е за багажа. И ако започнеш да упорстваш, става по-зле. Така че риска трябва да е преценен.

# 313
  • София
Преди 5-6 години на летището в Айндховен заради един забравен детски сок от 100 ml в ръчния багаж си причиних изживяване, което не искам да се повтаря никога и по никакъв повод. Предпочитам да спазвам правилата, отколкото да ме дърпат разни полицаи и да гледат на мен като престъпник. Всеки решава дали да рискува заради един шампоан или не.

# 314
  • София
Mоже 10 пъти да съм имала късмет...обикн.нямам.но когато преди 5 г започнах да летя,не знаех изобщо, че има ограничения и отидох на проверката директно с раница пълна с козметика 😅просто ми я извадиха и изхвърлиха.отне изв.време,но нищо друго неприятно не е било.

Общи условия

Активация на акаунт