Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 191
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
  • München, Deutschland
Това го имаше още когато аз кандидатствах, но аз бях паралелка математика и там ми стигаха, но макар, че бях в 73то, т.е. езиково училище, ни сложиха сума ти СИП-ове по немски, че часовете по немски нямало да стигнат. Оказа се напълно вярно и тази стъпка беше нещо ключово за заминалите след 12 клас, така че на мен не ми се вижда странно това, което казваш.

# 361
  • София
Различните унита/специалности имат различни изисквания. Peace От ЛМУ при кандидатстването искаха на дъщеря ми академична справка, от настоящия университет - не.

Chrissy, стана ми любопитно написаното. Ако си завършила преди 73-то да е било одобрено за ДСД, сигурно си държала ДАФ. Какво значение има тогава колко часа немски си учила в училище? Човек с ДАФ може да си кандидатства и без грам немски да е учил в училище. Ако пък си държала ДСД, съвсем нелогично ми се струва да търсят хорариум по езика. Одобрявайки едно училище като участник в прогарамата им, немците одобряват системата на обучение в цялост, а това вклчва и броя часове по езика през годините. За мен академичните справки ги искат по-скоро за други предмети, да не се окаже примерно, че искаш да следваш информатика или инженерство, а идваш от училище с профил "Изкуство", тоест базата ти по мат е доста спорна при редуциран брой часове по математика за сметка на профила..

# 362
Не ставаше ли точно въпрос, че часовете по мат могат да не стигнат, ако кандидатстваш нещо с математика, а си завършил ЕГ?

# 363
  • София
Тя говореше за немски.

Дъщеря ми 11 и 12 клас беше в езикова с профил мат и е нямала проблем. Но дори и други, с друг профил, пак в момента следват специалности, изискващи доста математика. И явно са им признали за достатъчни часовете, изкарани по ЗП.

# 364
Тя говореше за немски.

Дъщеря ми 11 и 12 клас беше в езикова с профил мат и е нямала проблем. Но дори и други, с друг профил, пак в момента следват специалности, изискващи доста математика. И явно са им признали за достатъчни часовете, изкарани по ЗП.

Да, не съм дочела. Странно наистина, ако е държала ДАФ newsm78

# 365
  • München, Deutschland
Unna, да, точно за това ставаше дума, като съответните паралелки с профил в повечето случай ги докарваха - примерно на мен ми стигна математиката, защото след езиковите профили, имах и профил мат. и физика.

пенсионирана русалка, точно DSD изкарах, имаше го от доста време като изпит. Въпреки това, в края на 8 или нач. на 9ти клас събраха родителите на специална родителска среща и Фандъкова (тогава ни беше още директорка) ги попита експлицитно съгласни ли са да имаме повече часове и повече СИПове по немски, които не са по учебна програма, защото не стигаха иначе.

# 366
  • Варна
Доколкото съм чувала проблем с хорариум имат завършилите професионални, а не профилирани гимназии.

chrissy Да не би да ви се е наложило да допълните задължителните часове за DSD, а не за кандидатстване в университет? Дъщеря ми също имаше само сипове по немски.

# 367
  • София
Странно, наистина.

# 368
  • München, Deutschland
Доколкото имам спомен, беше за университет, защото децата си говорехме дали няма как да си спестим допълнителните часове, ако ще кандидатстваме в Бг.  Laughing Все пак не съм 100% сигурна, защото минаха 10 години, а пък оттогава със сигурност 5 пъти са променяли програмите.  Wink

# 369
Много е тихо тук  Simple Smile
Хайде, матурите излязаха, надявам се, че всички са доволни от резултатите !
Остава да чакаме раздаването на дипломите....
Имате ли представа кога ще се случва ?

# 370
  • Стара Загора
Много е тихо тук  Simple Smile
Хайде, матурите излязаха, надявам се, че всички са доволни от резултатите !
Остава да чакаме раздаването на дипломите....
Имате ли представа кога ще се случва ?

Тихо, тихо ...колко да е тихо Wink Празнуваме  Joy Аз съм горда и щастлива. Девойката изкара на матура две пълни шестици по български език и английски език и ...какво от това казва "В Германия на кой му пука че и дипломата ми ще е 5, 96 ", ще кандидатства на свободен прием ...ех и аз реших да се похваля, ама ми резнаха ентусиазма.

# 371
  • Варна
Докладвам, че заветната цел е постигната.  bowuu Ще ги залеем тези германци с отлични дипломи, ще се чудят откъде им е дошло.  Grinning

# 372
И това на кой немец му пука като знае че още на първата година голяма част от тези дипломи ще си отпаднат просто ей така.

# 373
Докладвам, че заветната цел е постигната.  bowuu Ще ги залеем тези германци с отлични дипломи, ще се чудят откъде им е дошло.  Grinning

Браво на момичето ти ,Ясмина!!!Браво и на другите форумски деца!!!И нашата заветна цел 1,00 е постигната.
Момичета,днес ходих да питам в Уникредит и една служителка ме посъветва банковата сметка да бъде на името на дъщеря ми ,а на мен да се издаде пълномощно.Аз бях прочела тук,че банковата сметка е на името на родителя.
Каза ми да направя и две карти-Виза и Маестро например.Но ми каза,че няма да мога да направя застраховка против източване.
Как е по-добре-в евро или в лева да бъде сметката?

# 374
  • Варна
vale3000 Поздравления и за твоята щерка! Последно към Германия ли се ориентира?

Въпросът с банковите сметки и мен ме интересува живо. Сигурно сте го казали, но ако пак споделите коя банка и какъв тип сметка ползвате, ще съм много благодарна.

За превод например в Експресбанк са казали на мъжа ми 7 евро + 0, и нещо процент върху сумата. Процентът не запомних, ще питам утре. От постове в темата съм си записала, че най-евтино излиза превод чрез Д Комерс Банк. Става въпрос за кандидатстването.

Общи условия

Активация на акаунт