Ebay 96

• 67 923
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Кристич, ако е в английския ибей мога да помогна с отварянето на ритърн рикуест.
Отделно можеш да пишеш на Ибей, ако се държи нагло и обижда.
Ибей ще е на твоя страна.

не, не в англ :/
Благодаря

# 496
Кристич, казах ти още предния път - кейс за стока, неотговаряща на описанието, не знам какво му се връзваш, няма такъв номер с безплатно изпращане.

Това ли е ?
Влизаш си в акаунта в Пейпал.
Намираш трансакцията, с която си платила.
Отваряш я.
Намираш нещо от сорта Report a problem with this transaction.
Кликваш там.
Избираш - I haven't received my item.
Описваш случката и това е.
Имай предвид, че пиша по памет, защото не ми се е налагало да пускам скоро диспут.
Но е горе-долу така.
След 10 дни ще ти се появи бутон Escalate to claim.
Това е в случай, че не намерите решение с продавача /не ти върне парите/. Ти между другото, писа ли му мейл през мейл-системата на Ибей?
След като ескалираш диспута, оставяш на Пейпал да решава кой крив, кой - прав.
Внимавай много да не затвориш диспута по грешка - после не можеш да го отвориш повече и пиеш студена вода с паричките. Чети много внимателно какво кликаш, след като е отворен диспута.
Двата бутона - за ескалиране и за отказ - са един до друг и често се бъркат.

# 497

Трябва да избереш друго основание.
Този пример, който си дала е за неполучена пратка  Peace

# 498

Трябва да избереш друго основание.
Този пример, който си дала е за неполучена пратка  Peace

da, da
ok  Peace

# 499
KRISTI4 ,

Аз обикновено отварям кейс за неполучена пратка в Ибей платформа на 25-28-ия ден след последния крайния срок датата за пристигане (Estimated delivery time). Подобен е на Пейпал, като дава 4 дена продавача да върне парите или предложи друга оферта. Ако няма отговор от страна на продавача или не ми устройваше частично възстановяване, пиша на Ибей да реши казуса (ескалация на кейс).
Ако казусът е много сложен или съм изтървал срока (30 дена в Ибей) пиша на Ebay Support  или отварям кейс в Пейпал, при който срокът е 180 дена от транзакцията.

Разбира се, всеки си избира.  Peace

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 16:44 от ChernoMore

# 500
  • Sofia
KRISTI4, Anik@ ,

Аз обикновено отварям кейс за неполучена пратка в Ибей платформа на 25-28-ия ден след последния крайния срок датата за пристигане (Estimated delivery time). Подобен е на Пейпал, като дава 4 дена продавача да върне парите или предложи друга оферта. Ако няма отговор от страна на продавача или не ми устройваше частично възстановяване, пиша на Ибей да реши казуса (ескалация на кейс).
Ако казусът е много сложен или съм изтървал срока (30 дена в Ибей) пиша на Ebay Support  или отварям кейс в Пейпал, при който срокът е 180 дена от транзакцията.

Разбира се, всеки си избира.  Peace

А това какво общо има с казуса на KRISTI4? Ти изобщо прочете ли за какво иде реч?

# 501
The Black Cat

Знам за какво иде реч. Имах подобен случай за стока неотговаряща на описанието. Вдигнах кейс в Пейпал, като приложих снимки. Продавачът най-нагло ескалира кейса, че умишлено лъжа за описанието. Но Пейпал реши казуса в моя полза и ми върнаха парите. Това беше отдавна и не съм ползвал в Ибей платформа, след като се раздели от Пейпал.

# 502
  • Sofia
   В предишния си пост пишеш за неполучена стока, случаят на потребителката е съвсем различен, затова не разбрах изобщо какво цели постът ти. То, и сега не разбирам, де, но няма нужда от повече спам. Peace

# 503
И аз говорих за отваряне на кейс в Ибей. Времето за реакция от страна на продавача е много по-малко, в повечето от случаите решението е в полза на купувача.
Както казах, говоря само като продавач. Не съм купувала от Ибей много отдавна, но от година работя във фирма, която продава в Ибей в цяла европа. Имали сме отваряни кейсове за какво ли не, при нас в 90% от случаите всичко е в полза на купувача, дори при откровено идиотски претенции.
Естествено, всичко това го казвам с идеята, че нямам представа колко време е минало от доставката при Кристич. Но пък трябва да ви кажа, че ние имахме рикуест след като бяха минали два месеца и половина от доставката на стоката Wink Клиентът я е приел без забележки, но твърди че я е разопаковал 2 месеца и половина по-късно и е имала транспортен дефект. Познайте кой намаза частичен рефънд  Laughing
Ибей е изцяло ориентирана към клиента платформа. Ние като продавачи можем само да се радваме, че нашите клиенти не злоупотребяват особено много с това.

# 504
... след последния крайния срок датата за пристигане (Estimated delivery time)... срока (30 дена в Ибей) ...

А какво става, когато няма посочен Estimated delivery time? Мога ли да се възползвам (успешно) от срока 180 дни в PayPal, ако стоката не е пристигнала?

# 505
vorfax
Не съм виждал артикул в Ибей да не го показва, Ибей го задава автоматично в зависимост от пощенските услуги и местоположението на продавача и купувача.
Иначе без проблем можете да отворите кейс в Пейпал за непристигнала стока.  Разликата е, че в Ибей сроковете са по-кратки от Пейпал и казусът ще се приключи по-бързо.
Разбира се, зависи от казуса и комуникацията между продавач и купувач.

# 506
ОК. Мерси.

# 507
  • София
vorfax
Не съм виждал артикул в Ибей да не го показва, Ибей го задава автоматично в зависимост от пощенските услуги и местоположението на продавача и купувача.

Има такива обяви, вместо срок на доставка, пише: "Varies for items shipped from an international location".
Преди време купих една игра на сина ми с такава опция, като мислех, че след като я платя ще излезе някакъв срок. Не излезе нищо относно доставката, но продавачът веднага ми писа че за 3-4 дни ще е при мен, така и стана. При проблем, вероятно можех да се позова на кореспонденцията.

В подобни обяви, при смяна на държавата излиза срок. Има доста изписано по въпроса, притесняват се купувачи и продавачи.

Не знам дали това е официално становище, но така звучи:
Цитат
Varies for items shipped from an international location" is the typical message you will receive because the postal service cannot provide an estimate - as we have been explaining to you over the past two days. If you happen to see an estimate that gives actual days or weeks, you should ignore that as it's not accurate information. If a seller gives you an estimate under 30 days, you should ignore it.

# 508
хора, налага ми се спешно да пусна кейс, продавача ме излъга че ще ми преведе парите,но днес ми е последен ден-четох обесненията на 1 стр,но се оплетох. моля кажете като ми е 40 ден в ибея ли да пусна и как се пуска или в ПП-моля Ви за помощ

# 509
Кристи, отвори кейс за стока не отговаряща на описанието. Предполагам в съобщенията до него си описала, че роклите не са това, което си купила. Към кейса по възможност прикачи и снимки. Ибей следи кореспонденцията и, ако той не предприеме мерки те ще вземат предид и съобщенията които сте си писали. При ритърн рикуест, при който стоката не отговаря на описанието пощенските разходи ще са за негова сметка.
Опитът ми е изцяло като продавач.

otvorih!

Това получих веднага в отговор отново
Между другото описах, че не е това което поръчах. Приложих и снимка.
Попитах също така в пощата днес, дали наистина има безплатно връщане.
Отговориха ми да, но не трябва да бъде отварян пакета.
Екак да стане  Rolling Eyes.

"Send the item backThe seller is responsible for return shipping charges. Contact the seller for a return shipping label. If they can't provide one, you can purchase a label, and we'll ask the seller to reimburse you."

Общи условия

Активация на акаунт