Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 204
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • в сърцата на децата <3
Аз загорих една касерола с млечен крем... ами няма чистене. Ни А1, ни изваряване и търкане със сода или онези абразивните прахчета (от типа Бинго OV)... Касеролата е неръждавейка, освен да купя телче и да жуля докато излезе?

сода каустик с малко вода и да поседи около 30 минути и след това много добро измиване
Сода каустик на нещо от кото ще се яде после Shocked Stop да не е грешка и е сте искали да напишете бикарбонат?
Така или иначе реших проблема по доста нетрадиционен начин  Mr. Green Щерката се затръшка, че иска кремче тоооооочно в нейната касеролка... та - загоряла или не - правих в нея. Естествено пак залепна, но явно стана по-дебел налепа, защото успях да го изстържа  Joy

# 106
Не е мой съветът за содата каустик, но не е грешка - със сода каустик се измиват идеално всякакви домакински съдове, като разбира се после се изплакват добре и се измиват наново с препарат. Содата каустик е част от състава на повечето препарати за миене и сапуни. Бутилките за многократна употреба - бирени и т.н. също се мият със сода каустик в бирените фабрики, за да бъдат добре дезинфекцирани и да паднат старите етикети.

Разбира се, да се ползват ръкавици. Свекървата накисваше всички стъклени чаши в един леген с вода и сода каустик и после блесваха като нови. Аз ползвам други начини.

# 107
а каква марка е "смръдливата пералня"?

# 108
Аз загорих една касерола с млечен крем... ами няма чистене. Ни А1, ни изваряване и търкане със сода или онези абразивните прахчета (от типа Бинго OV)... Касеролата е неръждавейка, освен да купя телче и да жуля докато излезе?

сода каустик с малко вода и да поседи около 30 минути и след това много добро измиване
Сода каустик на нещо от кото ще се яде после Shocked Stop да не е грешка и е сте искали да напишете бикарбонат?

Simple Smile Не, не съм сбъркала и знам, че звучи странно но повярвайте няма проблем, не е пластмаса да попие в материала, с една-две кани кипната вода и после с веро всичко изчезва и става, като ново

# 109
Не знаех, че сода-каустик помага срещу загорели тенджери.
Знам, че помага за премахване на налепи от перални. Когато мирише непоносимо, може да се рискува, преди да се хвърли пералнята на болкука.

# 110
Не знаех, че сода-каустик помага срещу загорели тенджери.
Знам, че помага за премахване на налепи от перални. Когато мирише непоносимо, може да се рискува, преди да се хвърли пералнята на болкука.

От много години използвам метода, включително веднъж в годината в тенджера слагам вилици и лъжици в голяма тенджера с малко сода и вода но студена и така престояват около 20-30 минути, стават като чисто нови

# 111
Само да допълня, че трябва да се борави изключително внимателно, да не се пипа с ръце содата

# 112

Недей така да се шокираш Афродита, ще получиш прегряване на мозъка.
Немските брецели ги потапят в луга от сода каустик 4,5 % разтвор.
Не знам някой да се е отровил от това.

# 113
Как така - с каква цел newsm78

# 114
Как така - с каква цел newsm78
Да се гланцират.

# 115
  • в сърцата на децата <3
Е тва вече ме шокира  Joy
а каква марка е "смръдливата пералня"?
Ако въпроса е към моята (която все пак не мирише към момента, само задържа вода) - Candy някакъв си номер,  модела е от 2012 г.

# 116
  • София
Скрит текст:

Не се тревожи за моя мозък и си ползвай каустика, аз ще си мия с каквото си знам.

# 117
  • София
Скрит текст:

Не се тревожи за моя мозък и си ползвай каустика, аз ще си мия с каквото си знам.
Знам че в повечето заведения за хранене почистват скарите и печките със сода каустик.

# 118
  • Пловдив
Момичета да ви попитам имам един несесер за гримове червен лачен, но по лака почнаха да се появяват черни като петна. Днеска като го загледах доста е почернял, не е нещо кой знае какво, но ми е много удобен и ми се иска да го възстановя, ако може. Незнам дали отношение има отвътре подплатата, която е черна, но пък аз никога не съм я мокрила

# 119
  • в сърцата на децата <3
Дайте съвет с какво да почистя плочки на пода в банята? Стоят като захабени, а сме ги сложили преди 2 години... само на един участък до душа се образува, всичко друго се изчисти. Самите плочки са (уж) леко грапави и в тази грапавина е задържана мръсотията. Иначе фугите се изчистиха.... До тук пробвах със сода, абразивен прах, препарата за фаянс от Лидъл, който ми препоръчахте (май в предната тема беше), течност за чистачки, препарат А1 за мазнини.... доста търках, но ефект няма...

Общи условия

Активация на акаунт