Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 284
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Моята дъщеря втора седмица учи и работи, за сега се справя. Вижда ми се по организирана от преди. Работи един ден и максимум още една вечер. Подбира си дни в които не е на лекции и за сега не и пречи.
По повод максималната заплата - миналия медец имаше повече изработени часове и една част не са и  платили, обясни ли са и че ще и ги платят следващ месец , когато има по малко часове, за да не и удържат данък. Платената сума е била малко над 500Е.

# 301
Моята дъщеря втора седмица учи и работи, за сега се справя. Вижда ми се по организирана от преди. Работи един ден и максимум още една вечер. Подбира си дни в които не е на лекции и за сега не и пречи.
По повод максималната заплата - миналия медец имаше повече изработени часове и една част не са и  платили, обясни ли са и че ще и ги платят следващ месец , когато има по малко часове, за да не и удържат данък. Платената сума е била малко над 500Е.
Супер,тя почти си се издържа сама.
Не знам  дали  от 3-4 курс медиците намират време за работа,макар и за малка сума,без да изпускат занятия?  newsm78

# 302
Само да уточня, че миналия месец беше ваканция и не ходеше на лекции. Приемаше всичко, което и предложеха като дни. Сега със сигурност няма да може да работи толкова.

# 303
  • Варна
Мислим евентуално за работа през ваканциите, трябва ѝ колкото да успее да кандидатства за Bafog, а не за постоянна работа - 10 седмици по 12 ч. на седмица. Сигурно може и с прекъсвания?

# 304
  • München, Deutschland
Нз изискванията на Бафьог, но принципно тук всичко се изравнява на годишна база - изработени часове, приходи и т.н., та надали ще е проблем.

# 305
Много се радвам, като чета как децата ви се справят, учат , работят, изпълвам се с оптимизъм !

А ние -"  кандидатстващите майки ", като че ли сме притихнали в очакване на бурята  Grinning

Да минат тези матури, да получим заветната диплома и да действаме ...

Уж стъпка по стъпка всичко съм записала, но кой знае каква паника ще ме обземе,
добре че сте вие тук да се подкрепяме  Hug

Светли празници пожелавам на всички !

# 306
  • Стара Загора
Здравейте,
и аз съм от "кандидатстващите майки ", сроковете накъсяват и мен ме обзема паника да не пропусна важна дата.
Помогнете с вашите записки моля , публикувайте стъпка по стъпка от тефтерчетата си кое след кое следва.Simple Smile
Има ли деца ,които ще кандидатстват компютърни науки и в кои университети са се насочили?
Весели празници!

# 307
  • Наблизо
С работата е трудно,аз съм работила като студентка и повече от 10 часа на седмица ми нарушаваха учебния процес,обаче пък не изкарвах достатъчно за самостоятелно издържане.
Браво на децата,които успяват Hug
Аз работех в сферата на ресторантьорството - лесно се намираше работа по мое време.

# 308
Здравейте,
и аз съм от "кандидатстващите майки ", сроковете накъсяват и мен ме обзема паника да не пропусна важна дата.
Помогнете с вашите записки моля , публикувайте стъпка по стъпка от тефтерчетата си кое след кое следва.Simple Smile
Има ли деца ,които ще кандидатстват компютърни науки и в кои университети са се насочили?
Весели празници!
Отидете на първата страница на ,,важни неща в годината на кандидатсване"

# 309
  • София
А ние -"  кандидатстващите майки ", като че ли сме притихнали в очакване на бурята  Grinning

Как добре си го написала,по-добре не бих могла.  Peace
Както имаше време до матури,бал и кандидатстване,така изведнъж се оказва,че няма време...
Усещам как ме обзема тихия ужас,а след 3 седмици не знам какво ще бъде.  Crazy

# 310
Моята девойка от днес си има работа - във фирмата в която работи сестра и, само че в берлинския им офис. Ще тества програми за застрахователи. Много е доволна.
А майките да не се шашкат толкова, не е чак такава лудница кандидатстването Simple Smile

# 311
  • Варна
Оммм, запазете спокойствие.  Hug  Вярвам, че младежите ще се справят с матурите.  Praynig

mama_Tin Много ме радват твоите оправни момичета!  bouquet

# 312
  • София
Оммм, запазете спокойствие.  Hug  Вярвам, че младежите ще се справят с матурите.  Praynig

mama_Tin Много ме радват твоите оправни момичета!  bouquet
Естествено, че ще се справят Simple Smile

# 313

Благодаря, pergola,
Изпратихме ги с DHL и всичко е наред!

# 314
Моята девойка започна работа на хотелска рецепция нощни смени, по типов договор за студенти 80 часа на месец. Заплащане 10 евро на час, но натоварването е прекалено. Сега е решила да иска да й намалят часовете, но не знаем дали е възможно. За капак още втория месец са й писали 13 смени вместо договорените 10. Тя не изключва възможността въобще да напусне като напредне семестърът и задълбаят в проекти. Първоначално мислехме да работи две нощи - петък и събота, за да не й се бърка ученето, но явно не става такова подбиране.
Данъкът над 450 евро е минимален. За 800 евро са й удържали 50.

Стискам палци на кандидатстващите. Някъде по това време всичко изглежда отчайващо, но всъщност не е и накрая набързо се приключва в два-три дни. Ние пращахме с DHL експрес, ако не се лъжа, 45 лв, за под 24 часа документите са там.

Общи условия

Активация на акаунт