Бременни майки в чужбина - Тема 50

• 71 268
  • 635
  •   1
Отговори
# 360
Честито бебче и от мен, да расте здрава и щастлива bouquet И нашата госпожица трудно се научи да суче, давах и със спринцовка в устата първите дни ... После пък зърната ми се оказаха малки за нея и правеше същото, опитва да захапе, не успява, дърпа се и се извива плачейки..и гладна. Решихме проблема със силиконови зърна, вършат работа и при разранени гърди, опитай ако искаш. Peace Сигурна съм че ще се напаснете, дано е по- скоро, само търпение и ще се получи Wink

# 361
Да, и моите зърна са малки, явно от там идва проблема. Ползвах силиконови зърна до вчера и още е в готовност за ползване де, но и него не го иска пък защото по-трудно излиза млякото и се отказва много бързо.

# 362
  • USA
Якамоз тя е мъничка още и бързо се уморява и заспива предполагам. Все пак опитай да и помогнеш да захапе по-голяма част от ареолата за да не ти къса зърната,а и да успее да тръгне млякото.
Аз все още твърдя,че кърменето в началото не е лесно макар,че ми е трето,но пък ако успеете е голямо предимство и улеснение за в бъдеще. Кога я дохранваш и колко пъти на ден я дохранваш?

# 363
Якамоз, аз не знам защо бях запомнила, че чакате младеж  baby_neutral
За зърната, когато моите започваха да се разраняват в началото мажех непрекъснато с ланолинов крем. Преди и след всяко кърмене, както и в промеждутъците.

# 364
За разранени зърна - освен кремът, който Сноуче препоръча, винаги оставяй зърната на въздух след кърмене, за да изсъхне влажността по тях и по възможност колкото повече време на въздух ги оставяй - така ранните по - бързо зарастват. За предпазване от рани - кърми в различни пози.
Трудности при захапване бебето има и ако свикне на шише - просто захапване то е друго и с шише се труди много по-малко, така че много бебето отказват да се трудят и сучат от гърда, ако им дават шише. Така че минимирай до колкото е възможно даването на шише. В началото бебетата на дават бавно, все пак и коремчето на им са още много малки. За това се хранят на малки порции, но често.

# 365
Христос воскресе!

Кърмя на 3 часа, първо я слагам на гърдата и после и предлагам шишето и тя в повечето случаи го изпива (60мл), особено като яде само от дясната гърда където явно е по-малко млякото. Трябва да има 7 хранения в денонощието, но досега все ги докарвахме към 6 защото доста спи. Ланолин ми дадоха в болницата и се мажа с него, а от вчера ми дойде идея да се мажа със смрадлика, която варя за шевовете. Иначе сега ми се струва че захапва добре, просто имам един разрез още от първото кърмене, който не е минал и доста трудно минава, но други не ми е правила. Сега примерно суче от половин час, което е напредък, в началото по 5 мин и после рев.
Kalalily и аз мисля, че е голямо предимство, надявам се да можем да махнем шишето, но ще го мисля като почне да суче нормално. Сега мисля, че става по-силна и благодарение на добавката.

Сноуче, аз май не съм казвала пол, но я наричах "бебето" и може затова да съм заблудила  Laughing

За позите. Единствената успешна поза за сега е ръгби, всички други са кошмар.

# 366
Благодаря ви!  Hug

Проблемът при нас е, че бебка много трудно засуква, първите дни нямах абсолютно нищо, но все пак я слагах на гърдите и ми разрани едното зърно та още не ми е минало и всеки път са ужасни болки, но търпя. След това гърдите ми станаха твърди и на буци и беше просто ужасно. Вчера ходих на консултация и там ме издоиха малко. Сега процедирам с горещи компреси преди всяко кърмене и днеска беше доста успешен ден. В едната гърда обаче имам по-малко мляко. За момента педиатъра ми каза да дохранвам, че беше спаднала доста с теглото (но все пак в нормите), а и аз се чувствам по-спокойна с дохранването. Тази седмица ми беше кошмар, аз и давам да суче, тя се дърпа и ме бута все едно и давам нещо отвратително, после реве гладна.
Честно казано кърменето, поне при мен, е много по-сложно от раждането, въпреки че раждането в моя случай беше доста продължително и тежко.
Aко твърдо си решена и имаш желание да кърмиш не се отказвай. В началото и аз имах същите проблеми като теб. Имах много малко кърма , малката не искаше да сучи от гърдите ми , дърпаше се, ревеше, не си отваряше устата. Накрая се наложи да почна да се изцеждам с помпа и малкото , което съм успяла да изцедя и давах със спринцовка. След това почнах да цедя и да давам от шишето изцедената кърма. За една седмица пише свалила 100 гр. и тогава акушерката ме посъветва да я слагам през час и половина на гърда , дори и да спи, взимам я и я слагам. Показа ми как да й отварям устичката , за да захапе зърното и вече тя инстинктивно започва да суче. Просто в началото са малки и не знаят какво трябва да правят, трябва да им се покаже, а докато спя става най-лесно тогава не се усеща и просто си цока. И така за една седмица си качи 200 гр. с хранене на час и половина. Така стимулираш повече кърма и ще ти се увели количеството.  Te са още малки и нямат сила, много по-трудно им от гърда, отколкото от шишето. За шишето не се иска усилие, затова си пие без проблем, а за кърдата трябва да се помъчи Grinning 3 часов интервал е много за малко бебе и аз в началото бях така, но след като започнах през час и половина веднага се видя разликата. Заякна и започна да сучи активно, а не само само да ми спи на гърдите Simple Smile За едно денонощие имах около 10-12 кърмения, така трябва и да бъде за толкова малко бебе, след време тя сама си ги намали в и момента я кърмя около 8-9 пъти на денонощие. Ако искаш се присъедини имам във ФБ група: За дългото кърмене . Там има мами с много опит, има и консултанти , ще ти помогнат със съвети Simple Smile
Също може да пробваш и с чай за кърмачки + хапване на много ядки. За разранените зърна аз мажех с малко кърма и стоях известно време гола, за да дишат и се оправиха за 3 дни Simple Smile Бучките в  гърдите най-лесно се махам , когато детето сучи или си вземи помпа и се цеди , когато усетиш тежест Simple Smile Но не изцеждай до край а колкото да ти олекне Simple Smile
Аз имах много проблеми с кърменето , но благодарение на съветите на акушерката се справих и сега си я кърмя вече съвсем спокойно и качва нормално Simple Smile
Надявам се да съм ти помогнала и не се отказвай. Трудно е, да, но не е невъзможно Simple Smile Най-вече предлагай гърдата често, дори и да не иска и да се дърпа, ще свикне Simple Smile Друго важно е , винаги предлагай първо гърдата и чак тогава евентуално , ако се налага шише Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 май 2016, 13:37 от DENINI

# 367
Честит празник  Христос Воскресе  Heart Eyes  значи от 4-ри дена съм с паднала тапа, имам и силни контракции от 2-ва дена но преди 4-ри дена ходих  в спешното .имах само 1 см разкритие и ме отпратиха вкъщи да си стоя. Та сега след 4-ри дена положението е различно. Ацки силни менструални болки , кръста ниско долу стягания на корема че и още пада леко кървава слуз.. чудя се какво да правя. Термина ми е 05.05. . А не ми се ходи пак с фалшиви контракции и само да ми казват гуттт гутт  и онзи болезнен вагинален преглед..  .  newsm78 та да си изчакам ли термина или разкритието маи вече е повече

Последна редакция: нд, 01 май 2016, 21:58 от agapi123

# 368
  • На остров
Агапи отиди  Peace

# 369
DENINI, благодаря ти! Аз я слагам на гърда когато виждам, че има знаци за глад, а биберона го давам по режим като преди това винаги суче. Мисля, че е почнала да заяква защото сега суче между 40 минути и час, а тази вечер искаше да суче доста по-често. Въпреки сукането обаче си изпива и ам. Тази седмица искам да запиша час при педиатърката и ще видя как ще ме посъветва да процедирам с цел махане на ам.

# 370
Агапи, и според мен трябва да отидеш...

Якамоз, разкажи за раждането като имаш време  Hug

# 371
Agapi, чакаме включване с новини! Успех!

# 372
  • USA
Агапи ако не си в болницата още заминавай! Леко и бързо раждане ти желая!
Якамоз добре се справяш! Щом суче по-често и по-дълго значи има напредък. За твое спокойствие най-добре да я претеглят.
Анджи напоследък има доста колики и се дондуркаме доста. Взех си още една носилка,но тя е като мрежа за лятото,че при нас средни температури няма. Цяла седмица е около нулата,а след 2 дни е 20-30° жега.
Две в едно и ели как сте?

# 373
Момичета възможно ли е при колики бебка да иска постоянно да суче? От вчера вечерта постоянно си отваря устата и търси гърда, но не вярвам да е наистина гладна. Изпразва и двете гърди и си изяжда и ам  #Crazy От едната крайност отиваме в другата. Не знам какво да правя, все пак не мога постоянно да я държа на гърдата.

Агапи, чакаме да се похвалиш Simple Smile

Разказ за раждането пускам един който писах за приятелка, че вече да ви кажа съм го забравила, това хормоните са голяма работа. Предупреждавам, че раждането не беше леко и който го стресират такива хоръри да не чете  Laughing

Скрит текст:
На 22 ме приеха за индуциране и към 20 часа вече ми сложиха гел за предизвикване, който подейства много бързо и изкарах цяла нощ с редовни контракции на по 5/10 мин, които си бяха и доста силни и не можах да спя. Сутринта малко преди да ми сложат гела за 3 път чух все едно нещо се откъсна вътре и с доста неприятна болка почнаха да ми изтичат водите, които въпреки преносването бяха прозрачни. Веднага ме преместиха в родилна зала и започнах да получавам ужасно гадни контракции, заради което си поисках веднага епидурална (имах 3 см разкритие). Всичко вървеше уж добре, но след няколко часа нямаше напредък и ми сложиха система с окситоцин, която подейства незабавно, но на бебка почнаха да и се губят тоновете та се поизплашихме. Аз естествено вече супер изнервена и отчаяна му теглих един рев и започнах да се подготвям, че ще завърши всичко със секции. Бебка обаче оправи тоновете, но за сметка на това при 6 см разкритие реши, че все пак няма намерение да излиза и си седеше нависоко. Минаха още часове без промяна, та по едно време се събраха лекарите да решават моя случай. Накрая решиха пак да пробват с окситоцин и нещата потръгнаха отново с мнооого силни и болезнени контракции. Аз вече бях на ръба на силите си и ревях като магаре по време на контракциите. По едно време се реши, че ще трябва да напъвам, ура! В началото беше даже приятно напъването, но след 2,3 пъти стана ужас. Дигнах малко температура и бях в нещо като полусън, помня че ревях и крещях доста, дойдоха някакви студенти да ме гледат, за което ме питаха за разрешение и помня, че им казах, че изобщо не ми пука дали ще гледат или не. Та напъвах и виках около 2 часа, накрая се наложи малка епизотомия, но хич не ми пукаше, можеше да ме среже и до ушите стига да изкара това бебе. Както и да е, накрая излезе главата (за която ще трябва да търсим големи размери шапки). После излезна и останалото, всички много се радваха, аз виках, а матео беше в нещо между екстази и шок. Помня и че някаква жена ме натиска по корема, което се оказа много ефикасно та я молих постоянно да го прави. Накрая изкарахме и тялото, бебка зарева, матео преряза пъпната връв, а аз реших, че следващия път ще родя секцио. Акушерката беше доволна, че успя да види бебка преди да и свърши смяната. Роди се в 19:13, около 23 часа след индукцията. После ни откараха в една стая където да прекараме време с нея. Там решиха да ме карат да ставам, но аз не успях защото получих ужасна тежест на гърдите та ми правиха тестове на сърцето и ми взимаха кръв от артерията за някакъв тест за емболия. За щастие се оказа, че съм ок, но аз пак доста поревах и лекаря реши да ми бие рохипнол, след което съм разправяла доста странни и забавни неща, които изобщо не помня. Накрая се прибрахме в стаята, взехме си бебка при нас (Матео остана да спи при нас).  През нощта дори и дадох да ми разрани гърдите. Та това е в общи линии.

# 374
Yakamozm възможно е да е скок в растежа. Бебета имат такъв период и тогава често търсят гърда. По този начин дават сигнал на организма,че са им нараснали нуждите и до 3-4 дни нещата се регулират. Примерно скок в растежа има на трети ден, трена седмица, шеста седмица, девета седмица и т.н
Друга причина поради , която да търси гърда е за успокоение Simple Smile Възможно е наистина да има колики и така чрез гърдата се успокоява . Мен моята беба ме ползваше като биберон, не ядеше а само си цокаше за успокояние,когато имаше силни колики Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт