Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 162
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Моля за съвет как да махна лепенките/тиксо от алуминиева дограма, което е изгоряло от слънцето. Няма махане, хем залепнало, хем се къса!
Има си специален препарат за пвц дограма. Чисти всякакви петна.

----------------------------------------------
Как може да се махне мазнина от пода на етажа ни ,пробвахме много методи но продължават да стоят петна ?
Какъв е пода? Пробва ли с обезмаслител, сол, пудра?

# 721
  • Бургас
Да питам и тука.
Все си казвам да мия фурната по-често и покрай бебето все нямам време......
та беше в много лошо състояние - http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-AEG-47995VD-MN/p/708013 ето го модела. На 1година е.
Затоплих я, пръсках с препарати, оставих и над час да стои, не пада мазнината отстрани. Стои на твърди точки.
Та пробвах с кухненска тел на много малък участък да видя дали ще се надраска - няма надраскване, веднага пада мръсотията. Но съм чувала, че можело да падне покритието и да загори, после и да трябва да се сменя цялото покритие.
Да мина ли с телта?
Благодаря ви предварително

# 722
  • Варна
Аз лично не бих ползвала тел. Фурната чистя със спрей за фурни от Лидл, от тяхната си марка е и струва 3лв. Пръскам вечерта, оставям цяла нощ да се накисне хубаво и сутринта забърсвам с парцал. Всичко пада безотказно, а да си призная съм ужасно мързелива и фурната я чистя не повече от 3 пъти в годината  Embarassed

# 723
пробвай с тези гъби, обвити с тел, дето са за тефлон- те не драскат покритията

# 724
  • София
Аз ползвам този или този препарат и се правят добре, но предпочитам втория. Доста по - добре се справят от лидълския, но и той не е лош за парите си.

# 725
  • Sofia, Bulgaria
Аз ползвам този или този препарат и се правят добре, но предпочитам втория. Доста по - добре се справят от лидълския, но и той не е лош за парите си.
Аз съм твърдо "за" първия. Пускам фурната, леко минавам с вода да се разкисне и пръскам от тоя препарат. После леко почистване с телта и свети като нова Simple Smile Напоследък и тавите така мия, просто ги оставям по-дълго на течаща вода, за да не се отровим.
Важно е да се отбележи, че на алуминия не му влияе добре препарата

# 726
  • WonderLand
Не се ли сваля и латекса така  newsm78 Моите стени са оранжеви и нищо не мога да изчистя без да изтъркам до бяло (т.е. до гипсовата шпакловка под латекса)

Ами нашите стени са бели и не съм забелязала да е паднало каквоо и да е. Свалих разбира се малко от покритието, но пак си остана бяло и хубаво  newsm78 . Тя гипсовата шпакловка е сива и не се е показала.

# 727
Здравейте, може ли да ми кажете с какво да чистя иноксови уреди (не съм сигурна дали не са само с иноксово покритие, уредите са Тека и LG ), уж пише че са със защита срещу отпечатъци, но се цапат много?
Също така да ми препоръчате препарат за батериите в банята, явно водата е много варовита и след всяко миене на ръце остават петна по тях Sad

# 728
  • София
Здравейте, може ли да ми кажете с какво да чистя иноксови уреди (не съм сигурна дали не са само с иноксово покритие, уредите са Тека и LG ), уж пише че са със защита срещу отпечатъци, но се цапат много?
Също така да ми препоръчате препарат за батериите в банята, явно водата е много варовита и след всяко миене на ръце остават петна по тях Sad
За инокс има препарати, които са специално предназначени за инокс. Ползвай ги с микрофибърна кърпа. За смесители за баня/кухня и т.н. Meglio.

# 729
  • в сърцата на децата <3
Да питам и тука.
та беше в много лошо състояние - http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-AEG-47995VD-MN/p/708013 ето го модела. На 1година е.
Затоплих я, пръсках с препарати, оставих и над час да стои, не пада мазнината отстрани. Стои на твърди точки.
Та пробвах с кухненска тел на много малък участък да видя дали ще се надраска - няма надраскване, веднага пада мръсотията. Но съм чувала, че можело да падне покритието и да загори, после и да трябва да се сменя цялото покритие.
Да мина ли с телта?

Само дето ето тези

са цяла опаковка на цената на 1 бр Фино, а работа вършат същата  Peace
Пак препоръчвам А1 за загорели мазнини, преди няколко поста пуснах и снимка - слагаш ръкавиците, намазваш с гъбичка цялата фурна, чакаш 1-2-3 часа и бършеш. Консистенцията е като на Циф, добре се размазва и не се стича както спрейовете. Обикновено всичко си пада само с избърсване, но ако е нужно - пластмасовите "телчета" за тефлон или просто грубата част на гъбичката вършат работа. Само за решетката ако е лъскава не третирай с А1, защото ще потъмнее на петна.

# 730
  • София
Скрит текст:
Да питам и тука.
Да мина ли с телта?

Само дето ето тези

са цяла опаковка на цената на 1 бр Фино, а работа вършат същата  Peace
Пак препоръчвам А1 за загорели мазнини, преди няколко поста пуснах и снимка - слагаш ръкавиците, намазваш с гъбичка цялата фурна, чакаш 1-2-3 часа и бършеш. Консистенцията е като на Циф, добре се размазва и не се стича както спрейовете. Обикновено всичко си пада само с избърсване, но ако е нужно - пластмасовите "телчета" за тефлон или просто грубата част на гъбичката вършат работа. [/b]
Само за решетката ако е лъскава не третирай с А1, защото ще потъмнее на петна.
Защо да потъмнее на петна? А1 е обезмаслител - добър, но малко по-слаб от Меглиото. Аз ползвам меглио, решетката не ми е потъмнявала, така че не виждам причина А1 да прави поразии.

# 731
Използвайте препарат А1, но да е спрей, а не да е с консистенция на Циф.
А1 имат и обезмаслител, но и специален за фурна- със и без спрей накрайник. Препоръчвам спрей.
Аз свалям винтчетата от страничните решетки и тях заедно със скарата ги слагам на дъното. Включвам фурната и като загрее напръсквам. ВНИМАВАЙТЕ изпаренията са ужасни. След малко пак напръсквам и и изключвам фурната. После задължително с ръкавици. Всичко излиза бързо и лесно. Накрая минавам фурната
с препарат за прозорци, вместо с вода и я включвам на максимум, за да изгорят изпаренията от препарата.
Препарата е на цена 1.70 лв.
Ето го.
 http://marketkonekt.com/balgariya/dom-i-gradina/preparati-za-dom … -furni-a1/3y9.htm

# 732
За инокс има препарати, които са специално предназначени за инокс. Ползвай ги с микрофибърна кърпа. За смесители за баня/кухня и т.н. Meglio.
Благодаря  Hug само да питам това meglio https://www.google.bg/search?q=меглио+за+баня&client=ms-android-google&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWmsfJyIfPAhXHtRQKHW--DK8Q_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=kaFAddIPAzQB7M%3A или друго?

# 733
  • София
Скрит текст:
Благодаря  Hug само да питам това meglio https://www.google.bg/search?q=меглио+за+баня&client=ms-android-google&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjWmsfJyIfPAhXHtRQKHW--DK8Q_AUIBygB&biw=360&bih=512#imgrc=kaFAddIPAzQB7M%3A или друго? 
Не ти си отваря линка но ползвам тези: цъкцъкцък. Вършат еднаква работа, но този с лавандула ми е любим, понеже не мирише на химия, а по-скоро като ароматизатор на лавандула Heart Eyes.

# 734
   Сетих се за още един въпрос. Мазни петна от главата на бели тапети с черни шарки, как да се премахнат тези мазни петна от тях? Опитах с талк и не става.

Общи условия

Активация на акаунт