Ebay 96

• 67 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
KRISTI4

Отговориха ви както трябва, при ритърн рекуест продавачът поема пощенските разходи за връщането - чрез предплатен стикер за връщане или възстановяване на сумата със сканиран касов бон.

Относно безплатно връщане, явно се има предвид пакета да бъде върнат обратно на продавача, ако адресът е непълен или не е доставен до 20 дена. Ето по този начин пакета не е отварян.

# 511
Кристич, мога да ти споделя нашия опит като продавач при случай на ритърн рикуест.
Ние пращаме от България до Англия, Италия, Франция, Испания и т.н
Когато приемем връщане за наша сметка вариантите ни са 3
- Шипинг Лейбъла, за който ти говорят
- изпращаме куриер поръчан от нас направо на адреса на купувача
- молим купувача да изпрати стоката, а ние му връщаме парите, които е платил
Първият вариант не сме ползвали. Вторият ползваме за големи пратки - директно си уреждаме куриера от тук, имаме договори с куриерски компании и така клиентът просто предава стоката.
Третия вариант ползваме във варианти като твоя. Изпратили сме пратка с български пощи, например, клиентът иска да я върне, но ако изпратим куриер на неговия адрес ще бъде прекалено скъпо за нас, за това молим той да го изпрати препоръчано с техните пощи, а срещу тракинг номера ние му връщаме парите през пейпал. Имайки предвид кореспонденцията ти с продавача до тук и това, че се е държал не особено разбрано, не бих ти препоръчала да ползваш този вариант.
В правото си си да му поискаш шипинг лейбъл и да изчакаш да ти го осигури. Връщането в случай, че стоката не отговаря на описанието си е изцяло негов ангажимент и ти не си длъжна да го олесняваш.
Просто бъди търпелива, ако разликата в стоката и описанието е видима и си приложила снимки като доказателство, Ибей ще реши случая в твоя полза.
Надявам се да съм била полезна.

# 512
Кристич, мога да ти споделя нашия опит като продавач при случай на ритърн рикуест.
Ние пращаме от България до Англия, Италия, Франция, Испания и т.н
Когато приемем връщане за наша сметка вариантите ни са 3
- Шипинг Лейбъла, за който ти говорят
- изпращаме куриер поръчан от нас направо на адреса на купувача
- молим купувача да изпрати стоката, а ние му връщаме парите, които е платил
Първият вариант не сме ползвали. Вторият ползваме за големи пратки - директно си уреждаме куриера от тук, имаме договори с куриерски компании и така клиентът просто предава стоката.
Третия вариант ползваме във варианти като твоя. Изпратили сме пратка с български пощи, например, клиентът иска да я върне, но ако изпратим куриер на неговия адрес ще бъде прекалено скъпо за нас, за това молим той да го изпрати препоръчано с техните пощи, а срещу тракинг номера ние му връщаме парите през пейпал. Имайки предвид кореспонденцията ти с продавача до тук и това, че се е държал не особено разбрано, не бих ти препоръчала да ползваш този вариант.
В правото си си да му поискаш шипинг лейбъл и да изчакаш да ти го осигури. Връщането в случай, че стоката не отговаря на описанието си е изцяло негов ангажимент и ти не си длъжна да го олесняваш.
Просто бъди търпелива, ако разликата в стоката и описанието е видима и си приложила снимки като доказателство, Ибей ще реши случая в твоя полза.
Надявам се да съм била полезна.

Da, mnogo bлагодаря.
Разликите в роклите е голяма, съвпадение е само в цвета син.  Laughing

Ще оставя така нещата. Приложих снимка и описах.
Не мисля повече да се занимавам. ако не се случи нищо , здраве.
Няма да действам ,
супер нагло китайче!
Продава две рокли еднакъв модел, с различни разцветки само. Размер 5-6г.
Слага ги заедно в пакета и са супер различни. И на двете пише 5-6г,  пък едната е наполовина къса (по скоро за 2годишно) тамЪн и е   Laughing

# 513
  • Sofia
   Здравейте, имам въпрос до всички, продаващи в платформата. Simple Smile Наистина бих се радвала, ако се намери кой да ме упъти. Така – успях да публикувам няколко листинга в американския сайт (.com). Когато се опитам, обаче, да ползвам опцията "Make your listing stand out" –> "Maximize your listing's visibility. International site visibility", за да може обявата ми, освен в американския и по подразбиране – в канадския, да излиза при търсене и в други от платформите на Ebay по държави, като платена опция ($0.50) ми излиза да сложа отметката само на Ebay.co.uk – немският (.de), австралийският (.com.au), италианският (.it) и прочее варианти не са налични, което е странно, защото, доколкото прочетох в Интернет, би трябвало да присъстват и останалите международни платформи. Само при мен ли е така? Аз ли бъркам някъде? И изобщо, има ли особен смисъл от тази опция или да не се занимавам? Ще повиши ли продажбите ми?

P.S.: Само да уточня за тези, които не знаят, че опцията "Make your listing stand out" се намира на втората стъпка (страница), когато се опитате да публикувате нова обява. Peace

# 514
Привет. Hug
Отдавна не съм пазарувала от сайта и съм позабравила. Чакам поръчка и срокът, който ми е даден е м/у 7-ми и 27 юни. Краят наближава, а пратка още няма. Всъщност съм забравила - може ли след този срок да пусна кейс (все пак да си изчакам обявеното време) или тези дни да пускам?
Предварително благодаря за да не спамя после излишно. bouquet

# 515
  • Sofia
   Нямаш право да отвориш кейс, преди да ти изтече пълният срок за доставка. Simple Smile

# 516
..::V.I.P::..
Както обясни The Black Cat и след като изтече срока имаш 30 дена да отвориш кейс в Ибей за непристигнала стока.

# 517
Разбрах..бях забравила как беше. ooooh!
Благодаря, много сте мили. Ще си изчакам срока, дано да пристигне. Flutter Hug

# 518
  • Sofia
   Хм, много странно – от секцията "Purchase History" ми е изчезнала една поръчка, съдържаща общо 4 артикула. Всичко беше наред с поръчката, оставих и получих положителен feedback, но каква може да е причината вече да не я виждам? Thinking Продавачът все още е активен, а поръчката ми е едва от 1-ви април, не е стара.

# 519
Мисля, че я втасах и не знам дали сега някой от вас ще може да ми помогне. Купих дрешка от ибей, която беше листната като нова, дрехата беше използвана. Отворих рекуест за връщане на стоката, защото не намерих друга опция, мисля че няма как да я върна, тъй като пощенските ще ми излезнат по-скъпи от сумата, която платих. Аз ползвах превозвач до БГ. Продавачът одобри рекуеста ми и сега чака да върна стоката. Не мога да намеря начин да пиша дирекнто до ибей за случая, все ми показва някакви опции, които не отговарят на това, което искам да попитам, а в случая или дамата да си плати по-висока сума за пощенски или да не пращам нищо обратно и дами върне парите. Платих директно с карта, ако има значение. Та някакви съвети или предложения, ако можете да ми дадете ще бъда адски благодарна  Praynig

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 13:03 от jalana

# 520
taka mnogo hitro Simple Smile

отварям диспут за продукт, неотговарящ на описанието.
Продавача поставя условие, да върна продукта и тогава ще върне сумата.
и точка.
И твърди, че шипинга ще ми е пезплатно. въпреки, че в пощта друго говорят

# 521

и точка.

Кристи4, не мога да ти отговоря на въпроса, но аз да те питам. Ти като пусна диспут за продукт не отговарящ на описанието, отгоре не ти ли пише, че и дипсут и да върнеш стоката, поне така на мен ми се беше изписало?  Ако ти пише друго, дай моля те линк да видя откъде и какво се пуска..

# 522
Кристи4,
Влез в детайла на рикуеста - там трябва да пише че се чака продавача да ти изпрати Шипинг Лейбъл и колко време за реакция му остава.
Той може да иска да му върнеш стоката първо, за да ти върне парите, но връщането трябва да се организира от него!
Тъкмо с това се занимавам и аз в момента, ама като продавач  Tired

# 523
Кристи4,
Влез в детайла на рикуеста - там трябва да пише че се чака продавача да ти изпрати Шипинг Лейбъл и колко време за реакция му остава.
Той може да иска да му върнеш стоката първо, за да ти върне парите, но връщането трябва да се организира от него!
Тъкмо с това се занимавам и аз в момента, ама като продавач  Tired

You started a return on Jun 17, 2016, for Kids Girl FROZEN ELSA ANNA Princess Party Outfit Girls Dresses SIZE 3-4-5-6-7-8T, but it doesn't look like you've shipped the item yet. Ship the item so you can receive your refund. If you don't ship by Jun 24, 2016, you may not receive a refund.

# 524

и точка.

Кристи4, не мога да ти отговоря на въпроса, но аз да те питам. Ти като пусна диспут за продукт не отговарящ на описанието, отгоре не ти ли пише, че и дипсут и да върнеш стоката, поне така на мен ми се беше изписало?  Ако ти пише друго, дай моля те линк да видя откъде и какво се пуска..

Не разбрах въпроса.

Аз отидох с пакета, за който ми говори продавача!! В пощата!!
Погледнаха го, казаха: " да, може да се върне обратно БЕЗПЛАТНО, но ако е неотварян.
А тук чсно личи , че е".
Така е, аз как да го видя продъкта при затворен пакет ? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт