Имам нужда от съвет и мнения за БНД

• 27 526
  • 298
  •   1
Отговори
# 60
Разбира се, че когато си ограничен, с когото и да живееш, след 1-2 години ще го разлюбиш, защото в любовта, а не с "чистия секс" има общуване. Има уважение, има чуваемост, има подкрепа. А когато е един гол секс, втръсва. И съпрузите млъкват. Когато си ограничен, не допускаш, че има семейства, които и след 5 , и след 10, и след 20, и след 50 години се обичат. Защото не си имал такова. Не ви виждал такова. Значи няма.
Според мен авторката е ограничена в случая Wink Терсене й е, защото не иска да приеме, че с глупостите си се натоварва периодично с отговорност за още нечии чувства.
По-добре да не се връща при мъжа си. Не защото ще разбие сърцето на новия - той ще я прежали и ще намери друга... А защото след няколко години пак ще се чуди с кого да се залюби, защото вкъщи й станало скучно.
А като излети и второто от гнездото, ще стане наистина забавно.

# 61
Ако имаш чувства към бившия - аз съм "ЗА" да се съберете. Ако нямаш и е само заради децата, тогава съм "Против".

# 62
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Децата са егоисти, един ден ще си хванат пътя...

По- голяма простотия трудно може да се  прочете ooooh!
В това, че децата  ще  си  "хванат пътя", няма  нищо егоистично- това е  в  реда на  нещата.
Егоистично е  да се създадат  деца  и  после  всеки от родителската  двойка да игнорира  чувствата  им- нещо, което  виждам, че авторката  не прави, за щастие.

По темата: ситуацията е много  комплицирана. Няма  решение, при което всички да са доволни.
И все пак, ако  ти не обичаш бившия си , ще бъде грешка да се съберете отново  в "името на децата".
По- скоро  помислете в посока мъжът, с който  си в  момента, да  живее другаде. Да се виждате и да  дадете  време на децата  да  свикнат с него. В момента, в очите на децата, той е узурпирал мястото  на баща им и затова му  се гневят и го отхвърлят, макар че е добър човек.

# 63
  • някъде в орбита...
Не бих се върнала при бивш. Не децата да реват, а папата ако ще да дойде да ме убеждава - ако съм си тръгнала, значи няма оправяне. Съответно сама да се набутам в същата боза, от която съм изпълзяла, ще е върха на ******
Децата, като такива, са манипулируеми. Щом баща им е споменал, че е "за" събирането, за мен е ясно че са правени изказвания пред дребните, и няма как да приема и една негова дума за чиста монета.

В описаната ситуация бих се фокусирала над отношенията с децата. И защо искат да се събирам с баща им - липсва им нещо, чувстват се разкъсани между нас, или друго? Всичко е поправимо, но не и с цената на крачка назад.

В момента, в очите на децата, той е узурпирал мястото  на баща им и затова му  се гневят и го отхвърлят, макар че е добър човек.
При което се чудя, защо в очите на децата баща им има място в живота на майка им? Кой или какво им даде такава идея? Толкова ли са откъснати от реалността, в която родителите им са живели?

# 64
От първия пост оставам с впечатление, че съпругът е правил всичко възможно, докато имат малки деца да крепи връзката с майката, не е имало скандали, вероятно е помагал, нали са се редували да спят отделно, за да си почива другия, желаел я като жена и т.н.
Та, не разбирам, как една силна връзка, създала две деца може да бъде разрушена с лека ръка, ей така, защото жената е била  в някаква депресия и е търсила нещо ново, нещо забавно, нещо различно.
Има връщане назад и всичко е поправимо и то така, че да бъде много по-прекрасно от преди, защото децата не са малки и приоритетите са вече други.
Рядко се намира мъж, който се наема да се грижи за две не свои деца. В началото всичко е обещаващо и розово, докато не се озовеш в ситуация с три деца и двама бивши.
Не искам да съдя, но жената е зрял човек и би трябвало сама да прецени коя е била пречката до сега да бъде щастлива и да вземе решение дали децата й в най-уязвимите си години ще се лутат между мама и тате или може да прояви малко воля и да си закрепи семейството и то така, че всички да бъдат щастливи.
Всички двойки имат криза в отношенията и много от тях успяват точно след такава да обновят и разнообразят връзката си и да продължат дълги години заедно.

# 65
Аз познавам само една двойка, която наистина има супер отношения след криза. И то кризата им беше преди да имат деца. Всички други, минали през "криза" се разделиха. Не е толкова лесно да "преоткриеш" някой, на когото си видял вече и лошите страни, че пък и години наред да продължите пак заедно...

# 66
  • София
Sharky, Кое точно от брошурата да прочета?
Ако искаш ми напиши член на закон, където пише, че жена може да изнасили мъжа си докато са в брак, а и без да имат брак?!
Вярно, че ме късаха по нак.право вече, но все пак го взех изпита..и семейно право го взех, но беше отдавна, сега може изнасилване върху мъжки пол да съществува!? Много нежни станаха мъжете  Joy

Стр. 10 от брошурата.

Чисто теоретично, всеки мъж може да бъде изнасилен - анално (извинете за оффтопика, бях попитана).
 В същия НК, чл. 153 не дефинира пола: "Чл. 153. (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който се съвкупи с друго лице, като го принуди към това чрез използване на служебната му или материална зависимост от него, се наказва с лишаване от свобода до три години.".

# 67
Децата са егоисти, един ден ще си хванат пътя...

По- голяма простотия трудно може да се  прочете ooooh!
В това, че децата  ще  си  "хванат пътя", няма  нищо егоистично- това е  в  реда на  нещата.
Егоистично е  да се създадат  деца  и  после  всеки от родителската  двойка да игнорира  чувствата  им- нещо, което  виждам, че авторката  не прави, за щастие.

По темата: ситуацията е много  комплицирана. Няма  решение, при което всички да са доволни.
И все пак, ако  ти не обичаш бившия си , ще бъде грешка да се съберете отново  в "името на децата".
По- скоро  помислете в посока мъжът, с който  си в  момента, да  живее другаде. Да се виждате и да  дадете  време на децата  да  свикнат с него. В момента, в очите на децата, той е узурпирал мястото  на баща им и затова му  се гневят и го отхвърлят, макар че е добър човек.

Хайде моля, да не квалифицираш!!! Къде съм казала, че чувствата на децата трябва да се игнорират. Щом имаш дете, неговите интереси са на първо място, но не и за сметка на собственото щастие. В крайна сметка, авторката и бившия й мъж са взели най-доброто решение, колкото и да си чешим пръстите тук. Децата са егоисти по природа, не защото ще си "хванат пътя", а докато са малки трудно се поставят в ситуацията на друг, искат си тяхното, въпреки всичко. Няма значение, че мама е нещастна, важното е да е с тати. Като пораснат започват да разсъждават и разбират, но тогава за жената ще е може би късно да промени живота си и да бъде с човека, когото обича.

# 68
...Няма значение, че мама е нещастна, важното е да е с тати. Като пораснат започват да разсъждават и разбират, но тогава за жената ще е може би късно да промени живота си и да бъде с човека, когото обича.

Ами той тати без вина е виновен, какъв трябва да бъде следващия й мъж, за да не попадне в същата ситуация?

# 69
...Няма значение, че мама е нещастна, важното е да е с тати. Като пораснат започват да разсъждават и разбират, но тогава за жената ще е може би късно да промени живота си и да бъде с човека, когото обича.

Ами той тати без вина е виновен, какъв трябва да бъде следващия й мъж, за да не попадне в същата ситуация?
И като е без вина виновен, честно ли е спрямо него да живее тя с него, а да ляга и става с мисълта за друг? Никак не е приятно някой да е физически с теб, а сърцето и умът му да са другаде.  Peace

# 70
Когато сърцето ти отиде другаде без да има причина за това, няма гаранция, че като кацне на новото място ще бъде дълго щастливо.
Такива хора обикновено цял живот търсят разнообразието и гледат само себе си и собственото си щастие, нищо, че създават деца при всеки нов полет на сърцето си.

# 71
  • София
Тежко пиянство не се "брои" за вина.

Освен това аз истинския мъж и щастието съм го намерила преди 10 години в лицето на втория ми съпруг. Така че такива мъже има, лошото е, че са малко, поне в България. 

# 72
Всички грешим.
Тежкото пиянство не е равностойно на тежък алкохолизъм,  трябвало е да се разбере причината за посягането към чашката.

# 73
Всички грешим.
Тежкото пиянство не е равностойно на тежък алкохолизъм,  трябвало е да се разбере причината за посягането към чашката.

О, недей да измисляш причини и оправдания никога заради мъж. Нека поне се потруди да си измисли оправданията. Не му ги давай наготово.  Mr. Green

# 74
  • София
Всички грешим.

Всички грешим, но прошка даваме само на мъж.
 А, да, и сигурно пие, защото жена му не го обича, а не обратното.

Общи условия

Активация на акаунт