Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 256
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Браво на смелите момичета ! 

Поздравления за Blanka, mama Tin,  big_67 и всички други мами, чиито деца учат, успешно си вземат изпитите  и вече работят! Много се радвам за вашите момичета, можете вече да сте спокойни  за тях! Показаха, че могат  да се  справят със всичко сами! Браво  bouquet , нека все така да им върви!

# 316
Моята девойка започна работа на хотелска рецепция нощни смени, по типов договор за студенти 80 часа на месец. Заплащане 10 евро на час, но натоварването е прекалено. Сега е решила да иска да й намалят часовете, но не знаем дали е възможно. За капак още втория месец са й писали 13 смени вместо договорените 10. Тя не изключва възможността въобще да напусне като напредне семестърът и задълбаят в проекти. Първоначално мислехме да работи две нощи - петък и събота, за да не й се бърка ученето, но явно не става такова подбиране.
Данъкът над 450 евро е минимален. За 800 евро са й удържали 50.

Стискам палци на кандидатстващите. Някъде по това време всичко изглежда отчайващо, но всъщност не е и накрая набързо се приключва в два-три дни. Ние пращахме с DHL експрес, ако не се лъжа, 45 лв, за под 24 часа документите са там.
Не е ли много натоварващо с тези нощни смени? Дано да успее да се справи, но може би ще поспива на лекции. Браво на момичето , ако се справя и с двете.

# 317
Моята девойка започна работа на хотелска рецепция нощни смени, по типов договор за студенти 80 часа на месец.
Не е ли много натоварващо с тези нощни смени? Дано да успее да се справи, но може би ще поспива на лекции. Браво на момичето , ако се справя и с двете.

Много е наистина. Тя не си даваше сметка, когато се зае. Бяха й казали, че може да се поспива на работа, но не излезе истина - работата е до сутринта на крак.

# 318
  • София
Поздравления и от мен на всички пораснали деца, които успешно се справят и със следване и с работа!  smile3501
Явно момичетата са по-„оправни” в намирането и започването на работа.
Blanka, толкова много часове и при това нощен труд, ми се струва наистина много натоварващо, дано да успее да се споразумеят за по-малко часове или направо ако има възможност да потърси нещо по-леко.
Моят син след ваканцията си потърси по-сериозно работа, като търси нещо по специалността си. Регистрира се в един сайт, обадиха му се, мина на едно интервю, одобриха го за второ, всичко се случва по скайп, и сега чакаме някакъв отговор. Но фирмата е малка и не знаем какъв шанс има. Като естество на работата е същото, което е писала mama Tin, че е започнала нейната дъщеря. Но се убедихме, че немците не бързат много със отговорите и срещите.
Ще кандидатства и за Deutschе Stipendium. Разбрахме, че ще му трябва и доброволен труд. Ходи на един разговор, но още не е започнал и там.
Да попитам, една от мамите беше писала, че дъщеря й е подала документи миналата година и се беше класирала. Има ли нещо по-специално, което би помогнало да го изберат за стипендията? Високият успех го има, гледат и социалната ангажираност, нещо друго?

# 319
Привет, мами! Извинявам се ако въпросът ми е обсъждан по-рано! Предстои в близките дни децата, които се явяваха на изпит за DSD да получат дипломите си. Може ли някой да сподели какво трябва да направим с нея - копия, заверки, къде - какво конкретно? При кандидатстване какво трябва да изпратим? Благодаря на всеки който отговори!

# 320
Може ли някой да сподели какво трябва да направим с нея - копия, заверки, къде - какво конкретно? При кандидатстване какво трябва да изпратим?
https://faq4uni.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … %D0%BB%D0%B8-dsd/

за всеки конкретен университет е добре да проучите изискванията за кандидатстване на сайта му.

# 321
Тези, които нямат късмет да получат място в общежитие, особено в скъпи градове едва ли ще се вместят в 500-600 евро. Познато дете плаща 450 евро за стая под наем в Мюнхен например, друго - 400 евро в Кьолн. И то само наем.
Общежитията, доколкото разбирам, са горе-долу близки по цена. Но не всички се уреждат.
Ние близо 6 месеца плащахме по 450 Е за стая, кухненски бокс и WC, докато намери общежитие. Синът ми имаше изисквания към общежитието, може би и затова не успя и по-рано. Става въпрос за Аахен.

# 322
Здравейте.
Чета редовно, но не съм писала, като че ли няма нещо полезно за споделяне, което да е от полза.
При дъщеря ми с работата не се получава много, много. В университета предложенията са за студенти с поне два завършени семестъра. Ходи на интервю за работа в склад (разпределяне на пратки) - на смени 3 дни по 5 часа на седмица, определиха и дата за подписване на договор, но се оказа че е останала само смяната точно в дните и с лекции и се отказа. Сега се е регистрирала в някаква фирма, която организира разни събития и в събота работи на някакъв стадион, беше доволна, но колко често ще я викат не е ясно.
kara.k по отношение на Deutschе Stipendium, дъщеря ми кандидатства преди първи курс, т.е с успех от училище. Имаше много участия като доброволец, но не знам каква тежест има това. Карайте децата да кандидатстват, нищо не губят, а вероятността да получат стипендия (според мен) никак не е малка. Мисля, че всеки университет си има определени квоти, като определени специалности са с предимство. Във FU Берлин тази година дадоха 90 Deutschе Stipendium.

# 323
Здравейте, Hug
Може ли някой да ми даде информация за кандидатстване медицина в Австрия. Дъщеря ми (11 клас) се насочва на там, защото май няма да има диплома над 5.9 и за Германия шансовете се стопяват.
Предварително благодаря!  bouquet

# 324
Здравейте, Hug
Може ли някой да ми даде информация за кандидатстване медицина в Австрия. Дъщеря ми (11 клас) се насочва на там, защото май няма да има диплома над 5.9 и за Германия шансовете се стопяват.

Искаш да кажеш , че в Австрийско уни се влиза с много по нисък бал ли ? Rolling Eyes Shocked

# 325
  • Варна
Здравейте, Hug

Проверихте ли всички университети? Защото някои приемат и с 1,2.

# 326
Здравейте, Hug

Искаш да кажеш , че в Австрийско уни се влиза с много по нисък бал ли ? Rolling Eyes Shocked
Не! До колкото разбирам се влиза с изпит.

# 327
Здравейте, Hug

Проверихте ли всички университети? Защото някои приемат и с 1,2.

Ясмина, кои имаш предвид? Вероятно дипломата на дъщеря ми ще е 1.1, така че ще се радвам, ако стигне за Германски университет.

# 328
  • Варна
Ясмина, кои имаш предвид? Вероятно дипломата на дъщеря ми ще е 1.1, така че ще се радвам, ако стигне за Германски университет.

Предполагам, че сте гледали тук. Вижте критериите за ADH на всеки университет и преценете къде има шанс дъщеря ви. Предполагам, че не е държала TMS. На пръв поглед има шанс за Аахен, Бон, Дюселдорф, Улм. Хомбург и Рощок са сигурни, но не знам дали ще иска да учи там. Миналата година щеше да влезе и в Кьолн, но от тази въведоха ТМС, та не е сигурно. Знам за дете с 1,1, което влезе във Франкфурт да учи медицина.

Огледайте критериите за ADH и се прецелете в унита, които не взимат под внимание ТМС, или поне с не толкова голяма тежест. Вижте кои искат да ги сложите от 1 до 3-то място в апликацията.

Определено смятам, че с 1,1 може да влезе медицина в Германия.  Peace

# 329
Сърдечно благодаря, Ясмина!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт