Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 259
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
Аз ги нареждам направо върху масата за гладене.

# 616
  • Пловдив
Как да премахна петна от вар от дрехи? Казаха ми да ги кисна в оцет, но реших все пак да попитам.
Самоцитирам се, за да кажа, че третирах петната с винен оцет. Оставих 5 минути да подейства и изпрах в пералнята като добавих Вениш. Петната изчезнаха! Simple Smile
Все пак предупредих мъжа ми да внимава, докато наглежда майсторите.  Mr. Green

# 617
Пръски от храна (на стената до миялната машина) почиствам като напръскам със спрей за петна- на Sil или Вениш Окси и след 5 минути търкам с гъбата -чудо. Обикновено така се почиства всичко и не остават петна.
Едно нетрадиционно приложение на гъбата чудо намерих скоро като си чистих ръцете от боя за коса. Всичко свали, но не трябва да се прекалява, че може да се разрани кожата.

# 618
  • София
Дървеното ми легло започна неприятно да скърца. Има ли някаква хитринка   Rolling Eyes

# 619
може да пробваш да напръскаш с лак за коса- това знам за панти на врата. Или да омазниш с нещо? Но зависи и от механизмите на леглото.

# 620
  • София
Леглото е изцяло дървено, без механизми, метал. 

# 621
Леглото е изцяло дървено, без механизми, метал. 
Пробвай с грес.

# 622
  • Sofia, Bulgaria
Кажете нещо за моторно масло върху дрехи, предимно бели фанелки... с какво ли не прах, пръсках с Мелио и никакъв резултата. Не че е фатално - работни са, но ме дразнят.

# 623
  • На брега на реката
Опитай с сапун за петна на ДМ. Само с него успях да махна едно петно от бяла блуза. Натриваш със сапун и разтриваш енергично, изплакваш, повтаряш процедурата, като оставяш да подейства 10 мин и без да изплакваш, слагаш в пералнята.

# 624
  • София
Кажете нещо за моторно масло върху дрехи, предимно бели фанелки... с какво ли не прах, пръсках с Мелио и никакъв резултата. Не че е фатално - работни са, но ме дразнят.

Може' да пробва' и с това:

много безнадеждни петна съм вадила с него!
http://apta.bg/product/131/apta-gel-za-premahvane-na-petna-250-ml.html

# 625
  • Sofia, Bulgaria
мерси много, ще пробвам и ще докладвам

# 626
  • В един копнеж!
Имам проблем. От скоро сме с душ кабина, а самата баня е в бежаво-вишнево. Безчет препарати смених и няма оправия. Следа като мина стъклата с препарат и след това избърша с кърпа, соят замазани. Плочките, същата работа. Препарат, вода, избърсване със суха кърпа. Е, стоят едни замазани, без блясък. Откачам. То не беше Блейзи, Бинго, Пропър, Фрош, Фреш, Медика, вчера взех Циф...Само с Меглио обезмаслител не съм ползвала. Вие как се оправяте, ако го имате този проблем?

# 627
  • София
Имам проблем. От скоро сме с душ кабина, а самата баня е в бежаво-вишнево. Безчет препарати смених и няма оправия. Следа като мина стъклата с препарат и след това избърша с кърпа, соят замазани. Плочките, същата работа. Препарат, вода, избърсване със суха кърпа. Е, стоят едни замазани, без блясък. Откачам. То не беше Блейзи, Бинго, Пропър, Фрош, Фреш, Медика, вчера взех Циф...Само с Меглио обезмаслител не съм ползвала. Вие как се оправяте, ако го имате този проблем?
За плочките - меглио или циф, за стъклото препарат за прозорци - аякс /ако така се чете/, meglio multiuso - за стъкло или обикновеното меглио.

# 628
Аз плочките в банята, смесителите, мивката и огледалото ги минавам с Перилис прозрачния, плочките и мивката ако имам време ги оставям да постоят с препарата, а смесителите и огледалото намазвам и отмивам. След това подсушавам с микрофибърни кърпи, пода с моп.
При нас водата е доста варовита и навсякъде остават бели капки, огледалото го минавах с препарат за прозорци, но от варовика оставаше на капки, сега след препарата е чисто и нищо му няма, но отмивам веднага.

# 629
  • WonderLand

След препарата можеш да напръскаш със спрей от вода и оцет (4:1) , и вместо кърпа да използваш стъклочистачка от този тип за да премахнеш излишната вода от стъклата.

Общи условия

Активация на акаунт