Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 170
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Чистим фурната с пяна за фурна на Лидл W5. Пръскаш, изчакваш, махаш.

За гълъбите - поне временно действа белината. Т.е. измивате си парапетите с доста концентрирана белина и после към месец поне не кацат. После пак.

# 211
  • под тепетата
Regina_vn ., пръскам вечер по пода там, където съм видяла гадините и оставям цяла нощ. На другата сутрин измивам. Ако малкият човек отсъства, си оставям да престои два-три дена напръсканото.

# 212
За загорялата тенджера може да се ползва и А1 за загорели мазнини, но пак се работи с ръкавици.
Майка ми получи ужасна алергия и едва се оправи,след като бърса прозорците с препарат А1 от Кауфланд,казвам,защото видях че го ползвате,не знам каква е марката,евтини са но заслужава ли си.Иначе някой може ли да ми каже как да мия прозорците без следи,и ако може да е лесно? Mr. Green И има ли някой тази стъклочистачка на КЕРХЕР,която рекламират напоследък?

# 213
За загорялата тенджера може да се ползва и А1 за загорели мазнини, но пак се работи с ръкавици.
Майка ми получи ужасна алергия и едва се оправи,след като бърса прозорците с препарат А1 от Кауфланд,казвам,защото видях че го ползвате,не знам каква е марката,евтини са но заслужава ли си.Иначе някой може ли да ми каже как да мия прозорците без следи,и ако може да е лесно? Mr. Green И има ли някой тази стъклочистачка на КЕРХЕР,която рекламират напоследък?

Аз ползвам от специалните парцали за прозорци Peace Не оставят следи. Мия само с вода.

# 214
Мия с вода и гъба,и избърсвам водата със силиконова стъклочистачка,но ако остане "резка" от вода бърша с микрофибърна кърпа,засега това ми е най-лесно  Blush

# 215
  • На брега на реката
Аз имам стъклочистачката на Керхер от миналата година и съм много доволна, върши идеална работа. Обира водата без остатък, не е необходимо да лъскаш като луда. Не съжалявам, че я купих. В Лидл също пускат стъклочистачка мисля, че на тяхната си марка и също са много добри /аз купих за две колежки/, единствената разлика е, че Керхера може да чисти и вертикално и хоризонтално, а Лидълската само вертикално, но пък е под 50 лв., а Керхера купих за 120 лв.

# 216
  • София
Ние пък се борим с хлебарките. Засега неуспешно. Тъкмо ги разкараме и пак се появяват от съседите. Може би трябва да с еборим и със съседите  #Crazy

# 217
  • в сърцата на децата <3
Може би майка ти има непоносимост към някоя от съставките, което пък няма отношение (според мен!) към марката. До колкото съм забелязала има само 2-3 марки, които са с различна активна съставка на препаратите за стъкло. Аз мия прозорците с течност за чистачки - натърквам и обирам с гумено/силиконово перо. Ползвам ето такава стъклочистачка, струва около 5 лева в магазините по левче и главата се върти на където ти душа иска

Не мога да намеря снимка на същата като моята, но тази е подобна, само дето главата не се върти на всички посоки.

Аз да попитам - фурната ми е с двойно стъкло. Има капки между двете, но не мога да открия начин да го разглобя. Дали е възможно да е неразглобяемо? Горната част между двете е тип "решетка", но дупките са прекалено малки и не мога да изчистя през тях...

# 218
  • Бургас
И аз години се мъчих с това двойно стъкло! Чудех се как и с каква дълга пръчка да бръкна и да почистя и все не ставаше. Накрая ММ го огледа и намери начин да го разглоби. От тогава при нужда / все пак не при всяко миене на фурната/ го викам да стане от дивана и да свърши малко работа.
След това дълго описание на моите неволи съвета ми е - питай мъж. Понякога и те са полезни  Grinning

# 219
  • Sofia
На белия ми таван (латексов) около лампата има черно. Понеже е доста близко до тавана, явно там дето нагрява почернява. Страх ме е да го измия с гъба да не го размажа и да стане още по-грозно. Та ако може някой опитен да каже - само с гъба и вода ще се изчисти ли? Или ако не - с какво да го изчистя?  newsm78

# 220
  • Sofia
Ние пък се борим с хлебарките. Засега неуспешно. Тъкмо ги разкараме и пак се появяват от съседите. Може би трябва да с еборим и със съседите  #Crazy
Трябва да се напръска входа централно. Като се почне от мазетата. Само това има траен ефект. Никакъв смисъл няма да си ги чистите вие поединично, ако не се напръскат мазетата. Ние след като 10 год живяхме с хлебарки, откакто започнахме да викаме фирма да пръска мазетата вече 6-7 год не съм видяла нито една. 2 пъти годишно идват да пръскат.

# 221
  • в сърцата на децата <3
И аз години се мъчих с това двойно стъкло! Чудех се как и с каква дълга пръчка да бръкна и да почистя и все не ставаше. Накрая ММ го огледа и намери начин да го разглоби. От тогава при нужда / все пак не при всяко миене на фурната/ го викам да стане от дивана и да свърши малко работа.
След това дълго описание на моите неволи съвета ми е - питай мъж. Понякога и те са полезни  Grinning
Моят мъж е машинен инженер. МАГИСТЪР!!! И никога, никога, ама НИКОГА не пипа НИЩО вкъщи! Винаги ми казва да викам майстор  Joy Огледах го от всякъде, но ме е страх да го напъна, защото идея нямам ако не успея да го сглобя после от къде ще търся нова вратичка (цялата е стъклена).

savina_33, според мен ако е само от нагряването на лампата може и да се изчисти. Но каква е тази лампа, от която да почернее тавана  newsm78 Дори с нагреваема жичка съм ползвала по 300 вата като студентка и не е имало такъв проблем... Може би е хубаво да проверите ел системата  Peace

# 222
  • Sofia
Самите крушки са много близко до тавана. Не е висяща. От типа на луничките, но и тялото е метално и се нагрява.

# 223
Как да освежа бели дантелени пердета?
Окачени на корниза са ок, но като ги свалям за пране сивеят на  най-ниската част.

Не зная дали дозировката е правилна / 2 шепи сол и 1 п. сода/ ? Кисна около 1 час, после в пералнята с Ариел за бяло.
Пердето ми е като ново. Е наложи се да го гладя, но си заслужава.
Благодаря за съветите.

# 224
  • в сърцата на децата <3
Самите крушки са много близко до тавана. Не е висяща. От типа на луничките, но и тялото е метално и се нагрява.
А, явно е от метала. Мисля, че ще се изчисти с гъбичка и вода, но изключи бушона преди това, да не те хване ток  Peace После изчакай хубаво да изсъхне и тогава пускай, да не гръмне нещо. То с каквото и да почистиш ще трябва да изсъхне добре.

Общи условия

Активация на акаунт