Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 941
  • 941
  •   1
Отговори
# 435
Винаги и моментното състояние е от значение!

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 11:17 от blackcat6

# 436
Така е , но все пак са по -гъвкави (ако не ги е страх толкова) , докато школите нямат алтернатива , щом се получи заповед за затваряне.
Иначе е факт , че психиката е  много важна във всеки аспект.

# 437
  • софия
По мат детето работеше индивидуално с учител. По време на ДО тези уроци също минаха дистанционно. И учителите са хора, и те имат своите притеснения. Съмнявам се да има много учители, които по време на ДО провеждат присъствени уроци.

# 438
  • София
Когато синът ми се подготвяше ходеше в НПМГ на математика в курса на Недялка Димитрова беше и при Елмира Йонова в нейната школа на български език.
....

Това отдавна ли е било? Детето ми учи в НПМГ 3та година, преди това беше на курс в НПМГ по Мат 3 г., но при друг учител, като последната година със сигурност беше само този курса по Мат при този учител.
От последната учебна година Н.Д. не е част от училището, би могло да се каже "тръгна си".

# 439
  • София
Аз щях да вляза в контакт с тях и да ги питам къде водят курсове Simple Smile
Виж какво намерих: http://www.danybon.com/predstavi-se/izzi-pass-shkola/
Да, но вече не е актуално. Иначе знам за тези курсове. Права си за вариант да се свържа с тях и да попитам. Ще търся инфо за още няколко имена и просто ще се спра на две учителки.

Иначе е ясно, че ако затворят всичко, няма как да изисквам присъствени уроци, дано не се случи, де. На този етап съм по-склонна на уроци, отколкото на школа (поне след доста четене из нет-а), ще видим. Ще погледна инфо и за тази Йонова.
Христемова дава ли уроци на деца извън НЕГ?

# 440
  • София

Христемова дава ли уроци на деца извън НЕГ?

Разбира се, децата, когато са още в 6-ти, 7-ми клас, още не са ученици нито на  НЕГ, нито на която и да е друга столична гимназия.  Докато още водеше курсове в Милениум, съм чувала, че е отказвала на деца от НЕГ, искащи да се готвят при нея за ДЗИ. Но може би е предавала на въпросните деца и е ставало дума за конфликт на интереси. На моите не преподаваше, бяха при неин колега,  и съответно и в 7 за НВО, и в 12 клас  за ДЗИ бяха на курс при нея.И в двата случая съм адски доволна. Дългогодишното справяне на НЕГ дежурно в челото по БЕЛ се дължи до голяма степен на работата й и/или на тази на Лилия Гюлеметова. 

# 441
  • софия
Моят малък опит показва, че индивидуалните уроци са за предпочитане по предмета, по който детето се чувства по-неуверено и се нуждае от повече упражняване на трудностите. Уроците в школа са ок за предмета, по който няма големи трудности и пропуски.

# 442
  • София
пенсионирана русалка, благодаря за полезната информация. Записвам си я като вариант. Малко ме притеснява това, че е от НЕГ т.е. да не натоварва много и да форсира нещата.

# 443
  • София
пенсионирана русалка, благодаря за полезната информация. Записвам си я като вариант. Малко ме притеснява това, че е от НЕГ т.е. да не натоварва много и да форсира нещата.

Дава си домашни, изисква, проверява, да. Но ако човек си разпредели през седмицата  задачите и не остави всичко за последния момент преди урока, не се усеща никакво натоварване, особено пък в 7 клас. В 12-ти може би с една идея повече можем да говорим за някакво натоварване, понеже  материалът по старата система беше много обемен, а и самият курс  беше само един срок, не цяла година като в 7 клас. Отделно тогава учениците акцентират и на подготовка за други изпити за университети, за  сертификати по език и т.н..И въпреки това резултатите бяха супер Simple Smile

# 444
  • София

Дава си домашни, изисква, проверява, да. Но ако човек си разпредели през седмицата  задачите и не остави всичко за последния момент преди урока, не се усеща никакво натоварване, особено пък в 7 клас. В 12-ти може би с една идея повече можем да говорим за някакво натоварване, понеже  материалът по старата система беше много обемен, а и самият курс  беше само един срок, не цяла година като в 7 клас. Отделно тогава учениците акцентират и на подготовка за други изпити за университети, за  сертификати по език и т.н..И въпреки това резултатите бяха супер Simple Smile
Аз се интересувам за 6кл, но иначе съм наясно с натоварване в НЕГ (поне по наше време си беше яко учене) и затова искам нещата да станат по-плавно.

# 445
Точно ако започнете от шести клас, подготовката ще бъде плавна. Колко ще бъде товарено едно дете зависи от качеството на преподаване и усвояване  до момента. Ако има пропуски, те трябва да се отработят, а това е свързано с натоварване. Ако детето е учило ритмично, ше упражнява формата и натоварването му ще е по-малко. Преценете и какъв тип е детето ви - състезателен или не. В шести клас детето ми беше в една група с дъщерята на колжка. На пробните се боричкаха - битката беше за стотни - с колко едната ще изпревари другата и дори две стотни разлика водеха до "йес, минах я".

# 446
  • София
Учи ритмично и се справя много добре по състезания, което ми говори, че е добре с учебния материал. Просто НВО си иска подготовка и решихме да минимизираме стреса като започнем от 6кл.

# 447
Десем, аз знам, че госпожата се е пенсионирала...

# 448
  • София
Държа да отбележа, че има доста голяма разлика между дистанционна школа и дистанционни частни уроци. При втория вариант учителят отсреща непрекъснато те ръчка и няма особено голяма възможност да блееш пред монитора. Около месец и нещо преди НВО м.г. включихме такава математика и беше значително по-различно в сравнение с школата. Поне за моето дете. За протокола - учителят беше един и същ.

# 449
  • София
blackcat6, да, пенсионирала се, след като са пенсионирали други учители.

Общи условия

Активация на акаунт