Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 235
  • 767
  •   1
Отговори
# 750
  • в сърцата на децата <3
Всъщност го открих първо в магазините за 1 лев. Последните година-две зареждат вече и в Кауфланд. Има ги и по магазините за препарати. Всъщност марката предлага огромен асортимент препарати, повечето от които са много добри , но май никъде не съм виждала да зареждат всичко.
Друга българска марка, но продукти за пране и перални са Изи - ползвам им и перилен препарат, и омекотител, и препарат против петна и препарат за котлен камък. От всичко съм абсолютно доволна.

Стана ви ясно, че съм почитателка на българските продукти, когато са добра алтернатива на чуждите препарати  Mr. Green

# 751
От праха за пране на Изи (за бяло), аз съм абсолютно недоволна.  Каквито дрехи вкарах, такива ги изкарах, само ми ароматизира прането, петната по покривката си стояха...Оставих го за работните дрехи на мъжлето.
Препарата А1, когато се ползва за вътрешността на фурната, след това с шванто почиствате препарата, нали? Голяма мъка ми е многократното забърсване на фурната  Crossing Arms

# 752
  • София
От съдомиялната много от чашите ми се захабиха. Получи се нещо като мъгла от вътре. Има ли начин да се премахне?

# 753
От съдомиялната много от чашите ми се захабиха. Получи се нещо като мъгла от вътре. Има ли начин да се премахне?
Ползвай течен препарат,никога таблетки.

# 754
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам дилема - с какво да премахна петна от бели ризи? ММ е стоял под някакво дърво и по ризите има ярко патешко жълти петна, като капки стоят. Ризите са памук едната и памук-полиестер другата. Пробвала съм със Спот за петна, белина, кислородна вода и лимомена киселина. От лимонената киселина не излезе изобщо, също и от кислородната вода. Със Спота изсветляват, но не се махат напълно петната. А с белината стават тъмни като от засъхнала кръв и също не се махат напълно. Иска жестоко търкане и многократно третиране, за да изсветлеят. На памучната риза редувах няколко пъти Спот с белина и изсветляха доста, почти не се виждат вече. Проблемът е, че всеки ден има поне по едно петно и ме е страх непрекъснато да третирам с толкова силни препарати, за да не повредя ризите, че са доста скъпи.

# 755
  • 7800
Аз имам дилема - с какво да премахна петна от бели ризи? ММ е стоял под някакво дърво и по ризите има ярко патешко жълти петна, като капки стоят. Ризите са памук едната и памук-полиестер другата. Пробвала съм със Спот за петна, белина, кислородна вода и лимомена киселина. От лимонената киселина не излезе изобщо, също и от кислородната вода. Със Спота изсветляват, но не се махат напълно петната. А с белината стават тъмни като от засъхнала кръв и също не се махат напълно. Иска жестоко търкане и многократно третиране, за да изсветлеят. На памучната риза редувах няколко пъти Спот с белина и изсветляха доста, почти не се виждат вече. Проблемът е, че всеки ден има поне по едно петно и ме е страх непрекъснато да третирам с толкова силни препарати, за да не повредя ризите, че са доста скъпи.

С чист спирт пробва ли? Ако е смола, както си мисля, би трябвало да стане.

# 756
грешка  Naughty
правилното е - ползвай само качествени препарати.
Аз от 2008г. в две миялни - и тук и на вилата (с много твърда вода) досега само таблетки и капсули съм ползвала, никога течен препарат и нямам грижи.
rozibozi Има много полезни неща в темата за съдомиалните и препаратите, виж я.

# 757
  • София
грешка  Naughty
правилното е - ползвай само качествени препарати.
Аз от 2008г. в две миялни - и тук и на вилата (с много твърда вода) досега само таблетки и капсули съм ползвала, никога течен препарат и нямам грижи.
rozibozi Има много полезни неща в темата за съдомиалните и препаратите, виж я.
Ползвам само качествени препарати, но таблетки. Предполагах, че е от водата - много е твърда.  Ще чета в темата за съдомиялните.

# 758
Според мен или солта на съдомиялната е свършила или гланца. При нас водата е много варорита, та дори и 1000 в едно да са таблетките  Laughing, ако няма допълнително сол и гланц, чашите излизат на петна....

# 759
  • София
В София водата не е варовита. Но и моите чаши стават матови. Не е от липса на гланц или друго, това е защото препарата ги изстъргва леко. Получава се при многократно миене в съдомиялната. Ако са мити примерно само 10 пъти няма как да се получи. Примирила съм се. Ако са ми някакви луксозни чаши си ги мия на ръка.

# 760
На работа имаме професионална чашомиялна и там също едни от чашите се надраскаха. Бяха рекламни, светло сини и дори след едно пускане в машината излизаха надраскани и матови...приличаха на не мити, замазани чаши...с други чаши не сме имали такъв проблем. Явно чашите не са много качествени, тъй като същите рекламни (нови) започнахме само на ръка да ги мием и пак се надраскваха, не след първото миене де.

# 761
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:

С чист спирт пробва ли? Ако е смола, както си мисля, би трябвало да стане.
С чист спирт не съм, но не е смола. Седи като сок от дърво, течност. Не е на прах, или смолисто и лепкаво. Като напръскано е и е доста добре попило в плата. Надявам се с пранетата да избледнее още.

# 762
  • оттам, откъдето започва България
И аз си мисля, че с прането ще изчезне.  Peace

# 763
  • Русе
За миялната - зависи от качеството на стъкото. За 13-14 г откакто съм с миялна, само едни йенски купички са станали такива бели, а те се мият и рядко. А на чаши, които всекидневно мия, им няма нищо. Някои може и да имат леко надраскано, но други и това нямат. Така че за мен - всичко е от качеството на приборите.

# 764
И аз нямам драскане и захабяване,  напротив, всичко свети след миялната. Ползвам само препарата на Лидл, евтин е.

Общи условия

Активация на акаунт