Школи в София за подготовка за НВО в 7 клас

• 204 644
  • 941
  •   1
Отговори
# 585
Със сигурност имат частни уроци (знам за г-жа Богданова и Христемова, за г-жа Йонова е ясно- има групи по 24 деца в школата си), но може би трябваше по-конкретно да задам въпроса си: досега са били само онлайн за "по-индивидуални" уроци, някой има ли опит с уроци на "живо" с тях?

Знаете ли също дали някоя от тези госпожи подготвя и за Американския колеж?
Коя бихте препоръчали, ако имате опит от първо лице (няма много отзиви за тях)?

Извинявам се за многобройните въпроси, но съм в голямо чудене.

Благодаря!

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 09:13 от mimkatabg

# 586
  • софия
Дъщеря ми ходи при Йонова в група, учи в АК, на есето имаше около 13%, на НВО 97 точки. Подготвя се за НВО, имаха 1-2 занимания за писане на есе, основно насоки. Нищо специално. Бях ѝ дала да чете примерни есета. В сайта на Колежа и в Данибон (мисля) има много.

Конкретно по БЕЛ не бих направила нищо различно - усвояване и прилагане на добри умения по БЕЛ и литература. Йонова е великолепен преподавател и педагог и дава много на децата, стига и те да полагат усилия. Всичко, което научи при нея, остана като полезни знания. Разбира се много зависи от детето, но моето мнение продължава да бъде, че специална подготовка за есето за АК не е необходима. Децата трябва внимателно да прочетат изискването и стриктно да следват дадените указания.

# 587
И моята дъщеря без никаква подготовка се справи много успешно с есето,  просто трябва граматика, пунктуация и свежа мисъл. "Препъни камъчето" за АК са логическата и математическата части, ако твърде много време се замисляш. Трябва да си доста бърз.

# 588
Със сигурност имат частни уроци (знам за г-жа Богданова и Христемова, за г-жа Йонова е ясно- има групи по 24 деца в школата си), но може би трябваше по-конкретно да задам въпроса си: досега са били само онлайн за "по-индивидуални" уроци, някой има ли опит с уроци на "живо" с тях?

Знаете ли също дали някоя от тези госпожи подготвя и за Американския колеж?
Коя бихте препоръчали, ако имате опит от първо лице (няма много отзиви за тях)?

Извинявам се за многобройните въпроси, но съм в голямо чудене.

Благодаря!

Ами щом знаете, че дават уроци, защо изобщо питате:

Благодаря! А частни уроци (индивидуални или на малки групи) имате ли представа дали организират (освен школата Литера)?

# 589
Дъщеря ми ходи при Йонова в група, учи в АК, на есето имаше около 13%, на НВО 97 точки. Подготвя се за НВО, имаха 1-2 занимания за писане на есе, основно насоки. Нищо специално. Бях ѝ дала да чете примерни есета. В сайта на Колежа и в Данибон (мисля) има много.

Конкретно по БЕЛ не бих направила нищо различно - усвояване и прилагане на добри умения по БЕЛ и литература. Йонова е великолепен преподавател и педагог и дава много на децата, стига и те да полагат усилия. Всичко, което научи при нея, остана като полезни знания. Разбира се много зависи от детето, но моето мнение продължава да бъде, че специална подготовка за есето за АК не е необходима. Децата трябва внимателно да прочетат изискването и стриктно да следват дадените указания.

Благодаря много за отговора!

# 590
  • софия
Да, при Йонова ПИ са с по-голяма сложност. Ако се справят с тях, НВО не може да ги събори, ще им бъде като стандартно домашно при Йонова. На почти всички дъщеря ми имаше по-ниски резултати в сравнение с НВО, но винаги са били 90+ (в първата петица/десетка). Имаше деца, които и на всички нейни ПИ имаха 95+.

# 591
При г-жа Йонова няма свободни места, има при друг учител в школата. Сега съм в колебание между г-жа Наташа Христемова и г-жа Даниела Богданова. И двете преподават онлайн в малки групички, не предлагат индивидуални уроци. Бихте ли ми дали своето мнение за тях, ще съм много благодарна!

# 592
  • София
При г-жа Йонова няма свободни места, има при друг учител в школата. Сега съм в колебание между г-жа Наташа Христемова и г-жа Даниела Богданова. И двете преподават онлайн в малки групички, не предлагат индивидуални уроци. Бихте ли ми дали своето мнение за тях, ще съм много благодарна!
Гласувам  с две  ръце и с два  крака за г-жа Христемова Simple Smile Голямата ми дъщеря беше при нея в училище,  близначките ми нямаха този късмет, бяха с друг преподавател, но в седми клас бяха при нея на курс.  Много стабилна подготовка,  доста обемни домашни, винаги внимателно проверени, малко режещо оценяване, но си струва, особено след като на НВО/ДЗИ имаш отлични резултати. Наистина те бяха при нея във времена, когато още беше в Милениум, тоест присъствено, но познавам доста хора, чиито деца са/бяха през последните няколко години онлайн при нея - отзивите/резултатите са същите Simple Smile

# 593
Русалке, а по математика кои преподаватели/ школи препоръчваш?

# 594
Аз не бих плащала за онлайн основна подготовка, колкото и да е добър учителя. По-добре намерете мнение за начинът на провеждане и дали са доволни от онлайна от ползватели.

# 595
  • София
За там ми е трудно да отговоря. Голямата ми дъщеря беше някога в Софроний, аз бях доволна, но тя в онези времена имаше страхотен афинитет към мат и решаваше много странично, след това съм чувала негативни отзиви предимно. Малките ми обещаваха все, че ако не ги запиша на курс/уроци,   ще решават с мен от утре, от вдругиден, но си останаха с обещанията. Времето си минаваше,  в седми клас почти към средата трудно щях да намеря решение, тогава ги пратих на уроци при учител по мат в столично училище, пише във форума. Едната щеше да има 100 точки, ако не беше се скатала  с един ред в разписването на една от задачите с разлагане във втори модул. А другата днес е на прага да завърши бакалавър с приложна и бизнес  математика. Simple Smile Пиши ми на лични, ще ти кажа името, ако представлява интерес, макар че вероятно си се сетила за кого става дума. Познавам я лично и бих могла да попитам дали мога да дам координатите й.

Фенси, принципно е така. Но аз нагоре споделих, че познавам лично деца (родителите), били при нея онлайн. Едното е в 91 НЕГ, другото в 164 ГПИЕ с английски - и двете по първо желание, и двете момичета, и двете с резултат над 90 по БЕЛ. По-малкото дете в едно от двете семейства е сега пак при нея, 6 клас. Ако родител е недоволен първия път или има  някакви, дори и съвсем малки, резерви, би потърсил друг вариант  за второто дете.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 09:50 от пенсионирана русалка

# 596
Да, аз затова търся потребители, които скоро са използвали услугите на една от двете преподавателки (г-жа Христемова и Богданова), за да споделят мнение от онлайн обучението си с тях.

# 597
  • София
И аз препоръчвам г-жа Христемова. Невороятен преподавател! Преподаваше на сина ми в гимназията, като втория срок на 12 клас бяха изцяло онлайн - часовете им бяха много добре структурирани и дори по-ефективни от присъствените. Невероятен късмет имахме, че му преподава и 5-те години и изкара 6,00 на матурата по БЕЛ, като той е по-скоро математик и не е любител на книгите.

# 598
А някой знае ли къде преподава г-жа Христемова и как може да се свърже с нея човек?

# 599
  • София
И аз препоръчвам г-жа Христемова. Невороятен преподавател! Преподаваше на сина ми в гимназията, като втория срок на 12 клас бяха изцяло онлайн - часовете им бяха много добре структурирани и дори по-ефективни от присъствените. Невероятен късмет имахме, че му преподава и 5-те години и изкара 6,00 на матурата по БЕЛ, като той е по-скоро математик и не е любител на книгите.

Скрит текст:
На моята  дъщеря преподава  в 3 от петте години, затова ще да са и няколкото стотни разлика от пълната шестица  (5 ли бяха, 7 ли). Майтапя се. А твоят син  е всестранно  развит, въобще не е само математик, ама айде.. Wink

Г-жа Христемова е шестица от тотото, независимо дали работи онлайн или присъствено. Познавам хора, минали през обучението й и в двете форми(присъствено/онлайн),  обемът домашни е  същият,  проверяването им, обясненията  на материала и на грешките в домашните, доста режещото оценяване (заради високи критерии) в процеса на обучение и после страхотната изненада на НВО/ДЗИ като цифров измерител  Simple Smile-  също.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 13:36 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт