Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 195
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря, Afrodita, ще ги пробвам, надявам се още утре Simple Smile

# 736
   Сетих се за още един въпрос. Мазни петна от главата на бели тапети с черни шарки, как да се премахнат тези мазни петна от тях? Опитах с талк и не става.
newsm78, нищо не разбрах.

# 737
Петна по тапета, там където е главата, явно таблата е ниска  Rolling Eyes Боядисване или нов тапет, след като не е миещ се. Мазнина от хартия  все едно да се премахне.

# 738
И аз още един въпрос имам - гланцова кухня с обикновен препарат за мебели ли да чистя или ми трябва специален?

# 739
  • На брега на реката
Цветинка,
Гланцирани повърхности чистя с препарат за стъкло и микрофибърна кърпа.

# 740
  • София
Девойки, имам малко странен въпрос и никаква надежда за решението му, но ще питам. Simple Smile

Пералнята ми прави бримки на по-фините материи. Едни чаршафи ги е надиплила като къдрави завеси направо..  Confused
Как мога да открия какво в барабана ги дърпа така и как евентуално да се отърва от проблема?

# 741
  • оттам, откъдето започва България
В тези теми някой може да ти отговори на въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610867.4470 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=448657.2295

# 742
Цветинка,
Благодаря  Hug много исках лъскава кухня и сега я имам, дано да успея да я поддържам.

# 743
  • София
Девойки, имам малко странен въпрос и никаква надежда за решението му, но ще питам. Simple Smile

Пералнята ми прави бримки на по-фините материи. Едни чаршафи ги е надиплила като къдрави завеси направо..  Confused
Как мога да открия какво в барабана ги дърпа така и как евентуално да се отърва от проблема?
Да се поставят в друга торба чаршаф, за да са в калъф и да не се допират до барабана, а ако се събират в специалните калъфи за пране на деликатни материи-в тях.

# 744
  • Добрич
Цветинка,
Благодаря  Hug много исках лъскава кухня и сега я имам, дано да успея да я поддържам.

Аз също имам гланц кухня, но я почиствам с микрофибърна кърпа и специален спрей за гланц на мебели. Показвала съм го някъде назад в темите. Ще потърся снимка в нета и ще постна. Не ми се иска да рискувам с препарати за друга повърхност. Възможно е алкохолът, който съдържат някои препарати за стъкла да напука и увреди гланца

ЕДИТ:
 Исках да се самоцитирам от по-старата тема, но за съжаление на страницата не излиза точно препарата, който ползвам. Но ако напишеш в търсачката препарат за полиране на гланц мебели излизат доволно много продукти, които са предназначени за това

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 16:40 от mpetkova

# 745
Петна по тапета, там където е главата, явно таблата е ниска  Rolling Eyes Боядисване или нов тапет, след като не е миещ се. Мазнина от хартия  все едно да се премахне.

Благодаря за отговора. Водят се миещи тапети.

# 746
Цветинка,
Благодаря  Hug много исках лъскава кухня и сега я имам, дано да успея да я поддържам.

Аз също имам гланц кухня, но я почиствам с микрофибърна кърпа и специален спрей за гланц на мебели. Показвала съм го някъде назад в темите. Ще потърся снимка в нета и ще постна. Не ми се иска да рискувам с препарати за друга повърхност. Възможно е алкохолът, който съдържат някои препарати за стъкла да напука и увреди гланца

ЕДИТ:
 Исках да се самоцитирам от по-старата тема, но за съжаление на страницата не излиза точно препарата, който ползвам. Но ако напишеш в търсачката препарат за полиране на гланц мебели излизат доволно много продукти, които са предназначени за това
Благодаря, значи да си избера някой и да пробвам Simple Smile

# 747
  • в сърцата на децата <3
Скрит текст:
Да питам и тука.
Все си казвам да мия фурната по-често и покрай бебето все нямам време......
та беше в много лошо състояние - http://www.technopolis.bg/bg/Electric-cookers/Cooker-AEG-47995VD-MN/p/708013 ето го модела. На 1година е.
Затоплих я, пръсках с препарати, оставих и над час да стои, не пада мазнината отстрани. Стои на твърди точки.
Та пробвах с кухненска тел на много малък участък да видя дали ще се надраска - няма надраскване, веднага пада мръсотията. Но съм чувала, че можело да падне покритието и да загори, после и да трябва да се сменя цялото покритие.
Да мина ли с телта?
Благодаря ви предварително
пробвай с тези гъби, обвити с тел, дето са за тефлон- те не драскат покритията

Само дето ето тези

са цяла опаковка на цената на 1 бр Фино, а работа вършат същата  Peace
Пак препоръчвам А1 за загорели мазнини, преди няколко поста пуснах и снимка - слагаш ръкавиците, намазваш с гъбичка цялата фурна, чакаш 1-2-3 часа и бършеш. Консистенцията е като на Циф, добре се размазва и не се стича както спрейовете. Обикновено всичко си пада само с избърсване, но ако е нужно - пластмасовите "телчета" за тефлон или просто грубата част на гъбичката вършат работа. [/b]
Само за решетката ако е лъскава не третирай с А1, защото ще потъмнее на петна.
Защо да потъмнее на петна? А1 е обезмаслител - добър, но малко по-слаб от Меглиото. Аз ползвам меглио, решетката не ми е потъмнявала, така че не виждам причина А1 да прави поразии.

Извинявам се, препаратите наистина са няколко. Аз работя с ето този -

Спрея не го харесвам, слабичък е. Но аз и Меглиото не харесвам, предпочитам да нахлузя ръкавиците и да избърша с този. Ето снимки на едно почистване на старо жилище, в което демонстрирах как работи този препарат, който ползвам

Скрит текст:
Това е стартовото състояние

Тук се вижда хубаво колко дебело е наслоена засъхнала мазнина - лепкава и еластична като силиконово лепило. При опит да се почисти с друг препарат залепва грубата част на гъбичката до толкова, че след това остават от власинките вградени в тази гняс

Тук съм намазала с препарата и съм оставила половин час да покисне

Тук е след още час

Тук показвам само с ръка като тръкна как пада вече разядената от препарата мазнина

И финала - само измивам с гъбичката - няма търкане, жулене и натискане.

Тук може да се види преди и след цялото пространство, което чистих, просто наистина е трудоемко да се снима целия процес...

Надявам се да съм била полезна  Peace И няма да спра да повтарям - ръкавици! Кожата става на сапун за секунди, препарата е много силен!

# 748
  • в огледалото на живота
Oткъде го купувате този препарат А1?
И дали става за вътрешната част на печката?

# 749
от каулфанд го купуват, става и да печки

Общи условия

Активация на акаунт