Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 200
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
В университета оценките са - 1.0, 1.3, 1.7 , 2.0, 2.3, 2.7 и т.н.  Wink
Това е при оценяване на изпит, за дипломата предполагам е по друг начин.

# 451
  • München, Deutschland
Да, аз нарочно не навлязох в тия детайли, за да не обърквам още повече. Wink

# 452
  • София
В първия пост на темата има дадена формула за преобразуване на българските оценки в немски. Точността  на оценките на входа на университета е с точност първи десетичен знак.
По време на следването оценките са както е написала mami21.

# 453
  • Варна
В първия пост на темата има дадена формула за преобразуване на българските оценки в немски. Точността  на оценките на входа на университета е с точност първи десетичен знак.
По време на следването оценките са както е написала mami21.

Имаш предвид тази формула ли?

Notendurchschnitt nach Bayerischer Formel

Nmax - Nd
-------------------- * 3 + 1
Nmax - Nmin

По нея 5,94 и нагоре е 1, ако се спазват аритметичните правила за закръгляне. Някой беше споменал за 5,93, приравнена на 1, или бъркам? А нямаше ли различни приравнявания в различните университети?

# 454
  • София
Да, тази е. Приравняването е от системата на уни-ассист. Не съм чувала за различни формули, в зависимост от университета.
Относно 5.93 и 1, лично аз познавам такова дете. Как е изчислено, не знам.
Синът ми с 5.92 беше 1.1.

# 455
Уни Дюселдорф ни изчисли 1.0 с диплома 5.90, а Уни Мюнстер 1.1. Второто май е по-реално, явно в Дюселдорф имат друга система на изчисляване, нищо че са в същия бундесланд.

# 456
  • Варна
В момента тече дискусия във фейсбук-групата трябва или не ученикът да се подпише на дипломата. От агенцията ни предупредиха задължително да го направи, иначе няма да получи апостил в МОН. Тазгодишни абитуриенти обаче казват, че нямало място за подпис и ако се подпише, дипломата става невалидна.
Звънях в МОН. След като ме прехвърлиха няколко пъти, накрая ми дадоха номер, на който никой не отговаря.
Та молбата ми е, който пръв научи трябва или не да се положи подпис, да пише в темата. Май Монтана ще са първи?

# 457
  • Под гъбата
В Аахен се вдига семестър тикет и таксата за общежитие с 10% Sad   При някой друг ще има ли повишение?

# 458
В Щутгарт и КIT също се вдигат всеки семестър

# 459
  • München, Deutschland
В Мюнхен повишиха сериозно картите за нестуденти, вероятно ще качат и студентските.

# 460
Това за подписа върху дипломата и мен ме тревожи :
и аз звънях в агенцията за превод и легализация,
изрично ми казаха да има подпис, а във ФБ групата твърдят, че
тази година няма предвидено място за подпис, та дори, че ако се
подпишеш до снимката , дипломата ставала невалидна  ooooh!
Нашите дипломи ще ги раздават в петък следобед, тогава
ще разбера какви са инструкциите от училище

# 461
Не се притеснявайте толкова. Спекулации по форумите има всякакви.
Всички директори на училища преди раздаването на дипломи се извикват на инструктаж и получават най-актуалната информация. Никой сериозен директор няма да си позволи да обърка дипломите. Обикновено става дума за хора, които само с бумащина се занимават и гледат и една точка да не объркат, защото има сериозни последици.

# 462
Здравейте! И аз четох форума в ФБ и реших да звънна в МОН. От там ми казаха, че тази година на бланката няма предвидено място за подпис. Това означава, че дипломата не се подписва и така се дава за превод и легализация!

# 463
  • Варна
Здравейте! И аз четох форума в ФБ и реших да звънна в МОН. От там ми казаха, че тази година на бланката няма предвидено място за подпис. Това означава, че дипломата не се подписва и така се дава за превод и легализация!

Благодаря за информацията!  bouquet

# 464
И аз благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт