Да преправим старите мебели с любов - тема 30

• 138 111
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета! Чета темата ви, обаче признавам съм много неориентирана. Реших все пак да възстановя една масичка на балкона, която доскоро беше поставка за саксии и вследствие е много захабена. Идеята ми беше плота да е омаслен, краката и основата да боядисам бели. Започнах я днес, вече ми е ясно, че много работа ще падне, но ми се и струва, че има прекалено много наранявания и започна да ме съмнява, че няма да стане както го бях замислила първоначално. Това е масичката, а това част от несъвършенствата.
Дайте ми съвет какво да правя, да шлайфам до дъно ли? Това би отнело поне 2мм от повърхността. Неравна да я омасля? Или няма смисъл и да запълвам дупките, и да боядисвам цялата?

# 496
 За мен вариантите са 2: или китваш и боядисваш или омасляваш така без да шлайфаш повече и боядисваш само краката.
Аз бих избрала втория 😃

# 497
Масичката я виждам в този вариант:

и още подобни:
https://www.google.bg/search?q=table+duck+egg+natural+wood&e … KHYPGD_AQ_AUIBigB

# 498
  • На брега
Сийке, не се плаши от тези жили по плота. Като се омаслят става красиво. Ще изглежда автентично, старо дърво. Имам един сатар, чамов декинг на двора и точно дъските с дълбоките пукнатини  са най-красиви. Трябва да ги изчистиш в дълбочина преди да омаслиш обаче. Може да има наслоена мръсотия или плесени в порите, които да запечатиш с маслото. Ако зашлайфаш леко с обикновен шлайф или на ръка, предполагам, няма да заличиш напълно дълбоките резки. За това ти е нужен поне лентов шлайф.
Аз бих почистила в дълбочина жилките, като използвам някакво по-фино домакинско телче (но, не от най-фините), по-твърда четка или кече. Може и с препарат, ако вече има гниене. После бих изшлайфала целият плот и бих омаслила. Основата, освен бяла ще изглежда добре и сиво-синя, а защо не и антрацит. На чекмеджето- метален обков.

# 499
  • Варна
Чара на преправените мебели е имено в това, че не са като фабрични. То е ясно, че от старо и много захабено няма как да стане като чисто ново. Да не говорим че нови мебели ги състаряват с протрита боя, с резки от ножове и дупки от пирони Wink
Напълно подкрепям предходните мнения. Както и да я направаш ще е хубава и кокетна.
Ако пробваш да търкаш с телена четка или телче а със шкурката де САМО по посока на жилите.
Я виж тук колко несъвършенства има Wink
https://www.google.bg/search?q=natural+distressed+wood+table& … YKxCAdMDHCLsjM%3A

# 500
Много благодаря за съветите!  bouquet bouquet bouquet
Продължавам значи смело и като съм готова ще снимам.

# 501
Момичета, открих уникална химия за махане на боя... Боята набъбва и без да се чака много...
Не знам дали помните, но по-напред бях писала, че се опитвам да махна старата боя от една врата.
Първо пробвах с Терминатор, но не съм доволна от резултата. Може би нещо куцаше в техниката ми. Вместо да мажа с четка, действах директно с тубичката. Слагах от препарата на ивички и след това с една шпатула размазвах. Но не каква да е шпатула, а една стара кухненска, пластмасова, с разядени краища.

И така, Терминатора много бързо ми свърши, а не бях успяла да мина дори само едната страна на вратата. Реших, че ще пробвам друго и взех един спрей, който се оказа по-зле и от Терминатора. Жалко за 8-те ми лева.

Решавам, че ще търся Дунав този път. Отивам в железарията, но нямаха Дунав, а само Ремувал и едно дето не съм чувала за него в темата  Mr. Green Отказах се от първото, защото струваше 8 лева. Човекът ме прати да проверя в съседния магазин. Там обаче ми предложиха едно друго Fillux срещу "скромната" сума от 13 лева. Но пък разфасовката беше доста по-голяма. Реших, че е изгодно и го взех. Посъветваха ме да мажа с четка, та взех и четка. Освен това купих нова шпакла.

С нетърпение се прибрах в нас и започнах да мажа. И о, чудо! Почти веднага с намазването, боята се надигаше. Супер лесно се отстраняваше и с шпаклата (до 2-ри слой от общо 4). С другите пластове обаче май му беше по-трудно на Филукса... Та се наложи да шкуря. Ходих до строителния хипермаркет да купувам лентов шлайф, като исках да купя най-евтиния, пред вид, че исках да обработя само тази врата, но консултантът ме убеди да взема ръчен шлайф. И така, въоръжена с шкурки и шлайф се прибрах да продължа работата по вратата. Не съм особено доволна от резултата, защото си мисля, че щеше да е по-добре да я мина с лентов шлайф, но за момента толкова...

До момента тази врата ми стъпи на около 60-70 лева  Crazy.
      - Терминатор - 5 лева
      - Спрей - 8 лева
      - Филлукс - 2 * 13 = 26 лева
      - Кит за дърво - 2,50 лева
      - Боя - около 6-8 лева
      - Шкурки - 3 размера - около 6 лева
      - Ръчен шлайф - 2,50 лева
      - Грунд - не помня колко
      - 2 четки и една шпатула - около 6-7 лева

Имам и няколко снимки на вратата, но те не са особено интересни. Обаче имам едно клипче как изстъргвам боята. Него ще го кача идните дни. Сега ме мързи да го прехвърлям на лаптопта и после да го качвам някъде  Blush

# 502
Милата  Rolling Eyes
Браво на теб! Все пак успя каквото си беше решила. Благодаря, че сподели за този препарат. Ще го пробвам и аз  bouquet

# 503
Този Филукс дали ще махне безир от дървена врата? newsm78

# 504
  • Пловдив
Този Филукс дали ще махне безир от дървена врата? newsm78
Специално безира на практика, от моя опит не се маха. И попива дълбоко, та и с шкурене не се маха лесно (към не се маха изобщо). Това на практика. Може би да зависи от дървото и да се премахва по-лесно от твърда дървесина, но от чам - забрави.

# 505
Не знам дали Филукса ще махне безира, но мога да споделя опита на приятеля ми с едни шперплатови врати... Шкури ги до полуда. Гадна и мъчителна работа беше

Kruhan, тъпо и упорито продължавах с вратата  Mr. Green. Още повече, че и няма връщане назад... Окепазил си я наполовина и щеш, не щеш... Действаш Grinning

# 506
Момичета, незнам къде да питам и пиша тук за спешна помощ. На мои близки имаше пожар в апартамента. Не всички стаи са засегнати. Току що бе завършен ремонт и нови мебели в хола.   Питането ми е как да се  почисти нов дван на Виденов с дамаска като изк. велур от  посипаните сажди от пушека. За секците също нови да предложите подходьщ и щадящ препарят! Моля, за спешен отговор, че вече дойдоха две жени да помягат в чистенето! Благодаря, предварително!

# 507
Момичета, незнам къде да питам и пиша тук за спешна помощ. На мои близки имаше пожар в апартамента. Не всички стаи са засегнати. Току що бе завършен ремонт и нови мебели в хола.   Питането ми е как да се  почисти нов дван на Виденов с дамаска като изк. велур от  посипаните сажди от пушека. За секците също нови да предложите подходьщ и щадящ препарят! Моля, за спешен отговор, че вече дойдоха две жени да помягат в чистенето! Благодаря, предварително!

ПДЧ мебели се почистват добре с коресилин, но мирише!

# 508
Момичета, незнам къде да питам и пиша тук за спешна помощ. На мои близки имаше пожар в апартамента. Не всички стаи са засегнати. Току що бе завършен ремонт и нови мебели в хола.   Питането ми е как да се  почисти нов дван на Виденов с дамаска като изк. велур от  посипаните сажди от пушека. За секците също нови да предложите подходьщ и щадящ препарят! Моля, за спешен отговор, че вече дойдоха две жени да помягат в чистенето! Благодаря, предварително!

ПДЧ мебели се почистват добре с коресилин, но мирише!
Не става, ще се унищожат. Секциите ще ги избършем с някакъв препарат, който не е толкова агресивен. При тях проблемът не е голям. Проблем е дивана в хола, който е ето точно такъв

https://videnov.bg/%D1%8A%D0%B3%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%B4%D … D1%80%D0%BA%D0%B0  но цветовата гама е светло бежово и бяло.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 12:06 от fatalina

# 509
  • Перник
fatalina, хубав диван. Жалко за това, което го е сполетяло. Мисля си саждите дали не може да се изсмучат с прахосмукачка, а после да се изпере с препарат  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт