Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 133 526
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Не я мокри!
Мия и почиствам по този начин само "тавичката" където се отделя мазнината.
Реотаните ги почиствам с телена четка, но и горепосочените ще ти свършат работа. Peace

# 346
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам подобна. Първите пъти се втелясвах да я лъскам до блясък със сода за хляб и влажна гъба. Ами, след близо 1 час търкане, не ставаше като нова. Сега бутам само нагара със шпакла или телена четка. Тези скари са си такива - като нови са само преди да ги ползваш. После си нагарят и нямат чистене.

# 347
  • оттам, откъдето започва България
И нашата скара е такава, но си има към нея една ламаринена приставка с формата на реотаните и след ползване редовно изстъргваме нагара с нея. А чекмедженцето, там няма начин да оставиш мазнотиите.

# 348
Може да се мие внимателно, но изобщо не е препоръчително. Работих във фирма-производител точно на такива скари. Като гледам, твоята е 1600W с капак - добър избор заради капака.
Щом наистина държиш да я миеш - напръскай/намажи с обезмаслител, после изтъркай. Изплакни внимателно - най-добре навън, не на пода в банята, че ще трябва и него да миеш усърдно после. Пази краищата на реотаните от намокряне и се убеди, че е напълно суха, преди да я включиш  Laughing
Слагай капака на скарата след употреба, но не и ако е още гореща, за да я запазиш от набези на насекоми/котки/птици, и преди да метнеш продукти на нея, я намажи с парченце сланина или лук, набучен на вилица.

# 349
Момичета, в какво слагате гъбата и телчето, с които миете посудата?

# 350
  • София
В това:

# 351
Видях го това днес в Джъмбо, но искам нещо по-малко

# 352
Видях го това днес в Джъмбо, но искам нещо по-малко

Има керамични съдове за течен сапун, в които можеш да си пресипеш препарата, и с "джоб" отпред - само един, в който може да стои гъбката.
Най-добрата ми приятелка има такова и го ползва за кухнята. Нещо такова е: http://domashni-potrebi.com/%D0%B4%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE … %D1%87%D0%B5-3345

# 353
Къде мога да намеря такова? Много ми хареса

# 354
  • в сърцата на децата <3
Къде мога да намеря такова? Много ми хареса
И по левчетата съм виждала да ги продават  Peace

# 355
  • SF
Пятах в темата за перилните препарати, но ще ви питам и вас. Имам рокля, която половината е черна, а другата - бяла. Не става нито за тъмно, нито за бяло пране. Изпрах я с течен Персил и бялото посивя. Как мога да върна белия цвят? Не може да се топи в белина - презрамките по гърба и раменете са черни - горната част на роклята е бяла (с черни презрамки), а полата черна. Синтетика някаква е.

# 356
Пятах в темата за перилните препарати, но ще ви питам и вас. Имам рокля, която половината е черна, а другата - бяла. Не става нито за тъмно, нито за бяло пране. Изпрах я с течен Персил и бялото посивя. Как мога да върна белия цвят? Не може да се топи в белина - презрамките по гърба и раменете са черни - горната част на роклята е бяла (с черни презрамки), а полата черна. Синтетика някаква е.

вениш окси за цветно, или подобен друг препарат ми се струват единствената опция

# 357
  • SF
И с Вениш в пералнята ли?

# 358
  • оттам, откъдето започва България
Аз бих сложила и една кърпичка да поеме оцветеното. Бях си прецакала така една блуза бяло и черно райе, изпрана с цветно. Излезе все едно съм чистила пода. Оправих я като продължих да я пера с бяло на 50-60 градуса, но при мен черното беше малко, а както разбирам при теб долната част е изцяло черна.

# 359
  • в сърцата на децата <3
Аз бих сложила и една кърпичка да поеме оцветеното.
+1
С кърпичка ще стане най-добре и според мен. Вениша ако не оправи нещата ще запечата цвета както си е и вече няма да има оправяне. Не го харесвам, има далеч по-добри препарати  Peace

Общи условия

Активация на акаунт