Гинеколог

• 847
  • 3
  •   1
Отговори
Днес бях записала час за гинеколог и се оказа , че  с този талон можело само преглед с ехограф или цитонамазка. Двете заедно не можело. Защо е така? Ходих в друга болница, казаха ми същото. Много добре си спомням, че последния път преди 6 месеца ходих в частна болница с направление и не само ме прегледаха с ехограф , ами и цитонамазка взеха. При друг доктор също така беше.  Добре, ако цитонамазка не се полага сега, поне микробиологично изследване не може ли да се направи? Какъв е този закон и от кога е така?

# 1
desimesi99, вчера бях на гинеколог и ме видя на ехограф - гърди и яйчници, каза, че може да ми пусне цитологично изследване, защото имам една секреция от гърдата със зелен цвят и понеже съм в цикъл ми каза да отида след няколко дни да ми вземе цитонамазка. Това всичко с едно направление и даже пари за потребителска такса не ми иска.

# 2
На мен също, с направление за профилактичен преглед, който поисках от личният ми лекар, ме прегледаха само със спекулум, заради изчерпан лимит за цитологични изследвания. Прегледа с ехограф на гърдите, който си поисках понеже имам проблеми, си го заплатих, защото ми казаха, че с това направление не ми се полага ехограф. След няколко седмици отидох отново, за да ми се пусне цитонамазката и понеже имах оплаквания, ми прегледаха корема с ехограф, тогава не платих нищо, а направлението все още беше същото.

# 3
С направление са ми правили ехограф, цитонамазка и МБ - общо срещу 7 лв. Това преди 3-4 години.
Но отдавна не съм ходила на АГ по ЗК, та сега не зная дали има новости.

Общи условия

Активация на акаунт