Ebay 96

• 67 881
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
   Е, не е наложително да е в първия възможен ден. Джентълменско е да изчакаш известен период, тъй като понякога стоките се бавят повече от очакваното, не по вина на продавача.

Няма как да се "свържат с български пощи", защото ако пратката не е с валиден тракинг номер, в повечето случаи е на практика невъзможно да бъде установено къде по трасето се е загубила.

Да парите се връщат, откъдето са били изтеглени.

Правилно е да се произнесе "кейс".

# 211
Че то това било готино.
Значи в първия ден, в който е изтекъл срока, в който стоката трябва да пристигне, мога да повдигна кейз, че не съм я получил. Те сигурно се свързват с българската поща, за потвърждение на същото, и парите ще ми бъдат върнати в същата сметка, от която съм ги изпратил?
Първо пишеш на продавача, че не е дошла пратката. По вероятно е без кейс продавача да ти върне парите.

# 212
  • в града на атомното слънце :)
Не съм отворила кейс, само запитване към продавача. Но щом исках да си напиша моя отговор, излязоха 2 опции - или да изпратя съобщение или: "Close this request
If you're satisfied with the seller's reply, or if you received your item, you can close the request". Пратих само съобщение.

Получило се е така, защото без да искаш, всъщност, си отворила кейс. Още преди да изпратиш съобщението, когато Ebay те пита каква е причината да искаш да се свържеш с продавача и ти отбележиш "I didn't receive my item", и продължиш нататък, автоматично се отваря кейс срещу продавача за неполучена пратка. И аз така бях отворила веднъж по погрешка. Party Трябвало е да отбележиш "I have a question about using my item or I want to send the seller a message" и щеше да имаш възможността само да си разменяш съобщения с продавача, без нищо друго. Peace
Да. Така беше. Аз все пак тая надежда да ми дойдат нещата. Но ще видя другата седмица какво ще стане и ще го мисля, за да не си изпусна срока.
Благодаря!

# 213
  Няма как да се "свържат с български пощи", защото ако пратката не е с валиден тракинг номер, в повечето случаи е на практика невъзможно да бъде установено къде по трасето се е загубила.

Добре де, продавача откъде тогава ще разбере, че наистина пратката му е изчезнала и на какво основание eBay ще защитава моята позиция? Не връщам стоката, твърдя без доказателства, че не съм я вземал, пък на всичкото отгоре искам от продавача да ми върне парите.

# 214
  • Sofia
   Също както ти не можеш да докажеш, че не е получена, така и продавачът не може да докаже обратното, т.е. че купувачът я е получил – получава се Параграф 22. Само че, при положение че Ebay се води customer-oriented платформа, при една такава ситуация, вероятността да отсъдят в полза на купувача и да му възстановят цялата сума е почти 100-процентова.

Именно затова, когато става въпрос за по-скъпи пратки, повечето продавачи ползват валидни тракинг номера, чрез които, при евентуален отворен кейс от страна на клиента за неполучена пратка, да могат да докажат реалното ѝ местонахождение. Така се застраховат срещу купувачи-измекяри.

Последна редакция: чт, 24 мар 2016, 02:01 от The Black Cat

# 215
Аха, сега разбирам. Благодаря за обясненията.

# 216
  • в града на атомното слънце :)
А какво става, ако пратката пристигне доста по-късно, а продавачът вече е възстановил парите на купувача? Аз все още тая надежда за моята, но при отворения кейс, ще трябва да се съобразя и със сроковете.

# 217
  • Пловдив
А какво става, ако пратката пристигне доста по-късно, а продавачът вече е възстановил парите на купувача? Аз все още тая надежда за моята, но при отворения кейс, ще трябва да се съобразя и със сроковете.

Ако купувачът е добросъвестен ще се свърже с продавача, за да плати отново.

# 218
  • В подножието на Сините камъни

ПП: Сега се сетих, че има анулиране на наддаване, наскоро даже го ползвах. Линк: http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?CancelBidShow
[/quote]

Това е много ценна информация, ако може да се добави на първа страница ще е много полезно за някой, като мене дето прибързва, а след това чете.  Laughing

# 219
  • Пловдив

ПП: Сега се сетих, че има анулиране на наддаване, наскоро даже го ползвах. Линк: http://offer.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?CancelBidShow

Това е много ценна информация, ако може да се добави на първа страница ще е много полезно за някой, като мене дето прибързва, а след това чете.  Laughing

Сега не може да се добави нищо, но и на първа страница има линк към  обобщена информация за отказ от бид, където също има обяснения, за който иска да чете  Peace

# 220
  • В полето, под тепето.

Закупих дънки на доста висока за мен цена, описани като нови, с етикет. Уж нови, но целия плат беше дефектен на бели точки и петна. Това съответно не се виждаше на снимките, нито беше описано.
Продавачъг първо се правеше на разсеян, но сега се съгласи да ми върне парите и ми даде адрес за връщане.
Никога не съм връщала до Англия, не знам колко ще ми струва/ получих ги чрез превозвач/. Опасявам се, че продавача винаги може да каже, че не ги е получил и да изгоря с парите.
Какво ще ме посъветвате!

# 221
  • Sofia
   Ако пуснеш пратката с валиден тракинг номер, няма как да каже, че не я е получил. Peace Можеш да му върнеш дънките с "Интерлогистика" или БГ-пощи. За цени, обаче, не мога да те упътя. Rolling Eyes

Има и трети вариант, за който си мисля, че ще е най-сигурен – връщаш стоката обратно чрез превозвача до склада им в UK и оттам си организираш местен куриер, който да вземе пратката и да я достави директно до адреса на продавача. Не съм запозната в детайли, обаче, как точно става това.

# 222
  • Пловдив
С Интерлогистика ще излезе доста скъпо, с пощите е поносимо.Най-добрият вариант наистина е до склада на превозвача и с негово съдействие да се организира куриерска доставка, която доказва получаването.

# 223
  • В полето, под тепето.
Благодаря за бързите отговори! bouquet

# 224
Ако някой е получил стоката, както си му е реда, но реши да я върне в двуседмичния срок, може ли да му се откаже? Още повече, че стоката може да е повредена от купувача? Какви последствия има за продавача и длъжен ли е той да приеме назад стоката?

Общи условия

Активация на акаунт