Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 315
 • Мнения: 1 496
След като премина цялата седмокласна одисея ще споделя, че не съм очарована от курсовете в Образователни технологии.
Насочихме се към тях още в 6ти клас по БЕЛ и в 7ми по БЕЛ и Мат. В 6ти клас 2 месеца преди края на учебната година вървяха с 3 урока назад!!! И аз спрях детето, след като по л-ра изкара 6 от самоподготовка, тъй като в курса още не бяха стигнали до произведенията, на които ги изпитваха. В 7ми клас тръгна добре по БЕЛ, по Мат на първата родителска ми казаха, че не се справя много добре. Бях силно озадачена, тъй като в тази област детето е много силно и в училище е отличник, а по БЕЛ ми казаха най-общо, че се справя. Всъщност разбрах, че по Мат им дават много по-трудни задачи и някои от тях не може да реши. В един момент разбирам,че детето е доста объркано, защото по БЕЛ са напред с материала, а в училище си карат по програмата и през седмицата за училище учи за едни произведения, а за курса други!! Домашните наистина бяха много и когато преминаха втора смяна нямаше почивен час. В нито един момент не разбрах от образователни технологии къде и на какво ниво е детето ми - напред  ли е, назад ли е, как е сред другите, нищо. Получавах отговор "Справя се" или някакви други отговори, за неща, които не питам. Опитаха се да ме убедят, че в училище оценките са завишени, е уверявам ви в нашето поставяха на всички това, което са си заслужили.
В крайна сметка не ни приеха в желаното училище, но не съжаляваме. Балът на детето беше достатъчен, за едно от добрите училища.
Това което получих като първоначално инфо за ОТ не съвпадна с нищо през цялата година.
Извода, който си направих е, че най-добрия вариант за подготовка на седмокласник е частни уроци с преподавател от училището, в което учи или препоръчан такъв, винаги при необходимост, не е нужно претоварване.
Пожелавам успех на всички бъдещи седмокласници и здрави нерви на техните родители.

# 316
 • Мнения: 595
Какви точки имаше детето ви на двата изпита? Споделете, ако прецените. Ще бъде полезно за тазгодишното ориентиране към допълнителни уроци. В кой град се случва това?

# 317
 • Мнения: 1 496
В София. Точни точки няма да споделя, защото не мисля, че те са ориентир за допълнителни уроци. Както децата така и потребностите им са различни. Теста по БЕЛ наистина беше лесен и моето дете изкара над 80, но по Мат очаквах повече, при условие, че решаваха трудни задачи в ОТ.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 18:57 от Gigi

# 318
 • София
 • Мнения: 1 681
Разбирам, че сте очаквала курсовете за подготовка за матурите по някакъв начин да помогнат на детето в училище. Да вървят успоредно и да допълват училището.
Аз не съм следила нищо такова. Но като се замисля и при моето дете имаше разминаване. Дори не мога да си представя как биха могли курсовете и учебаната година да вървят успоредно. Особено в седми клас.
С две думи, това което е изброено за "ОТ" като минуси за мен са плюсове. Още повече, че детето се е справило точно както са Ви казали и учителите - по БЕЛ се е справило прилично, а по математика не чак толкова.

# 319
 • София
 • Мнения: 11 632
Курс и материал в училище няма как да вървят паралелно, без значение коя е школата. Ако се търси такова съвпадение, трябва индивидуална работа с учител. Иначе школата как да се напасне към това докъде в училище е детето Х, докъде е детето У от друго училище и докъде е ученикът Z  от трето школо.  Винаги са до различни уроци. Отделно школите принципно бързат да приключат с матераила по-рано, зада може на последните занимания да се правят цялостни преговори. Да не говорим, че има и курсове, които не взимат материала по мат в хронологичен ред, за справка "Милениум" в 104-то.

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 17:32 от пенсионирана русалка

# 320
 • Мнения: 1 496
Напълно съм наясно, че курсовете за матурите не са,за да му помагат за уроците в училище. И никъде не съм написала, че съм търсила паралел.
В курса всички деца бяха от различни училища и всички вървяха по една програма и бяха на един материал, няма едни напред, други назад, такова нещо нямаше поне по БЕЛ. Никакви преговори не са правили.
Но да не се отклоняваме от смисъла на темата - мнения за школи.

# 321
 • Мнения: 10
Някой да има инфо за летен едномесечен курс по БЕЛ някъде в центъра на София или в близост?
Моето дете посещаваше такъв курс в Бели брези, миналата година преди училище. Останах много доволна, защото си харесваше учителката и макар че беше лято си пишеше домашните ( а те не бяха малко) и имаше отличен на входно ниво, а на матурата сме с 89 т. Ако още проявявате интерес, предвид това че е вече август , ще дам контакти.

# 322
 • Мнения: 1 967
Някой да има инфо за летен едномесечен курс по БЕЛ някъде в центъра на София или в близост?
Моето дете посещаваше такъв курс в Бели брези, миналата година преди училище. Останах много доволна, защото си харесваше учителката и макар че беше лято си пишеше домашните ( а те не бяха малко) и имаше отличен на входно ниво, а на матурата сме с 89 т. Ако още проявявате интерес, предвид това че е вече август , ще дам контакти.
Може ли и на мен координатите на центъра/учителката, евентуално за догодина. Благодаря ви

# 323
 • Мнения: 90
Здравейте,интересувам се от мнения относно г-жа Банчева(по математика) от школа Софроний?Единствено при нея са останали свободни места и се чудя дали да запиша сина си там.Оказа се,че съм закъсняла за доста от школите....

# 324
 • Мнения: 736
Може ли някой да сподели впечатления от летни курсове по БЕЛ и математика? Школи, преподаватели?

# 325
 • Мнения: 328
Мисля си, че лятото им е за почивка и релакс - природа, море, походи в планината, колело... физическо зареждане и четене за удоволствие - каквото им харесва. Зареждат тялото и мозъка си за ужасното им напрежение, особено 7 клас.
Четенето за удоволствие е чудесен начин да обогатят речника си, да научат нови неща. Когато нещо стане задължително - престава да е интересно.
С моите деца поне така правехме и все още така правим.

# 326
 • София
 • Мнения: 3 736
Този отговор определено отговори на молбата за впечатления от летните курсове...

# 327
 • Мнения: 7 370
В школа Междучасие водят летни курсове за затвърждаване материала от 6-ти клас. Продължителността е 10 дни и започва от 16.06. Но имена на учителите не знам

# 328
 • Мнения: 328
За 10 дни от 16 юни зо 26-30 юни ... затвърждаване на материала!
И после 2 месеца ваканция и каква е ползата...
Разсъждавам си на глас. Повече би имало смисъл интензивен преговор преди 15 септември.

# 329
 • Мнения: 28 575
В началото на септември има кратък курс в Софроний. Дъщеря ми го посети преди 5 години, бях доволна.

Общи условия

Активация на акаунт