Ebay 96

• 67 960
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Здравейте,
Имам питане от името на познат.Направил е продажба на мобилен телефон,но в Бг пощи са му казали,че не приемат пратки съдържащи батерия.Някой да има подобен случай или да има идея какво да направим,за да изпратим телефона!?

Да, наистина, такава е политиката на БГ-Пощи. Можете да пуснете пратката чрез международен куриер, макар че знам, че и някои от куриерските фирми имат специфични условия – например, Interlogistica държат стоката да не е втора ръка, ако става въпрос за електрически уред.

Втори вариант (приложим само за някои държави, обаче, като UK и Германия – не знам докъде трябва да пътува телефонът), но една ръка по-сложен откъм изпълнение, е да пуснете пратката по някой от посредниците, тип GGBG, GabCo и т.н., и когато стоката пристигне в съответната държава – UK или Germany – онлайн да се организира вътрешен куриер за страната, който да вземе пратката от склада на посредника и да я достави на купувача.

За друго не се сещам засега. Peace

# 391
Здравейте,
Имам питане от името на познат.Направил е продажба на мобилен телефон,но в Бг пощи са му казали,че не приемат пратки съдържащи батерия.Някой да има подобен случай или да има идея какво да направим,за да изпратим телефона!?

Да, наистина, такава е политиката на БГ-Пощи. Можете да пуснете пратката чрез международен куриер, макар че знам, че и някои от куриерските фирми имат специфични условия – например, Interlogistica държат стоката да не е втора ръка, ако става въпрос за електрически уред.

Втори вариант (приложим само за някои държави, обаче, като UK и Германия – не знам докъде трябва да пътува телефонът), но една ръка по-сложен откъм изпълнение, е да пуснете пратката по някой от посредниците, тип GGBG, GabCo и т.н., и когато стоката пристигне в съответната държава – UK или Germany – онлайн да се организира вътрешен куриер за страната, който да вземе пратката от склада на посредника и да я достави на купувача.

За друго не се сещам засега. Peace
Аз до днес имам няколко изпратени телефона с батерии без проблем но днес ми го върнаха.

На протокола за проверка от бг пощи пише следното: че ми го връщат защото нямам червена декларация за безопасност на товара.

да се премахне батерията и да се пусне без батерия.

Обаче съм нахална и ще ходя да питам дали пък не мога да си попълня тази червена декларация и да отпътува отново.
Писах на купувача да го пусна без батерия и намаля цената но пък дали ще се съгласи не знам показах му и върната пратка за да не каже че лъжа.

# 392
Здравейте,

Благодарим за Вашия е-мейл.

Във връзка със завишени изисквания по сигурността на авиокомпаниите и летищата за превозваните товари и поща временно се преустановява приемането на пратки  в офисите на Български пощи съдържащи батерии от всякакъв вид, независимо дали са вградени или са отделени от уредите.

„Български пощи” ЕАД ще уведоми клиентите си на официалния сайт при промяна.

Хубав ден!

това е официален отговор на пощите до мен относно въпросната червена декларация уви явно ще махам батерията дано поне купувача се навие така иначе- ще връщам пари.

# 393
Благодаря ви за отговорите  Hug
Преди време не е било проблем изпращането на телефони с батерии,защото човека е изпращал.За Англия става въпрос и преди,и сега.
Без батерия няма как да се пусне телефона,защото батерията е част от телефона - т.е. батерията е вградена в задното капаче на телефона.А и продажната цена е 12 паунда + 8 паунда шипинг,та ако се пусне с други куриери се обезсмисля сделката,ще излезе много скъпа доставката.Със Спиди са искали 44лв. за транспорт  Tired
Ще проверя за тази червена декларация как се издава и каква е?
оpelcorsa,в пощите са казали,че преди няколко дни са върнали от митница някакъв котлон,който е бил с електроника вътре,пак поради мерки за сигурност  ooooh!
Що за глупости са това?

# 394
Що за глупости са това?

След изгарянето на няколко самолета, вкл. Боинг 787, такива мерки не са глупост.

# 395
Батерията- моята поне се маха и не е проблем лошото е че купувачът нищо не иска да ми отговори да пращам ли да върщам пари ли да знам, какво преди време само пред две седмици си пуснах телефон и нямаше проблем те в пощите си ме предупреждаваха ама аз дебела глава добре че поне пратката беше 8лв.
Ако спиди ми вземат 44лв може и да помисля но ме съмнява да доставят до Русия на тази цена- изчетох форумите - цените на куриерите до Русия са ужасяващи.

# 396
vorfax ,от изпратен котлон ли са изгоряли или от телефонни батерии    Blush
Разбирам че трябва да има мерки за сигурност,но ако си поръчам телефон или камера от чужбина,предполагам че ще ми ги изпратят с батерия все пак  Rolling Eyes В другите държави пак ли е забранено изпращането на батерии или това е само у нас?
Относно червената декларация ми казаха,че тя е само за лекарства.Така че и този вариант не става Peace

# 397
Явно са създали отделен отдел да следи за това и хората си вършат работата поне в началото дано след време облекчат нещата защото е много неприятно ние се разбрахме с купувача но се налага да смъкна много цената и не знам дали си струва да пусна без батерията или по добре да върна парите.

Принципно мога да искам да ми пратят пратката и по влак до Русия за да не ми я връщат но сигурно ония в пощите ще се облещят, и ще пътува три месеца -забраната е само за самолетите.
И да международна е защото мъжът ми миналата година в Китай ги бяха направили луди за една батерия в личния багаж но зависи кой как я спазва просто при нас контролът е по-голям дано да е за добро

# 398
vorfax ,от изпратен котлон ли са изгоряли или от телефонни батерии    Blush
... В другите държави пак ли е забранено изпращането на батерии или това е само у нас?

Не съм срещал за котлони. Само за батерии, скъпоценни метали, леснозапалими вещества, наркотици, токсични... За батериите специално и други леснозапалими предмети четох, че има държави, които от поне 2 години са въвели ограниченията.
Като цяло негодуванието е от хора, които не могат да погледнат по-далеч от личния си интерес. Каквото и да им се обяснява, те ще си останат недоволни.

# 399
vorfax ,и аз пътувам със самолети от време на време,така че абсолютно разбирам и съм съгласна с различните мерки за безопасност.Една батерия,или един телефон не са болка за умиране,така че спирам с недоволстването Peace  Hug
Успех на всички с покупко-продажбите  Hug

# 400
Една батерия,или един телефон не са болка за умиране...

Е как да не са, като хора умират от пожари причинени от батерии и заради това е въведена забраната им за пренос по този начин?

# 401
  • София
Не знам, но ми се струва "Параграф 22" тази забрана - Всички пасажери с телефони, лаптопи и какви ли не джаджи, а за пратки на БП, не може!

Чудя се, дали забраната важи и за куриерите им Булпост /EMS/? Щото ако не важи е ясна работата.

# 402
Чудя се, дали забраната важи и за куриерите им Булпост /EMS/? Щото ако не важи е ясна работата.

Булпост не ползват самолети. Цената на един Боинг 787 е $150 млн. Колко струват изгорелите хора не мога да сметна.

# 403
vоrfax,май малко като развален телефон се получи.Имах в предвид,че за мен не е болка за умиране,че няма да бъде изпратена батерията или телефона Simple Smile
Дано ме разбираш правилно.Примирихме се и се съгласяваме с наредбата,без да протестираме повече.Само мир и любов да има,но да няма жертви  Hug

# 404
Днес, само информативно да споделя, покрай моите пратки ми пробутаха цели две чужди. На едната разкъсах опаковката вкъщи, неподготвен, че може да има такава безотговорност от държавен служител, преди да разбера фала. Върнах ги.
Едната ми пратка пък тупна на земята, докато беше непохватно подхвърляна наляво-надясно. Просто споделям да се има като алтернативно обяснение как нещо пристига, но после го няма в българските пощи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт