Университети в Германия и други държави с немски език 7

• 90 276
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Утре синът ми ще носи нотариално заверената си,преведена и легализирана диплома за заверка в немското консулство.
Доколкото разбирам вече се работи с това копие.Трябва ли да носи и оригиналната диплома?
Миналия месец беше отишъл в Гьоте институт и езиковият му сертификат беше заверен там с печат,на който най-вероятно пише "вярно с оригинала".В такъв случай трябва ли отново да носи копия на ТестДаф?
Чудим се дали да носи и сертификата по английски?

# 556
А защо е ходил да заверява сертификата Даф в Гьоте ? Питам, за да не би да съм пропуснала нещо ?
Иначе знам, че и сертификата по английски се заверява в консулството, т.е. неговото копие, както и копието на Даф- а
Мисля, че не се носи оригиналната диплома,
това заверено, легализирано копие ииграе ролята на оригинал

# 557
  • София
Според мен нищо не си пропуснала.Някой ни беше казал да направим заверени копия на ТestDaf в Гьоте институт и тогава няма да има необходимост от заверка на немския езиков сертификат в немското консулство.
Но колкото повече наближава момента на кандидатстване,толкова по-неуверена ставам в прочетеното и чутото.
Искаше ми се,ако някой е правил това упражнение да сподели...

# 558
Направете копие/а на всичко, което си мислите, че трябва да се завери, на място ще стане ясно какво и що.
Аз носех копие и на ЕЗОК картата, консулката каза, че по принцип не заверявала такива документи - заверка направи само на легализираното копи на дипломата с превода, на копието на Тест Даф /не беше заверено в Гьоте институт/ и, мисля, на личната карта.

# 559
Аз все си мисля, че нещо пропускам  Embarassed,
това копие на личната карта сега го "чувам "  - трябва ли да го правим ?

# 560
  • София
Voxx и аз съм така,все си мисля,че нещо ще пропусна.
И аз сега разбирам,че се прави заверка на личната карта.
Върнах се назад и прочетох отново постовете на Казбланка стъпка по стъпка кка се правят превода и легализацията и заверките.Не пише за копие на личната карта.Предполагам,че все някъде наоколо ще има ксерокс,ако се наложи за нещо.

Последна редакция: ср, 29 юни 2016, 23:33 от Just...a woman

# 561
Аз все си мисля, че нещо пропускам  Embarassed,
това копие на личната карта сега го "чувам "  - трябва ли да го правим ?
не знам дали трябва да се прави, т. е мотае ми се нещо, че фигурираше в списъка на док. за KIT /за другите университети може изобщо да не трябва/- ние го бяхме направили.

# 562
Благодаря pergola, ще погледна още веднъж изискванията на у-нито  bouquet

# 563
Здравейте!

Преди заверката в немското консулство необходимо ли да се разписват всички листи, които се носят за заверка? Май не съм чела нещо по този въпрос.
И има ли някой, който да кандидатства чрез DoSV i Hochscule strart в университет, но без униасист.
Интересува ме дали се попълват в този случай данни от дипломата в Hochscule strart, при положение, че същите се подават и на платформата на университета - става дума за Heinrich Heine Uni Düsseldorf

Благодаря Ви!

# 564
Здравейте!

Преди заверката в немското консулство необходимо ли да се разписват всички листи, които се носят за заверка? Май не съм чела нещо по този въпрос.
Какво имаш предвид?
Копираш и носиш /копие+оригинал/, това е Peace

# 565
Здравейте!

Какво имаш предвид?
Копираш и носиш /копие+оригинал/, това е Peace

Имам предвид нещо подобно на нашето: "Вярно с оригинала" Simple Smile

# 566
Момичета,моля за малко разяснение от тези,които кандидатстват с хохшулстарт.Какви документи  се изпращат онлайн и какви по пощата.От хохшулстарт са писали на дъщеря ми ,че документите могат да се изпратят ,или онлайн или по пощата.
От поста на Казабланка излиза ,че трябва да разпечатаме пет формуляра от петте унита ,в които кандидатсваме,да ги попълним,подпишем  и изпратим.Това ,обаче се отнася може би само за униасист?
Хохшулстар се нуждаят само от един попълнен техен формуляр,който разпращат по унитата .Така ли е ?Уж бях наясно,а пък сега съвсем се обърках.
За такса кандидатстване нищо не пише,т.е през хохшулстарт е безплатно,така ли ?

# 567
Имам предвид нещо подобно на нашето: "Вярно с оригинала" Simple Smile

Не, нищо такова не сме писали .

# 568
  • София
Vale3000, вие не кандидатствате ли медицина?
за квотните специалности кандидатстването е централизирано и не се изпращат документите по университети, освен ако изрично не е упоменато.
Другите специалности кандидатстват във всеки ВУЗ поотделно и подготвят съответния брой комплекти на документите.

# 569
Vale3000, вие не кандидатствате ли медицина?
за квотните специалности кандидатстването е централизирано и не се изпращат документите по университети, освен ако изрично не е упоменато.
Другите специалности кандидатстват във всеки ВУЗ поотделно и подготвят съответния брой комплекти на документите.
Ironic  bouquet
Да,медицина кандидатсваме. Това означава,че трябва да изпратим само едно копие   на преведената и легализирана диплома + сертификата DSD+ формуляра,който трябва да ни изпратят от хохшулстарт.Ако някой е минал тази процедура,моля да потвърди.Ще накарам девойката  още веднъж да пише на хохшулстарт,дали е необходимо пращане на документи по пощата.

Общи условия

Активация на акаунт