Хитринки за всякакъв случай -тема 13

• 132 253
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • плевен
Оказа се,че е латекс, просто детето ми каза,че е боя.Надявам се ,че ще го почистя лесно.

# 646
  • оттам, откъдето започва България
Накисни го първо във вода, щом е още прясно.
Намерих този пост от БГ мама

ивка-щастливка
Регистриран
Re: Може ли да се изпере латекс напръскан върху панталон?
♥0 10 февруари 2009, 11:33:14 #16
Преди малко махнах вчерашно петно от латекс, с препарата за петна на Перилис.
Беше засъхнало петното и излезе за мое учудване.Този препарат все повече ме учудва!
От ланмината засъхнал латекс махам с омезмаслител на тази фирма и гъба.
А скоро от дамаската на дивана махнах латекс с някакъв италиански амоняк за тапицерии, че и химикала от децата ми махна!

Предполагам препаратът на Перилис е Спот. Успех ти желая!

# 647
  • плевен
Благодаря!

# 648
Няма за какво. И аз от сутринта се боря с едно кърваво петно от комар върху вертикална щора. Не съм вярвала, че толкова трудно ще го изчистя. По принцип кръвта лесно се пере, но явно материята на щората е гадна.  ooooh! Сподели после резултата.

# 649

От нета: 1/2 чаша сода, 1/2 чаша кислородна вода и 1 чаша вода се смесват, с получената смес се третират пожълтелите петна от пот под мишниците. Някой да го е пробвал? bouquet

аз -изобщо нищо не върши,даже сякаш още по-трудно изпиращи се станаха.. ooooh!

# 650
Няма за какво. И аз от сутринта се боря с едно кърваво петно от комар върху вертикална щора. Не съм вярвала, че толкова трудно ще го изчистя. По принцип кръвта лесно се пере, но явно материята на щората е гадна.  ooooh! Сподели после резултата.

А с какво третираш? Може да не ви се вярва, но огромно кърваво петно върху оранжев панталон на детето махнах почти изцяло само със студена вода. Като казвам почти, означава ама наистина почти изцяло. Просто положих панталона в голям леген, налях студена вода и започнах да разтърквам енергично върху петното, дори с една ръка, а не да пера с две. После в пералнята вече нямаше и помен. Петното беше преседяло на панталона може би 2-3 часа. Peace

# 651
Скрит текст:

От нета: 1/2 чаша сода, 1/2 чаша кислородна вода и 1 чаша вода се смесват, с получената смес се третират пожълтелите петна от пот под мишниците. Някой да го е пробвал? bouquet

аз -изобщо нищо не върши,даже сякаш още по-трудно изпиращи се станаха.. ooooh!

Благодаря! bouquet Хич да не го пробвам значи.
При прясно петно от кръв студената вода е спасение наистина. И с кислородна вода става, търка се с памуче, но не знам при материята на щорите как ще действа. newsm78

# 652
Докато се събудя и видях един комар. Викнах ММ, той взе че го уби както е върху щората, а комарът е бил яко нахранен сигурно с моята кръв /защото ММ комари не го ядат/. Щорите ми са цвят резида. Скокнах веднага, че то ми се вре в очите това кърваво петно. Първо почнах да търкам с гъбка със студена вода, въобще не помръдна. После сложих веро - нищо. След това продължих само с вода - тц. След това пробвах с магическа гъбка - тц. След това направих кашичка от прахообразен Вениш за бяло пране - нищо. Накрая се ядосах и му сложих от тези течни абразивни препарати, които ползваме в кухнята, нещо като Циф, но друга марка. И, най-сетне имаше някакъв напредък. Търкане с твърдото на гъбката и сега, ако не знаеш, че там е имало кръв, няма и да видиш разлика, но цял ден като минавам и си поглеждам щората, едно по-избеляло ми се струва мястото, но така ще е.  ooooh!

# 653
Е*ати и материята! Какви са тези щори? Иначе върху промазания диван също търкам с гъба само с вода. Самото петно излиза, но наоколо остава кръг, докъдето е мокрено. Имам перяща прахосмукачка и действам след това с нея, но за щора няма как.

# 654
  • в огледалото на живота
Докато се събудя и видях един комар. Викнах ММ, той взе че го уби както е върху щората, а комарът е бил яко нахранен сигурно с моята кръв /защото ММ комари не го ядат/. Щорите ми са цвят резида. Скокнах веднага, че то ми се вре в очите това кърваво петно. Първо почнах да търкам с гъбка със студена вода, въобще не помръдна. После сложих веро - нищо. След това продължих само с вода - тц. След това пробвах с магическа гъбка - тц. След това направих кашичка от прахообразен Вениш за бяло пране - нищо. Накрая се ядосах и му сложих от тези течни абразивни препарати, които ползваме в кухнята, нещо като Циф, но друга марка. И, най-сетне имаше някакъв напредък. Търкане с твърдото на гъбката и сега, ако не знаеш, че там е имало кръв, няма и да видиш разлика, но цял ден като минавам и си поглеждам щората, едно по-избеляло ми се струва мястото, но така ще е.  ooooh!
Дидка,аз съм с такив тип щори:

Преди месец една миризливка буквално я размах отгоре със все вътрешности ...сори за натуралното обяснение.... Embarassed
Веднага натърках с обикновени мокри кърпи и всичко изчезна.Вярно,не е комарска кръв,но не пречи да опиташ  Wink

# 655
 Joy Точно за такива щори говорех. Ама, оправих я аз. Само дето не предполагах, че ще ми трябва толкова време. Сега я погледнах, че леко съм я деформирала от търкане.  ooooh!

# 656
  • Варна
Имам проблем. От скоро сме с душ кабина, а самата баня е в бежаво-вишнево. Безчет препарати смених и няма оправия. Следа като мина стъклата с препарат и след това избърша с кърпа, соят замазани. Плочките, същата работа. Препарат, вода, избърсване със суха кърпа. Е, стоят едни замазани, без блясък. Откачам. То не беше Блейзи, Бинго, Пропър, Фрош, Фреш, Медика, вчера взех Циф...Само с Меглио обезмаслител не съм ползвала. Вие как се оправяте, ако го имате този проблем?
Ползвам Пулирапид - прехвърлям го в бутилка с пулверизатор и така го ползвам за стените на банята и душ-кабината.

# 657
И аз имам същия проблем с плочките в банята. Но освен, че са замазани, стоят на черти ,там където се е стичал препаратът. Как да почистя тези следи, и на хладилника така се получи - напръсках с една пяна и там, където се е стичала, останаха по-бели черти. Не се махат с нищо!

# 658
Дидка питка, влизам с предложение за щората- извади вертикалното парче и го бърни обратно. Така че да "гледа" на вън по- протърканата част.

# 659
 Hug Сърдечно благодаря за предложението! Само че петното и деформацията не са очевадни. Както казах: само аз си знам, защото съм го чистила. Иначе това изваждане на щората ми е много трудно. Пробвах още в началото, но успях да извадя само една част от придържащите джаджи и се отказах, за да не я счупя и да стане по-лошо положението.

Общи условия

Активация на акаунт