Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 287
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Доколкото ми е известно тазгодишните дванадесетокласници са осигурени до края на м.юни.
По спомени от прочетеното трябва да се отиде до НАП на съответната община /става въпрос за София/ и да се подаде декларация 7 за месеците юли,август и септември.Сумата беше 16.80 на месец,на база МРЗ ли?Тази сума на място ли се плаща или по банков път?
Моля,ако бъркам да ме поправите!

# 526
Не бъркаш - подава се декларация 7 и се заплаща като за безработен - 16,80 на месец.Поне в нашия НАП има клон на банката която ги обслужва и направо та на място съм внасяла паричките. Но не е толкова спешно туй действие, вече няма глоба за късно подадена декларация 7. Аз я подадох чак септември, като щерката ми беше оставила подписани пълномощни за здравната каса, та с него свърших работа по хладното Simple Smile

# 527
  • Варна
Може ли да обясните по-подробно за тези пълномощни? Само с едно генерално не става ли?

# 528
Може ли да обясните по-подробно за тези пълномощни? Само с едно генерално не става ли?

Става бе! Стига да пише НЗОК  Peace Ама ние с малката не правихме генерално пълномощно, защото опита с голямата показа че не ми е необходимо. Та детето ми написа обикновени пълномощни да я представлявам пред НАП, НЗОК, изпечатахме 5-6 копия, подписа ги и замина. Та сега като ходя в НАП за здравните им оставам по една бройка и готово.

# 529
  • Варна

Става бе! Стига да пише НЗОК  Peace Ама ние с малката не правихме генерално пълномощно, защото опита с голямата показа че не ми е необходимо. Та детето ми написа обикновени пълномощни да я представлявам пред НАП, НЗОК, изпечатахме 5-6 копия, подписа ги и замина. Та сега като ходя в НАП за здравните им оставам по една бройка и готово.
A нотариална заверка на пълномощните трябва ли?

# 530
Тези за НАП и НЗОК не  изискват нотариални заверки

# 531
  • Варна
Мерси много. Ако е удобно, може ли да напишеш какъв е текста. Нещо подобно ли:
"Аз, ...., упълномощавам ..... да ме представлява пред ...."

newsm78

# 532
Мерси много. Ако е удобно, може ли да напишеш какъв е текста. Нещо подобно ли:
"Аз, ...., упълномощавам ..... да ме представлява пред ...."

newsm78
Пратих ти нашия текст на лични, текста е съвсем свободен Simple Smile

# 533
  • София
Mama Tin благодаря! Peace
Удобно ли е и на мен да ми изпратиш текста на пълномощното?
Имам въпрос относно издаването на ЕЗОК.В графата необходими документи са посочени: "Лична карта и копие със заверка „Вярно с оригинала” и подпис!" Това копие на личната карта нотариално заверено ли трябва да бъде?
Какъв вид осигурен трябва да се посочи в това заявление,безработен или учащ?
Мисля утре или във вторник младежът да подаде декларация 7 в НАП.Не е рано нали?Може ли осигуровите да се платят предварително за трите месеца?

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 22:22 от Just...a woman

# 534
  • София
За ЕЗОК копието на лична ката не е необходимо да е заверено от нотариус. Ако подавате вие, вместо младежите ви е нужно попълнена втора страница на заявлението, което го има в сайта. На мен не ми признаха генерално пълномощно, заверено от нотариус. Хората си искат попълнена бланката на втора страница на заявлението.
Рано е още за Декларация 7. В края на следващият месец я подайте. Може да ги платите на куп, предварително, но е добре да е поне в края на следващият месец. До 25-то число на този месец плащахме осигуровките за м.май. Децата са осигурени до края на юни. За юли, осигуровките се плащат, а и подават данни до 25-то число на м. август.

# 535
  • Варна
Voxx В петък подадох заявление за ЕЗОК от името на дъщеря ми. Занесох обикновено копие на нейната лична карта. Накараха ме да напиша "Вярно с оригинала" на копието + подпис. Предварително бях попълнила на гърба пълномощното. Момичето каза, че трябвало друго пълномощно за подаване, но ѝ обърнах внимание, че на гърба пише "за подаване на заявление и за получаване", та го приеха. Срок - две седмици.

# 536
  • София
Ясмина,а какво попълни в графа 5 "Вид осигурен"?Според мен вариантите са два учащ или безработен?Другите опции от тази графа ми се струват съвсем неподходящи за току що завършилите младежи и девойки.

# 537
  • Варна
Ясмина,а какво попълни в графа 5 "Вид осигурен"?Според мен вариантите са два учащ или безработен?Другите опции от тази графа ми се струват съвсем неподходящи за току що завършилите младежи и девойки.
Дъщеря ми работи и писах "наето лице". Между другото ще работи до края на август, кога трябва да занесем документ, че е студентка в НОИ?

# 538
  • София
Благодаря!В НОИ или в НАП трябва да занесеш документ?Ако е в НОИ,значи аз пак нещо не съм разбрала... ooooh!
Дъщеря ти,ако ще учи в Германия не следва ли да ти изпрати уверение от там,че е студентка и съответно ти да го представиш тук.Но това няма как да стане преди октомври.

# 539
Дъщеря ми работи и писах "наето лице". Между другото ще работи до края на август, кога трябва да занесем документ, че е студентка в НОИ?

Декларация Образец№7 се подава само ,ако лицето е безработно  и неработещо.Ако работи ,то за работодателят подава информацията ,че я осигерява.

Общи условия

Активация на акаунт