Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 133 576
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
топла вода в ютия е нещо като топла вода в термокана или кафемашина - според мен може да ползваш от техните препарати - има ги на прахчета, в шишенца.

# 271
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, но като сложа вода тече отвсякъде вече, не ми се рисскува.

# 272
  • София
В предишните теми беше споменаван Био Кил, моля споделете още впечатления, защото днес пръсках директно върху паяк и той продължи да си ходи...веднага ли трябва да подейства или в някакъв времеви интервал.

Не, не ги убива веднага, а ги парализира и това става постепенно. Мухите бръмчат над половин час след като са кацнали на напръскано. Препаратът действа около 2 седмици.

# 273
Значи бавна смърт ще им причинявам Sad

Благодаря за полезното включване!  bouquet

# 274
Има ли начин да прогоня котки? Искам с добро, но не успявам.
Имаме беседка в двора си,но  вечер понякога и денем е пълно с такива. Двете са домашни на съседката, другите две на другата, а виждам и други, с които си правят компания.
Храна нито им давам, нито оставям наблизо т.е не ги примамвам по никакъв начин, но не издържам.

# 275
  • в сърцата на децата <3
В предишните теми беше споменаван Био Кил, моля споделете още впечатления, защото днес пръсках директно върху паяк и той продължи да си ходи...веднага ли трябва да подейства или в някакъв времеви интервал.

Не, не ги убива веднага, а ги парализира и това става постепенно. Мухите бръмчат над половин час след като са кацнали на напръскано. Препаратът действа около 2 седмици.
Това ми напомни един виц - "Ако хлебарките могат да живеят 9 дена без глава, издържат на атомна бомба и ядрено замърсяване, то какво, по дяволите, има в Райд?!?"  Mr. Green

# 276
Има ли начин да прогоня котки? Искам с добро, но не успявам.
Имаме беседка в двора си,но  вечер понякога и денем е пълно с такива. Двете са домашни на съседката, другите две на другата, а виждам и други, с които си правят компания.
Храна нито им давам, нито оставям наблизо т.е не ги примамвам по никакъв начин, но не издържам.

В магазините за животни продават разни репеленти, които се поставят из градината и прогонват котки, кучета, но не съм пробвала и не мога да дам лично мнение доколко действат.

# 277
Аз пък реших да си почистя ютията с лимонена киселина, защото започна да ми цапа при гладене с пара. Резултатът е, че дупките се запушиха от варовик и пуска кафява вода. Някой да е бил в тази ситуация?  newsm78 Със сигурност ще купя нова, защото не мога да си рискувам дрехите, но ако има някоя хитринка, споделете.

И при мен се получи така - оправи се с много гладене по стара хавлия - докато се изчистят дупките от котления камък, ако имаш допълнителен бутон за екстра пара, натискай го.
После все пак глади дрехите от вътрешната страна, докато не се убедиш, че е напълно изчистена. Някои парчета котлен камък цапат и се размазват, някои се отделят като истински камъчета и не цапат.

# 278
  • оттам, откъдето започва България
Аз винаги гладя от вътрешната страна, но като капне на бяла блуза или тениска жълта вода, тя просто попива и няма как да се махне. Решила съм, хвърлям старата и купувам нова. 20 години стигат.  Peace

# 279
Дискутирано сто пъти - знам.  Peace
Но имам нужда от помощ. Изпрах си дънките, които носих днес и докато ги просвах видях, че на задния крачол има петно от кафе. Фиксирала съм вече петното, има ли начин да го премахна? Нови са ми и много ми харесват, а и са от малкото, които ми стават.  preggo

# 280
  • до най-прекрасния мъж
Пробвай със Спот за петна на Перилис. Няма петно, което да не е извадил. Предполагам ще изпере и фиксирано кафе.

https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%82+%D0%B7%D … dNrW_8wJJ3lIVM%3A

# 281
В последно време не съм доволна от него, но ще му дам още един шанс, надявам се да успея.
Благодаря. Hug

# 282
  • до най-прекрасния мъж
В последно време не съм доволна от него, но ще му дам още един шанс, надявам се да успея.
Благодаря. Hug
Дано стане. Аз съм вадила с него жестоко петно от гориво-смазочни материали /не знам какво точно беше, но беше доста добре омазано/ от светли дънки на ММ. Тогава ме спечели и винаги си имам под ръка. Но ние нямаме много страшни петна - най-много от масло, дизел, кал. Всички излизат без проблем. Кафе ми е излизало и с обикновено пране с Ариел или Персил.

# 283
Ще опитам всичко, намерих вкъщи да се подмята някакъв сапун за петна от ДМ.
Ще опитам и със Спот.

# 284
Ще опитам всичко, намерих вкъщи да се подмята някакъв сапун за петна от ДМ.
Ще опитам и със Спот.
Мисля, че сапунът, какъвто и да е, ще свърши работа.

Общи условия

Активация на акаунт