Да преправим старите мебели с любов - тема 30

• 138 032
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
За съжаление не случихме на майстори или на покритие и там, където е столът пред бюрото, много се издра. Ама така се издра, че се получиха вдлъбнатини по самото дърво. Предполагам, че навремето се е слагало дърво на пода каквото е имало, а не каквото е било най-доброто. Сега си стои така и аз мрънкам, че е грозно, ама няма кой да ме чуе.
Тва да имаш строител в къщи и да няма кой една крушка да смени без кандърми е ужас  Laughing
Тези столове върху каквото и подово покритие да се ползват, страшно много разрушават. Аз у дома сложих протектор за под стола. Прилича на парче прозрачен балатум...не е никак красиво, но прецених, че е по- добре от издълбан и надран паркет. След време ще си направя постелка от стари кожени колани, но за сега ще е така.

# 121
  • София
Узи би ли споделила дали ефекта от боята е наистина като фаянс.Ако не те притеснявам може ли снимки на твоите плочки. И как се държи при почистване с препарати.
С доста голямо забавяне пускам снимка на боядисаните плочки - за съжаление качеството не е много добро. Според мен ефектът от боята не е като фаянс, не е толкова лъскава. Третата снимка е на плочките преди боядисването (най-обикновени розово-лайняни плочки от соца. Голям майтап беше, като станахме гаджета с мъжа ми преди 15-тина години, се наложи подмяна на тръба в банята. И трябваше да извади десетина плочки, част от които се счупиха. И той вика: "Имаме същите в мазето", и ги донесе - съвсем същите бяха.  Laughing)

http://prikachi.com/images.php?images/384/8693384p.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/394/8693394M.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/393/8693393w.jpg

Аз у дома сложих протектор за под стола. Прилича на парче прозрачен балатум...не е никак красиво, но прецених, че е по- добре от издълбан и надран паркет. След време ще си направя постелка от стари кожени колани, но за сега ще е така.
Знам ги тези протектори, гледах ги в Икеа. Но вече подът е  повреден и не виждам смисъл от протектор - само да влиза мръсотия под него.
Интересно ми стана за тази постелка от кожени колани, може ли да паснеш някоя снимка? Голямо шиене пада за направата им сигурно?

# 122
Освен олх и базар, къде намирате мебели втора ръка от типа на чамовите? Нещо никакво предлагане напоследък  Tired

# 123
  • В градината...
В антик.бг има масив.

# 124

Интересно ми стана за тази постелка от кожени колани, може ли да паснеш някоя снимка? Голямо шиене пада за направата им сигурно?
[/quote]
http://maistorluk.com/6793-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%8 … 1%82%D0%B5-%D0%BA
Узи благодаря за снимките Simple Smile .Аз още не съм боядисала, но харесах ефекта при вас. Идеята за това килимче е от този сайт, който копирах по-горе. Аз понеже имам доста излишни колани, които вече не нося, а така ще им дам нов живот. Пък мисля, че е доста интересно. Поне у дома ще се впише добре.

# 125
Хвърлих едно око, но нереални цени според мен...
Обаче темата ми донесе късмет, както се оплаках, така намерих  Simple Smile сега отивам да ровя за боядисване със Сократес. За двукрил гардероб с надстройка колко кутии ще ми трябват?
Планирам плътно бяло, защото другите мебели в стаята са така, но ако ми хареса в прозрачен вид може и да го оставя.

Последна редакция: ср, 16 мар 2016, 21:35 от Не се сърди, човече

# 126
  • В градината...
Там се следят промоциите, излизат много изгодни неща.
От там се сдобих с 2 дивана - двока и тройка  и фотьойл, дъб, за 250лв.
Сократес е боя на водна основа.

# 127
Редактирах  Embarassed
Понеже умувах дали да омаслявам или да боядисвам, накрая омешах нещата  hahaha

# 128
Здравейте, момичета!
Дайте идея за една секция, която е преградна и няма опция да се махне. Как да се обнови?
Тъй като е двулицева, има части, които са неотваряеми от едната страна.

# 129
Можеш ли да дадеш снимка?
Боядисай в подходящ цвят или ако е дървена може с байц. Можеш и да смениш стила, с летвички за кант, ако харесваш или смяна на дръжките на вратичките.

# 130
Хвърлих едно око, но нереални цени според мен...
Обаче темата ми донесе късмет, както се оплаках, така намерих  Simple Smile сега отивам да ровя за боядисване със Сократес. За двукрил гардероб с надстройка колко кутии ще ми трябват?
Планирам плътно бяло, защото другите мебели в стаята са така, но ако ми хареса в прозрачен вид може и да го оставя.
Човече, имай едно на ум, че Сократес е по-слабо покривна и ще трябват повече ръце за плътно бяло, съответно повече кутии. Предполагам, че поне 3 кутии ще отидат за гардероба на поне 3-4 ръце. Но ако е дървен, защо не вземеш някакъв грунд за дърво( но не знам какъв, трябва да питаш в магазина) за да покрие боята с по-малко ръце. Иначе с моя опит с чама, става чудесен и много бял, но с личащ се фладер, когато се байцне с бял байц и отгоре омасляване или лакиране. В магазините на Ада Колор има бял лак за дърво има и бял байц за дърво. Ще получиш и много добра консултация там( личен опит от магазина им в Русе).

# 131
Благодаря за разясненията  Hug
Май ще си го мина с автоемайл като другите в стаята. Искаше ми се нещо, което не мирише, за да може да се ползва, но пък скоро има ваканция и ще използвам докато детето го няма Simple Smile
Но ако имате други идеи за същия ефект, казвайте - трябва ми нещо, което не иска запечатващ безцветен лак отгоре и покрива плътно с макс 3 ръце.

# 132
Аз съм доволна от това, нанесохме с дунапреново валяче,
има добра покривност, не пахне  Peace 6.50лв  от бриколаж
Скрит текст:
другата седмица мога да пусна фотки,
предстои пребоядисване и пак взехме такава, ама друг цвят

# 133
Супер звучи! За цената да не говорим, много изгодно!
Страшно много благодаря! bouquet

# 134
  • Бургас
И аз използвам боята с жирафчето на Трънка Бодливка и винаги нея препоръчвам. Покрива от първи път, обаче използвай не дунапреново валяче

Общи условия

Активация на акаунт