Панелка или тухлен апартамент

• 101 048
  • 1 004
  •   1
Отговори
# 150
Човече,  относно изложението -  светлина и топлина са действително парадокс за северно изложение !
Не бих направила компромис с това.Мракът ме подтиска, а целодневно да съм на изкуствено осветление Stop

# 151
Това имам предвид, не подхождайте предубедено, не всяка северна стая е мрачна и не всяка южна е светла Peace
За спалните - предната ни беше южна и беше ад. Северната ми е перфектна, въпреки че съм зиморничава. За всеки влак си има пътници  Simple Smile

# 152
Да, забравих да напиша и това, че при новото строителство има недоразумения от типа апартаменти с изцяло северно изложение... Rolling Eyes
Няма такива, това са ателиета, а как ги обявяват брокерите, е друг въпрос.

Kak така "няма такива"?
Има
Блока срещу нас например..Ново строителство.Северно изложение - два апартамента от етажа..Ся..то верно,че като отвориш външната врата и всичко приключва,т.е.видял си целия "апартамент"..
Ама си ги водят апартаменти..Дневна,кухня и спалня.. Rolling Eyes

# 153
  • София
Кой ги води апартаменти? По документи би трябвало да са ателиета с всички, произтичащи от това последствия.

# 154
В сградата, където живея, има изцяло северни изложения. Кръстени са още по-йезуитски: апартаменти са, но са апартаменти, състоящи се от спалня и ателие. И понеже за спалня и ателие/офис е ОК да са северни, то е ОК целият апартамент да е северен, айде- малко врътнат на североизток.

Но пак сигурно е по-топъл в сравнение с някой ветрилник с южно изложение.

# 155
  • София
...Ся..то верно,че като отвориш външната врата и всичко приключва,т.е.видял си целия "апартамент"..
...
Joy

Никакво значение няма дали ги водят апартамент или ателие по документи, нали все ще се живее там.

# 156
...Ся..то верно,че като отвориш външната врата и всичко приключва,т.е.видял си целия "апартамент"..
...
Joy

Никакво значение няма дали ги водят апартамент или ателие по документи, нали все ще се живее там.
Ще се живее, но не всеки може да живее в ателие. Ако няма основно жилище, това ателие не става за постоянен адрес.

# 157
Това имам предвид, не подхождайте предубедено, не всяка северна стая е мрачна и не всяка южна е светла Peace
За спалните - предната ни беше южна и беше ад. Северната ми е перфектна, въпреки че съм зиморничава. За всеки влак си има пътници  Simple Smile

Възможно е, но досега не съм видяла аз лично северна стая, в която има слънце и обратно - южна без такова. Възможно е от разни отблясъци да влезе слънце рано сутрин или късно вечер, като отражение на залеза от южните прозорци на отсрещния блок. И толкова. Кухнята ми е чист север и точно това става. Иначе цял ден слънце не огрява, няма шанс.
Що се отнася до северните апартаменти, които не са ателиета, вероятно има измъкване, ако ги пускат примерно с лек североизток като изложение. Също много гадно изложение, слънцето пече от 8 до максимум 10 сутринта и то само лятото. Зимата си е абсолютно мрачно. Но не е чист север и го пускат като апартамент без проблем. Всеки ден минавам покрай нов блок с такива тристайни - хол и две спални на североизток, ама парченцето изток е съвсем мъничко, леко завъртяни са просто. Ходих и да ги гледам навремето, защото кооперацията ми се стори хубава. Ами не, голямо не от мен  Stop

# 158
Vrabcho_, така е. Но за спалня държа да е точно така. За дневна е друго...
Изцяло северните, за които говорите, са ми точно толкова некомфортни, колкото и изцяло южните.

Просто исках да кажа да не изключвате съвсем тези имоти, един оглед няма да навреди, въпреки че една или две стаи гледат на север на място може да се окаже съвсем различно като усещане положението Peace

# 159
О, тук не говорим за една или две стаи. Ако някои стаи са северни, а други южни, няма проблем. Даже е екстра, имаме хладни стаи лятото и топли - през зимата. Аз самата имам северна кухня, две спални на изток и южен хол.
Тук обаче става дума за цялостни северни изложения на всички помещения, което за мен е неприемливо.

# 160
Аааа  Joy ясно, разбрахме се!  Simple Smile

# 161

Възможно е, но досега не съм видяла аз лично северна стая, в която има слънце и обратно - южна без такова. Възможно е от разни отблясъци да влезе слънце рано сутрин или късно вечер, като отражение на залеза от южните прозорци на отсрещния блок. И толкова. Кухнята ми е чист север и точно това става. Иначе цял ден слънце не огрява, няма шанс.
Що се отнася до северните апартаменти, които не са ателиета, вероятно има измъкване, ако ги пускат примерно с лек североизток като изложение. Също много гадно изложение, слънцето пече от 8 до максимум 10 сутринта и то само лятото. Зимата си е абсолютно мрачно. Но не е чист север и го пускат като апартамент без проблем. Всеки ден минавам покрай нов блок с такива тристайни - хол и две спални на североизток, ама парченцето изток е съвсем мъничко, леко завъртяни са просто. Ходих и да ги гледам навремето, защото кооперацията ми се стори хубава. Ами не, голямо не от мен  Stop

Ние сме точно в такъв апартамент - 3-стаен, 2-те спални север, хола североизток - Лятото е супер, нужен е климатик само в най-горещите дни. Зимата имаме тец - в северната спалня се пуска парното вечер само за 2-3 часа и вътре е жега. Това в нова тухла с 8 см изолация и много хубава дограма. Много големи прозорци на висок етаж (не е последен и не се води ателие) и има страшно много светлина. Живял съм в панелка на първи етаж - никога повече (не знам какво толкова ги хвалите) - изложение изток/запад - лятото страшна жега, зимата ако не се пали страшен студ. Панела изстине ли настава страшен студ, същото е и като го напече. За съседите все едно че са вкъщи ако се карат. В тухлата тази зима при минус 10,15 градуса вътре не е падало под 21 градуса в хола, а има 3 външни стени. Другото нещо че зимата в София колко слънчеви дни има??? Относно прахуляка в София той е навсякъде и няма избягване от него - дали си с изложение на улица или вътрешен двор все едно и също - изпитано е.

# 162
Човече, защо би се чуствала некомфортно в  южен апартамент ?

# 163
  • София
Апартаментът на нашите е "южен ветрилник". Е, има и източна част. Но е епк, на 14 етаж и ветровете просто си правят каквото искат. Освен това външната стена е на едни ребра и тъй като е на високо, външната изолация би излязла доста скъпа. Сложиха малко вътрешна, ама пак си е хладно.

# 164
Човече, защо би се чуствала некомфортно в  южен апартамент ?
Задушаващо ми е. На свекърите е такъв. Не се диша лятото. Не ми пречи дневна и кухня да са юг, но спалня не мога. Като цяло, без значение на конкретното изложение предпочитам двустранно, въздухът се  раздвижва така да се каже Simple Smile

Svetla_24, ние сме в панел. Може би заради ТЕЦ-а и това, че е вътрешен, но нямам такива наблюдения за студ и пек.

Общи условия

Активация на акаунт