Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 133 572
  • 767
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Самите крушки са много близко до тавана. Не е висяща. От типа на луничките, но и тялото е метално и се нагрява.

И при мен са такива - в кухнята и в антретата. Но само в кухнята е потъмняло. /Ако е от метала, би трябвало да  имам проблем  и в антретата/.

Един електротехник ми каза, че е от дима на цигарите /само там се пуши/   newsm78  Нито съм чистила /защото ме е страх да не замажа/, нито съм забранила цигарите  Mr. Green

Ще чакам някой да сподели опит  Grinning

# 226
  • На брега на реката
Сноу,
Моята фурна е Електролукс и най-отгоре върху вътрешното стъкло  има едно продълговато капаче което се изтегля след това може да свалиш вътрешното стъкло. Това капаче е от край до край на стъклото. Ако при теб е решетка, хвани я от двете страни и се опитай да я издърпаш нагоре.

# 227
  • Sofia, Bulgaria
Да питам как чистите отвън прозорци които не се отварят, не съм алпинист и немога да изляза на фасадата. Видях най-различни пера, гъби, кърпи на пръчка и т.н. кажете от кое сте довони?

# 228
  • Sofia
Да питам как чистите отвън прозорци които не се отварят, не съм алпинист и немога да изляза на фасадата. Видях най-различни пера, гъби, кърпи на пръчка и т.н. кажете от кое сте довони?
Аз има един такъв прозорец. Не стига, че не се отваря, ами и решетката е сложена много близо до него и едвам бъркам между него и решетката. Мия го с една стъклочистачка с телескопична дръжка - от едната страна е гъба, от другата гума. От двата края успявам после с микрофибърна кърпа да бръкна да го излъскам, но в следата където не стигам си остава малко на облаци. Но нищо не мога да направя по въпроса, разчитам на пердето да не го виждам да ме дразни.  Mr. Green

# 229
  • в сърцата на децата <3
Буболина, моята фурна е куча марка - някаква König. Има отгоре лайсна с дупки, която колкото и да оглеждах ми се струва залепена, както и стъклата. Ами... може би ще я потрая още известно време, но рано или късно ще ѝ видя сметката  Mr. Green

# 230
  • до най-прекрасния мъж
И моят таван е опушен около осветителните тела, и моите са близо до тавана. По същия начин се опушва зад телевизора /от старите с кинескопите е/. Аз го отдавам на нагряването на прашинките, които се полепят по лампите. Няма как да е от цигарен дим - вкъщи не се пуши.
За чистенето - не чистя, като стане време, направо боядисвам. Наскоро пробвах да чистя около вътрешното тяло на климатика /смених го с нов/ и само се замаза опушеното. Добре че е тъмно в ъгъла горе до климатика и не се вижда да ме дразни.
Евентуално, ако много ти пречи, пробвай с най-обикновена гумичка да изтъркаш петната - аз така чистя черни черти по стените, но се позамазва /личи си че там е търкано, не е черно, но си личи, самия латекс става различен/.

# 231
  • оттам, откъдето започва България
 Peace Почистете с магическата гъбка!

# 232
Аз имам стъклочистачката на Керхер от миналата година и съм много доволна, върши идеална работа. Обира водата без остатък, не е необходимо да лъскаш като луда. Не съжалявам, че я купих. В Лидл също пускат стъклочистачка мисля, че на тяхната си марка и също са много добри /аз купих за две колежки/, единствената разлика е, че Керхера може да чисти и вертикално и хоризонтално, а Лидълската само вертикално, но пък е под 50 лв., а Керхера купих за 120 лв.
В Лидъл значи са пускали стъкочистачка,сигурно е била SilverCrest,проспала съм тотално този момент и ме е яд,защото много уреди в нас са на марката PeaceНо според мен си струва да дадеш 120лева за стъклочистачка,ако си сметна препаратите и кърпите,без да включвам търкането=доста евтино излиза  Mr. Green Mr. Green

# 233
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ти, Diana D. Има интересни варианти, но ми се виждат скъпички. А и като се сетя как лепих стикери по стените в спалнята  ooooh! свят ми се завива.

# 234
  • На брега на реката
Аз имам стъклочистачката на Керхер от миналата година и съм много доволна, върши идеална работа. Обира водата без остатък, не е необходимо да лъскаш като луда. Не съжалявам, че я купих. В Лидл също пускат стъклочистачка мисля, че на тяхната си марка и също са много добри /аз купих за две колежки/, единствената разлика е, че Керхера може да чисти и вертикално и хоризонтално, а Лидълската само вертикално, но пък е под 50 лв., а Керхера купих за 120 лв.
В Лидъл значи са пускали стъкочистачка,сигурно е била SilverCrest,проспала съм тотално този момент и ме е яд,защото много уреди в нас са на марката PeaceНо според мен си струва да дадеш 120лева за стъклочистачка,ако си сметна препаратите и кърпите,без да включвам търкането=доста евтино излиза  Mr. Green Mr. Green
Ами те пускат вече 2 години подред, всяка пролет, точно Силвър крест. Най-вероятно и тази пролет ще пуснат, но не помня точно кога мисля, че април беше, но може и да се лъжа.

# 235
По ютията ми се появи загоряло, явно власинки на дрехи са залепнали, въпреки, че ютията ми е с керамично покритие. С веро и обратното на гъбичката не става. Идея как да я почистя лесно без да надраскам керамичното покритие? newsm78

# 236
Дали със сода ще стане? Пробвай.

# 237
С магическа гъба, содата ще я надраска

# 238
  • София
Току-що пробвахме да изчистим ютията с мокра кърпичка. Не се получи и добавихме спирт. Пак почти нищо не падаше, но все пак с натискане имаше ефект. Тогава дъщеря ми уви кърпичката върху гребена си и започна да търка с гладкото. Всичко падна. Simple Smile Но отне около 4-5 минути. Може да има по-лесни начини. Ютията е на Тефал от серията ultragliss.

# 239
И аз или с кърпичка или с маг. гъба почиствам ютията. Иска си търкане понякога, но става.

Общи условия

Активация на акаунт