Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 430
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
  • SHOOT ME 10 $
Момичета,как да премахна петна от бяла чанта от изкуствена кожа?Зимата е стояла притисната до черна чанта и сега по нея има едни гадни розово-лилави петна.
Пробвах с тоалетно мляко,обезмаслител,веро,препарат за прозорци и съвсем в края с лакочистител.Не става.Лакочистителя обели леко кожата.

Направи я цялата еднаква-на петна. Няма да личи... newsm78

# 481
  • Пловдив

А аз искам да питам, тъй като хладилника ни се е умирисал и като го отвориш и се усеща гадна миризма как да я премахна. Дали има някакви таблетки, които да се сложат и да поемат миризмата или нещо друго
Имаше едни пластмасови кутийки за обезмирисяване на хладилници - Абсорбатор за хладилник с активен въглен.
Купувала съм от Кауфланд.

Благодаря  bouquet тези дни ще се постарая да мина през Кауфланд да си взема такъв Абсорбатор.

И аз пак да питам нещо на печката се оказа, че не сме махнали едни фолиа, когато сме я купували и сега набързо без да я чистия направо стана като нова и искам да ви питам има ли вариант пак да се лепнат някакви такива фолиа и следващият път като се замърси от ползването направо да се махнат, а не да се налага това гадно търкане.

# 482
  • София
Момичета имам проблем с канала на мивката в кухнята. Сифона и тръбата от него до стената са разглобявани и почистени на ръка, но пак не се оттича водата. Дайте идея какво да сложа за да се прочисти надолу по тръбите. Сода каустк не е вариант за мен - не се наемам да работя с това чудо.

# 483
  • София
Пароструйка с високи градуси и налягане!

# 484
  • оттам, откъдето започва България
Момичета имам проблем с канала на мивката в кухнята. Сифона и тръбата от него до стената са разглобявани и почистени на ръка, но пак не се оттича водата. Дайте идея какво да сложа за да се прочисти надолу по тръбите. Сода каустк не е вариант за мен - не се наемам да работя с това чудо.
Афродита, и аз бях като теб предубедена и страхлива. Ползвай сода каустик на люспи и ще бъдеш доволна. Вече пробвах да ги слагам направо в сифона на мивката. Дърпа перфектно след това. Не се отказвай.  Peace
П.С. Преди това ги стривам. Аз и по-напред го бях казала, ама не знам дали в тази тема. Перфектно действат.

# 485
  • На брега на реката
Продават се едни спирали за отпушване на тръбите. Нашата я купихме от Лидл преди време, но преди време някой писа, че си купил от друг магазин /май беше строителен/. Върши чудесна работа. Предполагам, че си опитавла с препарат тип "Тубофло" и други такива. Аз също съм пробвала със сода каустик и върши работа, но за съжаление ни се налагаше да ползваме и спиралата.

# 486
  • оттам, откъдето започва България
И ние ползваме спирала, ама ни идва къса. Явно проблемът по тръбата е някъде надолу и не стига чак дотам.

# 487
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм слагала техническа солна киселина - купува се от железариите и струва дребни левчета. Отпушва перфектно дори сериозно затлачени канали, но трябва да се внимава с металните части, че може да се окислят и да добият неприятен вид. Преди години съм я ползвала за запушен канал на мивка и вана, в рамките на 1 минута всичко беше отпушено.

# 488
За отпушване на тръби продават едни прахчета, струват под 1 лв. пакета, купувала съм от Билла и от Кауфланд. Представляват бял прах, има и за студена, и за топла вода, по мое мнение няма разлика, важното е, че наистина помагат.

# 489
За отпушване на тръби продават едни прахчета, струват под 1 лв. пакета, купувала съм от Билла и от Кауфланд. Представляват бял прах, има и за студена, и за топла вода, по мое мнение няма разлика, важното е, че наистина помагат.

Само трябва да се внимава като се налива водата ,защото започва да шупва.

# 490
  • На брега на реката
Ами най-вероятно, прахчетата са първото нещо за което  се сеща човек и съответно ги използва, но те са "леката артилерия".  Лошото е, че в нашия случай, те не вършат работа и се налага по-сериозна намеса.

# 491
Вкъщи мивката в кухнята ни е такава
Скрит текст:
Бях чистила с някакъв препарат с киселина и бях оставила попилите гъби с препарат в мивката.
След което се получи едно потъмняване на мивката на местата, на които са били гъбите.
Нямаха махане тия петна и вече си мислих, че трябва да сменям мивката.
Поръчах си ето такива вълшебни гъби и сега ги изпробвах върху петната на мивката.
http://www.aliexpress.com/item/1-Piece-Kitchen-Cooking-Tools-Cle … 0608.0.109.AGrg9Z
И о, чудо! Петната изчезнаха и мивката светна!  Party
Знам, че от такива петна спасение няма, но тези гъбки оправиха великата глупост, която бях сътворила.

А балеринка може да пробва да си изчисти чантата с магическа гъба от този тип
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 08:41 от Алиска

# 492
  • Варна
Вкъщи мивката в кухнята ни е такава
Скрит текст:

Поръчах си ето такива вълшебни гъби и сега ги изпробвах върху петната на мивката.
http://www.aliexpress.com/item/1-Piece-Kitchen-Cooking-Tools-Cle … 0608.0.109.AGrg9Z

А балеринка може да пробва да си изчисти чантата с магическа гъба от този тип
Скрит текст:
Втората гъба къде може да се намери?
Благодаря момичета за Sano sushi питах конкретно. Лидълските нещо не ги зареждат в последно време в нашия магазин

Последна редакция: сб, 02 юли 2016, 09:23 от desuri

# 493
Sano sushi съм виждала в Метро.

# 494
Сано ги има в България.
В Лидл също съм виждала такива вълшебни гъби.
Аз си ги поръчвам от китайския сайт
http://www.aliexpress.com/item/100-5-pcs-lot-White-Magic-Sponge- … b65a-011b615cee8b

Общи условия

Активация на акаунт