Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 145
  • 767
  •   1
Отговори
# 150
  • оттам, откъдето започва България
Май има нещо вярно за миенето на реотаните.  Peace То затова си има една ламаринка, с която да ги почистваш.

# 151
  • София
Аз тавичката я мия лесно. Въпросът сега е корпусът на скарата с реотаните барабар.  Laughing
Зависи каква ти е точно скарата и имаш ли миялна. Някой скари стават за миялна = лесно и бързо.

# 152
  • в сърцата на децата <3
Аз тавичката я мия лесно. Въпросът сега е корпусът на скарата с реотаните барабар.  Laughing

Мъжът ми ми философства, че скара не се мие.
На мен ми е удобно.  Mr. Green
Но винаги преди печене хубаво я почиства с телена четка. Не е като нова, но става. Simple Smile
+1  Peace
Толкова години никога не съм измивала скара... само тавичката, в която капе мазнината. Самата скара с реотаните като се нагрее хубаво се изтърква с телена четка и си е напълно задоволително чиста. Отдолу по същия начин, но леко я повдигам и я обръщам на капак. Като нагори каквото е залепнало се чисти много бързо и лесно.

# 153
За тенджерата с котления камък - намажете я хубаво с оцет, да поседи десетина минути, после сварете в нея вода с оцет. Ще блесне, без химии  Peace

Скарата я почистваме само с телена четка за скара, от време на време я мием с препарат, но това не е добре за обикновените скари. Преди употреба е хубаво да се намаже с парче сланина или половин глава лук, набучена на вилица.
При всички случаи когато купувате скара, предпочитайте скарите с капак. Така ще избегнете до голяма степен мухите и котките, ако могат да се доберат до нея.

# 154
На ъгъла до входа ни има едно място, коет редовно се припикава от кучета. Моля, ви дайте хитринка с какво да напръскам това място, но така, че да не се навреди на кучетата, а просто да се откажат от тази си тоалетна?

# 155
На ъгъла до входа ни има едно място, коет редовно се припикава от кучета. Моля, ви дайте хитринка с какво да напръскам това място, но така, че да не се навреди на кучетата, а просто да се откажат от тази си тоалетна?

Накарай мъжа ти да я маркира!

# 156
  • SF
Здравейте, да ви споделя за пералнята. Моята също задържаше вода, проблема го реших след като спрях водата вкъщи, отвъртях маркуча, от който идва водата в пералнята и го почистих. Имаше направо топченца котлен камък  Shocked Също на самия вход за водата на пералнята (където се мушка маркуча) се беше насъбрал доста.

В кой регион на България живееш?

# 157

Сподели, ако успееш с нещо, на нас котараци ни маркират вратите на къщата, ужасно вони...
Вчера се сетих да пробвам да намажа вратата със смачкан чесън  Laughing знам ли, в чудо се видяхме вече.

# 158

Сподели, ако успееш с нещо, на нас котараци ни маркират вратите на къщата, ужасно вони...
Вчера се сетих да пробвам да намажа вратата със смачкан чесън  Laughing знам ли, в чудо се видяхме вече.

Аз се чудя за разтворена във вода белина, но не съм сигурна дали не е опасно за животните?!

# 159
  • в огледалото на живота
Прежали едно шише белина,сериозна съм  Peace

Скарата си почиствам идеално винаги като я мина с парче суров картоф.
Всички нагари и мазнини падат от раз.

# 160

Скарата си почиствам идеално винаги като я мина с парче суров картоф.
Всички нагари и мазнини падат от раз.
Нагрята или студена?

# 161
  • Sofia
Валериана гони или привлича котките ?

# 162
  • в огледалото на живота
Нагрята  Peace

Картофеното нишесте образува бариера между храната и скарата.
Вземаш един суров картоф и го разрязваш  на половина.
Нагрява се  скарата и минаваш с картофа по дължина на решетката.
Правиш това два,три пъти .Звукът о тлеко пращене да не те притеснява.Просто като се нагрее скарата е нормално да си взаимодейства със всяко нещо поставено отгоре ѝ.
Както при пържолката... Grinning

# 163
  • в огледалото на живота
Валериана гони или привлича котките ?
О,недей с валериан....
Ще привлечеш всички останали котки в квартала..
Особено както са в сезон на разгонване... Laughing

# 164
Нагрята  Peace

Картофеното нишесте образува бариера между храната и скарата.
Вземаш един суров картоф и го разрязваш  на половина.
Нагрява се  скарата и минаваш с картофа по дължина на решетката.
Правиш това два,три пъти .Звукът о тлеко пращене да не те притеснява.Просто като се нагрее скарата е нормално да си взаимодейства със всяко нещо поставено отгоре ѝ.
Както при пържолката... Grinning

Супер, ще го пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт