Ebay 96

• 68 055
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Повдигаш кейс със солиден снимков материал на фалшификата, докладваш го за измама, ebay имат достъп до кореспонденцията ви, там продавачи на ментета не се толерират.След което те разглеждат случая и ако действително покупката е фейк и той не може да докаже автентичността на произхода и - ти връщат парите.Сега доволен ли си?

От кое да съм доволен?
Единствено се убеждавам, че eBay има слабости, от които може да се възползват некоректни продавачи и купувачи.
Снимки на фалшифицирана антика нищо не могат да докажат. Те и специалисти с техника и химичен анализ не е сигурно дали ще успеят.
Продавачът пък може да прати фалшификат, а да има документи за оригинала и какво доказва това? Нищо. А ако няма, значи купувач, който е получил оригинала може да си получи парите, но вместо оригинала да върне фалшификат. Ето този казус ме вълнува как може да се разплете и убеждавам се от думите ви, че eBay и PayPal са безпомощни да го разплетат.

# 241
Някакви хипотетични казуси ли се обсъждат, или конкретна покупка?

# 242

Има ли значение? Искам да се запозная дали като продавач или купувач мога да бъда измамен и за съжаление се убеждавам, че е елементарно.

# 243
Некоректни продавачи и некоректни купувачи има навсякъде, не само в ибей. Ако ти стиска, купуваш, ако те е страх, не купуваш.

Все пак платформата се старае да разработи и прилага правила, които да защитават потребителите ѝ възможно най-добре.

Но и най-перфектната система си има слабости. Ако цял ден седиш и търсиш пробив, в един момент непременно ще го намериш.

Четеш обявата, гледаш условия, цена и преценяваш риска.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 14:19 от Дидичка

# 244
  • Пловдив

Само хипотетични  Mr. Green
-------------------------------------------

un-known, щом стигнахме до специалисти и въглероден анализ - ти значи си голям спец и не би следвало да се минеш. И кой истински антиквар купува онлайн без да е видял с очите си в какво инвестира?Ако очакваш обаче да купиш нещо от китайците с табела на известна марка - бъди готов за менте.А те питах доволен ли си - понеже няколко човека, няколко пъти, отделяме от времето си и ти обясняваме едни и същи неща, щом не ти се рискува - не поръчваш, просто е.И да, има значение дали обсъждаме хипотетични или конкретни казуси, тъй като ние пазаруваме от години и сме виждали доста частни случаи и случки.

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 14:29 от Горгона

# 245

Само хипотетични  Mr. Green
-------------------------------------------

un-known, щом стигнахме до специалисти и въглероден анализ - ти значи си голям спец и не би следващо да се минеш.Ако очакваш обаче да купип нещо от китайците с табела на известна марка - бъди готов за менте.А те питах доволен ли си - понеже няколко човека, няколко пъти, отделяме от времето си и ти обясняваме едни и същи неща, щом не ти се рискува - не поръчваш, просто е.И да, има значение дали обсъждаме хипотетични или конкретни казуси, тъй като ние пазаруваме от години и сме виждали доста частни случаи и случки.

Дори да бях спец, по снимка не мога да определя датировката или какво има под повърхностния слой. Ако под конкретен казус визираш вече пито-платено, за какво ми е да питам изобщо нещо тук?
И имам над 10 000 поста, в които съм помагал на потребители, но откъм поведение има много да се учите от мен.

# 246
  • Пловдив
За поведние ни е малко късно да се учим от който да е, отдавна сме минали периода на личностно изграждане, а меренето кой колко поста  има и на колко потребителя е помогнал не ти вдига акциите никак.Бъди жив и здрав, при следващ обиден пост в тази тема ще бъдеш докладван  Peace

# 247
  • Sofia
И имам над 10 000 поста, в които съм помагал на потребители, но откъм поведение има много да се учите от мен.

На какво да се научим? От няколкото ти поста в тази тема оставам с трайното впечатление, че не се справяш особено добре със задаването на логични и правилно конституирани въпроси, нито пък имаш способността да възприемеш пълноценно предоставената ти от останалите потребители информация (справка: плеадата ти от безумни, да не кажа по-тежка дума, въпроси във връзка с пощите, само няколко страници по-назад). Налага се да ти се повтаря едно и също, казано с различни думи, докато осмислиш написаното. А това, малко или много, дразни. Мисля, че при тези обстоятелства, най-малкото, което можеш да проявиш, е благодарност. Peace

# 248
  • София
Не знам защо, но от началото този потребител ми създава усещането, че търси именно пробиви в системата на Ebay. Дано да не е за лични облаги.
Съжалявам за офф-а.

# 249
Не знам защо, но от началото този потребител ми създава усещането, че търси именно пробиви в системата на Ebay. Дано да не е за лични облаги.
Съжалявам за офф-а.

Joy Joy Joy
Разбира се, че потърсих информация дали мога да бъда измамен в eBay, но не от началото на темата, а в последните си мнения.
Заяжданията и спама няма да коментирам, под нивото ми е Mr. Green

# 250
Незнаен, каквото и да купуваш и от където и да го купуваш, няма как да се гарантира кой е прав и кой крив ако не се получава от ръка на ръка и не се гледа на място. Не е само до ибей работата. От който и сайт да пазаруваш, в момента в който го няма директното от ръка на ръка предаване има шанс и за двете страни да мамят. Това е елементарно и логично и не виждам какъв по-различен отговор очакваш. Така както продавач има оригинални документи а праща менте (твоя пример), така също и купувач може да получи оригинал, а в къщи да има менте, което в последствие да каже, че е получил. Явно интернет не е подходящо място за пазаруване на такива стоки и или трябва да преглътнеш изгодните цени и да си купуваш от магазин, или да спреш да задаваш тука едни и същи въпроси и да си поемеш риска.  Peace

ПП. Само да допълня, че за това ибей си имат рейтинг на продавачите, както и на купувачите, за да си една идея по-спокоен ако купуваш от някой с добър рейтинг. Ако е магазин, който се занимава само с твоите стоки и държи на добрия рейтинг, едва ли ще се занимава с ментета, или рейтинга нямаше да му е добър. Ако е частник, риска вече е голям.  Peace

# 251
HELP  Praynig

Получих това преди малко, имам ли повод за притеснение  Cry

eBay sent this message to името ми (никнейм).
Your registered name is included to show this message came from eBay. Learn more about how to tell if an email is really from eBay.

Unauthorized use of your account -- action required

Hello никнейм,

We have reason to believe that your eBay account has been used fraudulently without your permission. We’ve reset your eBay password. In addition, any unauthorized activity, such as buying or selling, has been canceled and any associated fees have been credited to your account. Any listings that we removed are included toward the end of this email. We assure you that your financial information is securely stored on a server and cannot be seen by anyone.

To secure your eBay account, you need to:

Change your password on your personal email account and any item listing tools.
    Change your eBay password.
    Update your secret question and answer.
    Verify the contact information and other stored information on your eBay account is correct.
    Install or update antivirus software.

For detailed instructions, please visit:
http://pages.ebay.co.uk/help/account/securing-account.html

Learn more about keeping your eBay account secure:
http://pages.ebay.co.uk/help/account/protecting-account.html

We appreciate your understanding and thank you for being part of our community.

Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

# 252
Дано не закъснявам, на първо четене ми прилича на фишинг. В никакъв случай не отваряй тези линкове.
Никой сайт няма да ти промени паролата, може да те подканят сама да си я смениш, но не и те да ти я променят.
Опитай да си влезеш в профила, отвори нов прозорец и въведи адреса, не използвай други линкове. Мисля, че някъде имаше телефон на съпорта, но не съм сигурна.
Съжалявам, че не мога да помогна.
Късмет.

# 253
  • Пловдив
Anik@, наистина постъпи като те е посъветвала Дидичка, не отваряй никакви линкове.Аз съм получвала подобен  имейл миналата година, когато масово от ebay съветваха потребителите да сменят паролите си от съображения за сигурност, имаше някакви хакерски атаки.Наистина подканяха,нищо не пипаха по свое усмотрение..

# 254
Аз вече си смених паролата  Cry Същото писмо го имам получено и в съобщенията в акаунта  Confused

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 22:06 от Anik@

Общи условия

Активация на акаунт