Йоркширски териер - тема 9

• 94 827
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ооо, моята пишкаше и акаше супер рано сутрин до скоро. Даже снощи стъпих в локва /обаче не съм оставила пелена, признавам/. Към годинката свикват на пишкането на пелена. Ако ти е ограден двора, може да му оставиш напра во отворена врата. Ние така, като бяхме на почивка, бях забравила какво е чистене - излизаше и ходеше на някаква полянка.

# 646
  • Tам през Атлантическия океан
Oграден е да , ама  ме е страх да не намери дупка и да избяга я при съседи я на улицата.
Акането му е през ноща на моя за сега  , сутрин събирам 'реколтата' :О)))))))))))))))))))))))

# 647
Кога изравиха уши вашите ?!
Моя е на 10 седмици и е клепоух още )))
чета че до 10 седмица трябва да са щтръкнали ако ли не си остават така ахахх Simple Smile

Със сертификат го купихме , та чист си е като порода , но чета че се случва това с ушите да не ги вдигне.
Та има ли вероятност и на по късен етап да ги изправи , не че ми е важно ..... ама нали уж чета спецификациии :О)))

# 648
  • София
А ушите подстригани ли са?

# 649
аххах намерих клипчета

https://www.youtube.com/watch?v=nDuVdlPq7hw

https://www.youtube.com/watch?v=qZPrzuOwnzg

# 650
А ушите подстригани ли са?
А това какво значение има ?
Не са , но като цяло не е много рунтав мислим към 6 месец да го стрижем.

Другият понеделник му е втората ваксина и ще питаме за ушите , ако има някав начин безобиден за да ги вдигне ще пробваме ако ли не и така ни е убавец Heart

p.p. гледах го , ушите са му рунтави , май има значение а ?

# 651
  • София
върховете на ушите трябва да се подстижат до кожа, за да не тежи козинката.

# 652
Мерси , ще го направя Simple Smile

# 653
върховете на ушите трябва да се подстижат до кожа, за да не тежи козинката.

Дай насоки как ? ))))
Пробвах ама ме шубе да не му отрежа ухото ))) а и той мърда )))
Ще пробвам и с мъжа ми т.е. той да го държи )
За сега му залепих ушите по насоки от ЮтУба хахах па да видим , много е смешен ))
Лепенето ми се стори не травмиращо и затова пробвам)
За по натам надявам се ние да си го подстригваме , че тук тези услиги предполагам са  скъпички , ще видим де Simple Smile

# 654
Лепенето само няма да помогне, ако ушите не са подстригани. Купувате си тримерче подобно на това от клипчето, пускате си видеото и действате :

https://www.youtube.com/watch?v=yrE0F14mLLc

Първият път може да се наложи някой да го държи, защото може да се уплаши от машинката, но с времето свикват, моята спи по време на тези процедури вече  Laughing

# 655
Аха , ясно )
Много мерси )

п.п. ооо второто клипче даже чистат ушетата с бръснач !

# 656
Окастрих му ушите сама!
Дано не е късно и да ги изправи )

# 657
Браво, не беше страшно, нали  Grinning? Понякога това  е достатъчно, за да се изправят. Ако до седмица-две не помръднат нагоре можеш да пробваш с лепенките, някои кученца са с по-мек хрущял и им трябва помощ.
Когато ги изправи, поддръжката на ушите продължава, веднъж месечно е хубаво да се подстригват и оформят, както и корем, лапи и дупе.

# 658
Зори мерси )

Тук като ровех из нета никъде не мярнах да се пише че ушетата трябва да се обгрижват от рано , за да се изправят .
Нито собствениците ни казаха , нито в клиниката. А по клипчетата само за лепене е споменава и обяснява )

Руснаците съм ги признала )
ще погледна за още клипчета на руски , всичко обясняват )

# 659
Снощи забелязах една дама след като ни заобиколи с кучето (на повод 50 см от краката ми) започна да се суети зад една кола и да се държи странно. Поглеждам - тя с някакво устройство се цели в кучето.

Питах я какво прави - каквото и аз съм правела  baby_neutral Иначе или не ни нацели или кучегона ѝ нещо е бил бъгав - не реагира кучето, освен на високия ми тон. Луди хора.  ooooh!

Като те е страх имаш 5м тротоар или най-малкото уста да кажеш да се преместя.

Общи условия

Активация на акаунт