Ebay 96

• 67 992
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако не очакваш някакви проблеми с якето, пиши веднага на ПП, че си получила пратката и всичко е наред. Peace

# 331
  • Бургас
Здравейте, може ли малко помощ, моля. Нямам много опит с пазаруване от e-bay...
За пръв път ми се случва да си харесам две неща от един продавач, прочетох, че ако поискам комбиниране на поръчката, пощенските такси ще са по-малки. Поисках да ги комбинира и днес получих фактура за двете неща с обща доставка на стойността на двете отделни. Та въпросът ми е мога ли сега (и как) да откажа да закупя единия артикул или съм длъжна да взема и двата. Може би е важно да уточня че покупките не са от търгове.

# 332
  • Бургас
Щом си закупила два артикула,си длъжна да ги платиш.Ако не платиш ще получиш "страйк".При 3 "страйка" си вън от Ebay.

# 333
  • Бургас
Много ти благодаря за разяснението, отивам да плащам тогава  Simple Smile

# 334
  • Sofia
Здравейте, може ли малко помощ, моля. Нямам много опит с пазаруване от e-bay...
За пръв път ми се случва да си харесам две неща от един продавач, прочетох, че ако поискам комбиниране на поръчката, пощенските такси ще са по-малки. Поисках да ги комбинира и днес получих фактура за двете неща с обща доставка на стойността на двете отделни. Та въпросът ми е мога ли сега (и как) да откажа да закупя единия артикул или съм длъжна да взема и двата. Може би е важно да уточня че покупките не са от търгове.

Обикновено, когато продавачът е склонен да комбинира пощенските за 2 или повече отделни артикули, има една опция, наречена "Add To Cart", намираща се до бутона "Buy It Now" – когато натиснеш "Add To Cart" за всички желани артикули, те отиват в кошницата ти и отдолу, под тях, е изписана крайната цена за шипинга. След това пристъпваш към частта с плащането. Ако няма такъв бутон никъде в обявата, то вероятността продавачът да не желае да комбинира пощенските разходи е голяма. Но някои се съгласяват, чак след като изрично ги запиташ. Не са длъжни, обаче, според правилата на платформата, да комбинират шипинг разходите. Peace

# 335
  • Бургас
Че не е длъжен - ясно, но защо тогава изобщо е тази опция, просто да ми сметне общата стойност и да ми напише фактура ли? Изрично беше написано, че комбинирането на поръчката намалява пощенските разходи, имаше и бутон за поискване на комбиниране. Може пък и да си запазва правото да си решава индивидуално за всяко питане.
Както и да е, платих вече, но ми стана интересно. Английският ми не е на отлично ниво и си помислих, че нещо не съм доразбрала.
Благодаря, че ми обясни.

# 336
  • Sofia
   Елария, идея си нямам защо така се е получило. Може да питаш продавача. Peace

Момичета, и аз имам въпрос – попаднах на една изключително нагла обява, в която предлагат откровено менте като оригинал, на доста завишена цена. Как мога да сигнализирам на Ebay и има ли смисъл, според вас?

# 337
  • Пловдив
   Момичета, и аз имам въпрос – попаднах на една изключително нагла обява, в която предлагат откровено менте като оригинал, на доста завишена цена. Как мога да сигнализирам на Ebay и има ли смисъл, според вас?

Не се толерират реплики в ebay, може ли да видим обявата?

# 338
  • Sofia
   Да, разбира се, ето я. По-интересното е, че от малкото оценки, които има продавачът, една е негативна, точно защото купувачът не е бил наясно, че купува менте. То е видно от километри, че продуктът е реплика, но явно все пак се намират наивници, които да налапат въдичката. Предполагам, че всички предлагани от този продавач очила са имитации, но явно е минал между капките, щом от Ebay не са го санкционирали досега. Rolling Eyes

# 339
  • Пловдив
  Да, разбира се, ето я. По-интересното е, че от малкото оценки, които има продавачът, една е негативна, точно защото купувачът не е бил наясно, че купува менте. То е видно от километри, че продуктът е реплика, но явно все пак се намират наивници, които да налапат въдичката. Предполагам, че всички предлагани от този продавач очила са имитации, но явно е минал между капките, щом от Ebay не са го санкционирали досега. Rolling Eyes

Наистина и от самолет си личи, че е фейк.То и отражението на очилата се вижда, че това е някаква гаражна бразилска будка за очила  ooooh! Не съм докладвала продавач, от който не съм, купувала., но смятам, че няма да е проблем.Иначе намирам опция за репортване, но и там трябва да си купувач. newsm78

# 340
  • Sofia
   Преди малко се разтършувах и успях да открия опция, чрез която да го докладвам точно за продажба на реплики. Simple Smile Минах през "Help & Contact", после от най-долу "Contact us" –> "Buying" –> "Other buying problems" –> "Report an item or listing violation" (тук алтернативно може да се избере и "Reporting a seller"). Дава ти се възможност да отбележиш точната причина, поради която report-ваш продавача и да опишеш с няколко думи за какво става въпрос.

Сега ще видим дали ще вземат мерки, както подобава. Sunglasses

# 341
И аз имам проблем с тези реплики. Има една стока, която искам да си купя и която си заслужава, но eBay буквално се е залял от нея. Разпознаването е невъзможно по снимка. В коментарите, дори на продавачи с висок рейтинг, срещам негативни оценки на изгорели с фалшификатите и просто не смея да си го купя  Rage

# 342
Здравейте, може ли малко помощ, моля.
Поръчах си няколко неща от Ebay. Половината пристигнаха за 10 дни, но другите още не са. Къде мога да проверя Tracking number:  70517922064  ; 81228593057  ; 70488780137. Минаха 30 дни от изпращането от Китай и Хонг Конг. Дала съм на служебния адрес да пристигнат (София, ул. Раковски). Пристигналите пратки ги донесоха на адреса.Ако не дойдат на адреса в Централна поща на ул.Гурко ли да ги търся?

# 343
  • Sofia
   Аз не успях да проследя нито една пратка с някой от цитираните номера. Много е възможно да са фалшиви, в което няма нищо странно, особено ако поръчаните стоки са с ниска цена. 1 месец не е много дълъг период – често се случва пратките от Китай да пътуват 2 месеца или дори повече. Изчакай още, е моят съвет. Peace

# 344
   Аз не успях да проследя нито една пратка с някой от цитираните номера. Много е възможно да са фалшиви, в което няма нищо странно, особено ако поръчаните стоки са с ниска цена. 1 месец не е много дълъг период – често се случва пратките от Китай да пътуват 2 месеца или дори повече. Изчакай още, е моят съвет. Peace

Преди 10 мин пристигна 81228593057, ще почакам още няколко дни. Благодаря много!

Общи условия

Активация на акаунт