Ebay 96

• 67 991
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Моля за съвет - печеля за приятелка парфюм. Описан е нов в опаковка и на снимката е неотварян. Идва доста ползван и без кутия, не става за подарък на съпруга й. Вариант 1 - да се направя на ударена и да твърдя, че не съм го получавала, вариант 2 - да се заям със снимки... При втори вариант се опасявам, че ще ме карат да го връщам по куриер и ще се наложи да платя минимум 5 паунда, плюс повторната разлика от превалутирането...

# 361
  • София
Бих изпратила снимки. Може пък да се съгласят на частичен рифънд...

# 362
Получих стока със седмица закъснение. Вече повдигнах диспут и парите ми бяха върнати. Искам да върна парите. Има ли значение към кого ще се обърна или в личната кореспонденция да питам самия продавач как иска?
Пиши на продавача.
Даде ми PayPal акаунт. За превода ми взе към 7% отгоре обаче.

# 363
  • Пловдив
Получих стока със седмица закъснение. Вече повдигнах диспут и парите ми бяха върнати. Искам да върна парите. Има ли значение към кого ще се обърна или в личната кореспонденция да питам самия продавач как иска?
Пиши на продавача.
Даде ми PayPal акаунт. За превода ми взе към 7% отгоре обаче.

Нормално, когато изпращаш пари има такса.

# 364

Тъй де, ама в потвърждение, че няма ненаказано добро.
Всъщност може би наистина си е нормално, т.к. PayPal не може да остане на сухо и при покупка, вероятно с eBay си вземат "своето", но от продавача.

# 365
  • Пловдив

Тъй де, ама в потвърждение, че няма ненаказано добро.
Всъщност може би наистина си е нормално, т.к. PayPal не може да остане на сухо и при покупка, вероятно с eBay си вземат "своето", но от продавача.

За какво ненаказно добро става дума? Просто постъпваш етично.
Pay Pal и Ebay се издържат от такси все пак Simple Smile

# 366

За какво ненаказно добро става дума? Просто постъпваш етично.

Тъй де, платих повече, защото избрах да постъпя етично  Mr. Green

# 367
  • Sofia
   Ако не греша, мисля, че когато на мен ми се наложи да пращам пари преди няколко години, имаше опция да избереш кой да плати таксите – ти или отсрещната страна. Peace

# 368
 Здравейте!
Купувач с нулев рейтинг 'купи' един артикул от мен. Колко трябва да го изчакам и ако не плати какво трябва да направя? Защото гледам ми е начислил комисионна.
Качих някои неща в немския Ибей, но някъде четох че не всички купувачи от Германия имат Пейпал. Ако посоча като начин на плащане освен Пейпал и банкова сметка, която ще му пратя след покупката, ще имам ли някакви комисионни от моята банка? Примерно артикула е 100 евро, за да получа чисти 100 евро, там купувача ще плати примерно 110-10 евро такса на неговата банка, откъдето ги праща. Така ли е или не?
Мерси предварително Simple Smile

# 369
  • Пловдив

Купувач с нулев рейтинг 'купи' един артикул от мен. Колко трябва да го изчакам и ако не плати какво трябва да направя? Защото гледам ми е начислил комисионна.- Ти да трябва да си упоменал в самия търг колко е срокът за плащане, ако не си - седем дни.Ако не плати кейс за неплатена стока му отваряш.

Качих някои неща в немския Ибей, но някъде четох че не всички купувачи от Германия имат Пейпал. Ако посоча като начин на плащане освен Пейпал и банкова сметка, която ще му пратя след покупката, ще имам ли някакви комисионни от моята банка? Примерно артикула е 100 евро, за да получа чисти 100 евро, там купувача ще плати примерно 110-10 евро такса на неговата банка, откъдето ги праща. Така ли е или не? - Не би трябвало да имаш такса от твоята банка или е някаква минимална,  все пак питай .Имай готовност да ти пропадат сделки като стане ясно, че сметката ти не е в немска банка.

# 370
 Благодаря за бързия отговор, Горгона!
Кейса като отида на 'продадения' артикул->More actions->Resolve a problem или Report this buyer?
A за артикулите в немския Ибей добра идея ли е да спомена, че банковата сметка е в българска банка най-долу в офертата? Да не се отказват после и да трябва да повдигам диспути или кейсове.

# 371
  • Sofia
   Хм, току-що получих мейл от Ebay, че в количката ми седят 4 продукта, които очакват да бъдат закупени и платени, но всъщност, купих артикулите преди 2-3 дена, даже получих положителен feedback от продавача. Сега погледнах и количката ми в действителност е празна. Каква може да е причината да получа такъв мейл от Ebay? Техническа грешка?

# 372
  Хм, току-що получих мейл от Ebay, че в количката ми седят 4 продукта, които очакват да бъдат закупени и платени, но всъщност, купих артикулите преди 2-3 дена, даже получих положителен feedback от продавача. Сега погледнах и количката ми в действителност е празна. Каква може да е причината да получа такъв мейл от Ebay? Техническа грешка?

И аз от снощи се опитвам да си платя един глос и все не става. Накрая след като съм си въвела данните на Пейпал и потвърждавам плащането, изписва да ползвам друг метод на плащане или да си проверя билинг адреса. Та той от години си е същия, какво да проверявам?
Ядосах се, влязох в профила си в Пейпал с идеята да ги питам защо така. Долу за хелп и контакт като кликнах ме препрати и ми изписа това-
We're currently experiencing technical difficulties, which are causing interruptions of certain services for our users. Our technicians are currently working to get our systems back up and running as quickly as possible and we apologise for the inconvenience. Please try again later.
Предполагам повредата е само при Пейпал като не изключвам и ибей да са се бъгнали. Дано и още някой се включи с впечатления.

# 373
  • София
Ако картите са ви от ДСК, вижте предната страница.

# 374
Картата ми е на Уникредит и си е вързана с Пейпал. Досега не се е случвало да ми бъде отхвърлено плащане с нея прес пейпал.

Общи условия

Активация на акаунт