Йоркширски териер - тема 9

• 94 859
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Моля да ми препоръчате ветеринар във Варна, който да ни поеме звяра от първия ден.
Колебая се между ВЦ Петкови и Вита Нова, но бих чула и други мнения ... то все едно педиатър избирам, божее Simple Smile Само към ОВК имам лично и не дотам добро мнение покрай отглеждането на друга животинка, инак съм отворена към препоръки от първа ръка.
Вече ми помогнахте с избора на храна ... споменах ли, че още не сме си взели кучето ? Обаче имам всичко необходимо , престарах се  даже Simple Smile

# 571
Препоръчайте ми някой добър груумър, моля.
Не си написала за кой град... Ако е за София, аз я водя тук http://serdikagroom.com/index.php/contacts
Горещо препоръчвам!

# 572
  • София
Препоръчайте ми някой добър груумър, моля.
Не си написала за кой град... Ако е за София, аз я водя тук http://serdikagroom.com/index.php/contacts
Горещо препоръчвам!

Благодаря за инфото bouquet

Не съм писала за града, защото под аватара ми пише, че съм от София. Не съобразих, че това може да не е достатъчно.

Записах вече на друго място, надявам се кифлата да е доволна, защото при последното ходене на фризьор бе порязана така, че се наложи да я шият.

# 573
  • София
Светлана Димова от Yorkibows е най-добрата, но тя идва в София само веднъж месечно, а и записването е трудно.

# 574
  • Където е сърцето
Никрис,какво значи добра активност.Моят мъник сега започва 7 месец,в къщи си играем доста често но за сега на ден само вечер има по-дълга разходка около 2-3 км вървим ,защото  в момента в тези горещини не му се върви на милия.Все още не е подстригван.Според мен не е много активно куче.

# 575
  • София
Светлана Димова от Yorkibows е най-добрата, но тя идва в София само веднъж месечно, а и записването е трудно.

Точно поради тази причина не исках да я търся. Вероятността да ни поеме в удобен за мен час е малка, а не мога да взимам отпуск.
Надявам се с Деница от Shining Pure Love да сполучим в избора.

# 576
Никрис,какво значи добра активност.Моят мъник сега започва 7 месец,в къщи си играем доста често но за сега на ден само вечер има по-дълга разходка около 2-3 км вървим ,защото  в момента в тези горещини не му се върви на милия.Все още не е подстригван.Според мен не е много активно куче.

Казват,че около 5-6 км трябва да се изминават на ден.Не ти пречи да изчакаш до годинката и тогава да смениш с по нисък % протеин.Аз избързах със смяната,защото кастрирах моята и ми трябваше храна с по-малък %мазнини.

# 577
Здравейте, имаме йорки от 3дни, роден е на 2.04 и е много енергичен. На вън обаче стиска и не пишка с часове.Има пелени в къщи, но явно ще е трудно приучването. Може ли да ме посъветвате с какво да го къпя, не ми дава да го реша. Искам да ви попитам и какво да му сложим за бълхи и кърлежи?

# 578
Добре дошли  Grinning,
пишкането на вън става от само себе си с времето, носи наградки и когато свърши някой ден работата му се радвай и награждавай. така само ще разбере, че навън може неограничено  Grinning.
За всичко друго - ресане, стигане, оформяне, нокти, уши, по-нататък и миене на зъби бъди упорита ежедневно докато свикне, защото тези процедури са задължителна част от ежедневието на едно йорки и ако сега не му надвиеш да ги приема безропотно, като порасне ще бъде невъзможно.
За външно обезпаразитяване вариантите са много, проучи кои пипети са подходящи за вашата възраст и килограми и пробвай. Няма верен отговор, препарат, който действа на моето куче, може да няма ефект при твоето и обратното. Аз все още не съм открила идеалният, при който да няма пробив от към кърлежи  Twisted Evil.

# 579
Ще си научи! Време му трябва на кученцето, за да разбере какво искате от него. Първите седмици си е борба  и търпение  Simple Smile няма начин. Решете вс.ден, за да свиква. За къпането не мога да дам съвет, тъй като още сме със сух шампоан ние.Успех!

# 580
Благодаря много, а яйце, зеленчуци, плодове трябва ли и от кога да давам?

# 581
Малко по-нататък храни, различни от гранули  Peace.
Разгледай първия пост на темата, има доста информация относно козметиката, гребени, четки и т.н. Виж и скитите текстове, да не повтаряме едно и също. Информацията е събрана от темите и е подредена удобно, готова за ползване. Къпи си кученцето, лято е  Hug

# 582
Здравейте,
решила съм и аз да си взимам йоркшир. Все още се колебая дали да е мъжко или женско.
Тези от вас,които имат женски бихте ли ми казали дали са игриви или предпочитат да си лежат и да ги галят?
Другото,което ме интересува е как се справяте,със зацапването,когато се разгонят. Слагате ли им памперси и колко цапат?
И последен въпрос към всички: след всяка разходка ли ги миете? Ползвате ли кърпички или с вода?
Между другото,който знае от къде освен олx мога да гледам за обяви нека сподели.

# 583
Здравейте, имам проблем с нашата госпожица и моля за помощ. В момента е на 9 месеца. До преди месец и половина беше най- лакомото бебе. До тогава е хранена с Акана.В началото на юни се разгони за първи път. Малко преди това започна да отказва гранулите. Пробвах да разнообразя с Адванс мини и адванс мини за Йорки. В началото хапваше от тях, но за малко. Тейста го отхвърли тотално. Може би грешка, но започнах да слагам към гранулите по една лъжичка консерва. Хапваше така известно време. Сега не иска нито гранули, нито консерви.
Пробвах да я държа гладна, като не иска. Два дни така. Предложих първо гранули, после консерва. Не е и не.
От вчера яде сварено пилешко. Нахвърля се веднага. Не знам какво да предприема.

# 584
  • София
И моята беше стамала по-капризна към храна покрай разгонването. Явно са така.
Ако можете да намерите, пробвайте меките гранули, които съм показала нагоре.
Иначе почти не се разбира, че са разгонени - една-две капки и това е.
Моята понякога си лежи като коте, но понякога идва и ме ръчка да й хвърлям играчки, особено ако не съм я разходила добре.

Общи условия

Активация на акаунт