Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 278
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Декларация Образец№7 се подава само ,ако лицето е безработно  и неработещо.Ако работи ,то за работодателят подава информацията ,че я осигерява.
Да, но тя от 1,09 няма да работи и живот и здраве, ще е студентка. Тогава в какъв срок трябва да се подаде тази декларация, или може и със задна дата през зимната ваканция?

# 541
До 25,09,2016г.тогава е срока и се подава за първия месец ,в случая септември,когато не е осигурена от работодателя.

# 542
Ясмина,а какво попълни в графа 5 "Вид осигурен"?Според мен вариантите са два учащ или безработен?Другите опции от тази графа ми се струват съвсем неподходящи за току що завършилите младежи и девойки.
Извинете,но няма графа 5"Вид осигурен" Rolling Eyes
Ето погледнете в този линк на НАП:
http://www.nap.bg/page?id=394-кликвате върху Декларация №7 и тя се визуализира.
Мисля,че бъркате образците.
Извинявам се за двойния пост.

# 543
  • Варна
Ние говорим за заявление за издаване на ЕЗОК.

# 544
Ние говорим за заявление за издаване на ЕЗОК.
Embarassed

# 545
Ясмина,а какво попълни в графа 5 "Вид осигурен"?Според мен вариантите са два учащ или безработен?Другите опции от тази графа ми се струват съвсем неподходящи за току що завършилите младежи и девойки.
Дъщеря ми работи и писах "наето лице". Между другото ще работи до края на август, кога трябва да занесем документ, че е студентка в НОИ?

Чак като се върне по Коледа Peace

# 546
Имате ли впечатления от работата на консулството в Пловдив. С намерение съм там да заверим документите, но все още не сме решили. Колко време отнема?

# 547
Здравейте. Simple Smile Някой има ли впечатления от University of Applied arts Vienna?
Чувала съм, че е добър. Частен е и има такси.
Зависи за коя специалност става въпрос. Ако е за архитектура - препоръчвам Техническият Университет във Виена.

# 548
Здравейте!
Някой успя ли вече да преведе пари на Униасист по системата Таргет2 - Д Банк.
Току що говорих с Д банк, провериха ми сметката им и се оказа, че по сметката в момента не може да се превеждат пари по системата Таргет2.
Някой чул ли е нещо?
Благодаря!

# 549
Здравейте. Simple Smile Някой има ли впечатления от University of Applied arts Vienna?
Чувала съм, че е добър. Частен е и има такси.
Зависи за коя специалност става въпрос. Ако е за архитектура - препоръчвам Техническият Университет във Виена.

Благодаря ти. Става въпрос за Индустриален дизайн. Видях, че имат и англо-езична програма, което е добре, защото не говоря немски. А имаш ли впечатления от Виена като град? Наистина ли е толкова скъпа издръжката - квартира, храна и т.н.? Дали е по-скъпо от Германия?

# 550
Е, всичко е относително.

Така общо е трудно да се каже кое е по-скъпо. Зависи къде и за какво, по какъв критерий...
Ето например едно сравнение между Мюнхен и Виена, според което Мюнхен е с 6% по-скъп от Виена.

Cost of living comparison between Munich, Germany and Vienna, Austria

https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/vienna/munich

# 551
Е, всичко е относително.

Така общо е трудно да се каже кое е по-скъпо. Зависи къде и за какво, по какъв критерий...
Ето например едно сравнение между Мюнхен и Виена, според което Мюнхен е с 6% по-скъп от Виена.

Cost of living comparison between Munich, Germany and Vienna, Austria

https://www.expatistan.com/cost-of-living/comparison/vienna/munich

Да, разбира се, че е относително. Просто от много места чувам, че Виена е много скъп град за живеене и, че с 500-600 евро на месец човек не можело да се оправи. Предполагам квартирите вървят по около 400 евро, но не съм сигурна и затова питам по-запознати.  Grinning

# 552
  • Стара Загора
Здравейте!
Някой успя ли вече да преведе пари на Униасист по системата Таргет2 - Д Банк.
Току що говорих с Д банк, провериха ми сметката им и се оказа, че по сметката в момента не може да се превеждат пари по системата Таргет2.
Някой чул ли е нещо?
Благодаря!

Здравейте, днес направихме превод към Униасист от сметка в ПИБ - 75 евро, в платежното нареждане се отбелязва, че разноските по превода са за наша сметка / for our account/ и разноските на чуждите банки също за наша сметка. До тук платихме 12Е , очаквам още толкова да "дръпнат" от сметката като получа SUIFT-a .
ПИБ също е в СПИСЪК на участниците в TARGET2

http://bnb.bg/PaymentSystem/PSTARGET2/PSTARGETList/index.htm

# 553
Не разбирам защо се занимавате с това дали е по таргет или по Бисера 7... Нареждате на банката, има си хора, ще Ви изпълнят превода така че да стигне. Няма драма ако не е през таргет, ще мине през кореспондент...
Не се набутвайте да пишете разноските за ваша сметка.  Пишете разноски "споделени" - SHA.
В ЕС където валутата е евро няма разноски за бенефициента, тоест не се тревожете - Униасист ще получи сумата чиста.
Напишете ли че те са за Ваша сметка, зависи от банката (българската), но влизате в друг режим на таксуване и ще ви ущипят...
Вальорът нормално е от днес за утре, освен ако не искате да е за днес (експресен ) и таксата е двойна. Така е по регламенти, а че някои банки използват момента за да Ви искат такса за утрешен вальор - ами гладни са....

# 554
Благодаря ти. Става въпрос за Индустриален дизайн. Видях, че имат и англо-езична програма, което е добре, защото не говоря немски. А имаш ли впечатления от Виена като град? Наистина ли е толкова скъпа издръжката - квартира, храна и т.н.? Дали е по-скъпо от Германия?

Да, живея във Виена в момента. В Германия има и скъпи и по-евтини градове. Виена е по-евтина от Мюнхен например. Без немски ще ти е трудно, според мен, макар че всички тук знаят английски. Трудно е намирането на квартири и са скъпи. Другите разходи зависят основно от теб и как си свикнала. Например дали си готвиш често или се храниш навън и т.н. Има много намаления за студенти до 26 год.
За повече подробности, ако искаш пиши на лично.
Виж и тази група, може да ти е полезна  https://www.facebook.com/groups/101146629934596/

пп. Сега ти видях и другия пост - с 500евро може да се оправиш, ако живееш на общежитие например. И на мен ми казваха, че няма да стане, но познавам хора, които и с по-малка сума се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт