Бременни майки в чужбина - Тема 50

• 71 268
  • 635
  •   1
Отговори
# 375
Якамоз, браво на теб! Успяла си без упойка! Сигурна съм, че един ден ще имаш само хубави спомени  Mr. Green

Моят док каза, че е нормално да имат моменти, когато искат да сучат непрекъснато и да й давам.

Чакаме Агапи да се похвали  Peace

# 376
  • На остров
Тежко звучи, но това за секциото и аз си го мислих едно време, но после се забравя и съм сигурна, че пак нормално ще искаш да родиш и другият път Якамоз  Hug .

Другото, което се чудих като ти сложиха епидурална не те ле облекчи ?

# 377
Сноуче, с епидурална бях. Облекчи ме, но когато ми включиха системата с окситоцин ефекта почти не се усещаше, иначе през другото време ако не беше упойката не знам какво щях да правя, епидуралната упойка е най-якото нещо на света.  Laughing

Две в едно, аз си спомнях всичко много ясно първите 2 дни, но сега вече ми е толкова мътно всичко. Хормоните са голяма работа Grinning

# 378
Сноуче, с епидурална бях. Облекчи ме, но когато ми включиха системата с окситоцин ефекта почти не се усещаше, иначе през другото време ако не беше упойката не знам какво щях да правя, епидуралната упойка е най-якото нещо на света.  Laughing

Две в едно, аз си спомнях всичко много ясно първите 2 дни, но сега вече ми е толкова мътно всичко. Хормоните са голяма работа Grinning

А ясно. Вероятно е трябвало да ти добавят още упойка. И на мен ми добавяха два пъти заради окситоцина, защото имах много дълго раждане... Но и аз като ми сложиха упойката и исках да разцелувам доктора  Laughing

# 379
Здравейте днес ходих на преглед, нямаме никакви признаци за раждане въпреки честите контракции и менструални болки .. Бебка вече е 39+5 г.с след 3 дена ни е термина тежи цели 3 200 кг и всичко си е в норма  Thinking

# 380
  • USA
Якамоз поизмъчила си се! Раждането ти ми напомня моето второ раждане. За това толкова опорствах сега да не ме индуцират. Щом мислиш за идващо раждане си добре Wink
Съгласна съм с Денини за скока в растежа. Пиеш ли чай за лактация? Помага и с коликите мисля.
Аз вдигам ръце и се предавам. Не успях да науча нито едно бебе на биберон,а им бутам от родилното. В първите дни Анджи се залъгваше,но сега ми го изплюва като тапа и ако случайно и го държа с ръката прави една одвратена визиономия и започва да се дави и да иска да повръща.
Агапи колко ти е разкритието,че те върнаха?

# 381
Не пия още нищо защото реално не знам има ли нужда. Искам първо да се пооправят нещата със засукването и да видя дали покривам нуждите и. Страх ме е в момента да не направя хиперлактация и затова не съм ползвала още помпата даже.
За раждането наистина всичко се забравя за няколко дена. В момента ми е толкова замъглен спомена, но явно така го е измислила природата. Между другото аз също съм родена с индукция, но само с окситоцин и доста по-бързо.

# 382
Якамоз ,честита да е беба!
Агапи,убедена съм ,че всичко е и ще е наред,не биха те отпратили , ако нямат основание,макар че те разбирам прекрасно как се чувстваш!
Калей,това с попората ме разби!
За майчинството в Испания са 16 седмици,преди 7 години премахнаха всички "бебе чекове" в разгара на кризата и така си остана.Дават ако се върнеш на работа веднага по 100€ месечно до три годишна възраст на детето!
При нас е друга драма-има епидемия от варицела и Даниел от петък е с тази диагноза😕Аз съм я карала,но за бебо е опасно!Сутринта бяхме при педиатърката, каза ни че от четвъртък може да ходи на училище, но аз ще изчакам до понеделник! Бях решила да пера с дезинфектант всичко,но лекарите ме убеди ха, че вируса е в човешкото тяло, а не в тъканите! А и няма да успея😉
   защото днес на бял свят се появи Борис!За няма и час след първата контракция усетена вкъщи, без упойка и с едно вътрешно шевче в последствие,3 900кг!
  Поздрави за всички и чакаме новини от Агапи и Две в едно скоро!
  До скоро,момичета и мислете за раждането ,като нищо неповторимо и незабравимо!

# 383
  • USA
Ели,жив и здрав да е големия малък Борис! На теб бързо възстановяване и дано не прихване вируса малчо!
Якамоз,от чая за лактация няма да получиш хиперлактация. По-скоро се случва от помпата след като се доизцежда гърдата след сукане на бебето.
Аз чак не искам да се хваля,че всеки път като похваля за нещо децата и още на другия ден се случва обратното. Едно поне е добре,че времето ни се оправи и вече сме на въздух. Трябва да купя шапки за слънце,че тези които съм взела са и доста големи,а като я нося и пече все от някъде.
Днес момчетата ми помагаха с къпането ,а Анджи много им се радва. Малкия я полива с вода,големия и прави цирк с играчките Simple Smile Тя обожава водата и още като влезем в банята са едни усмивки.
Как сте вие какви ги вършите?
Коремчетата да минат да се отчетат.

# 384
  • На остров
Ели честит Борис да е жив и здрав и браво на теб за прекрасното справяне  bouquet !
Агапи схискаме палци  Hug
Флос е по план една седмица след мен да мине да каже как е  Simple Smile .
Кала много весело звучи с банята  Simple Smile
Аз да попитам какво слагате в количкиге, в смисъл върху матрачето как го организирате ? Аз се замислих , че не помня и съм била със зимно бебе добре увито, но сега е различно  Simple Smile

# 385
Yakamoz, честито ! Живи и здрави и ти бебка, сигурна съм че ще забравиш преживяното от раждането. И моето беше ужас, но избледня с времето, макар и малко бавно, вероятно заради депресията която ме беше обхванала след раждането. А за кърменето не мога нищо да те посъветвам, понеже аз така и не успях да я кърмя исключително малката, слушай инстинктите си. Намери по-скоро добри консултанти и ако има нещо, което поражда проблеми със сукането като юздичка не се колебай и я отстранете колкото се може по-рано. С шишетат и аз забелязах, поне при моята беба че колкото повече и давам шише толкова по-слабо случе. При някои жени много лесно се получава хиперлактация, при други обратно, зависи явно от хормони, структура на гърдите дори и психика. Дай и малко време и не се панирай ако иска да суче често. Аз от това се стреснах, понеже мислех че не и стига (искаше да суче по 1 час през 1,5 ч) и почнах да дохранвам, От там тя скочи на 2-3 часа, намаля стимулацията на гърдите и сега сме тук. Аз намерих по-ефективни от чая хапчетата сминдух (fenugreek), на Nature's Way, взимах 3 пъти по 2 и определено имаше ефект някакъв.

Ели, честит малък голям мъж, и да ти е жив и здрав ! Чудесно сте се справили, ти май водиш в групата като най-скоростно раждане  Hug

Агапи, звучи добре, сигурна съм че нещата ще потръгнат скоро и в най-близко бъдещете ще се гушате с бебчето Simple Smile

Сноу, хаха, и аз така, нямаше такъв кеф като ми сложиха епидуралната, така и не успях да видя ясно лицето на анестезиолога, но като се осаферих им казах на сестрите да му благодарят на тоз човек Grinning Те разпарвяха че в родилното отделение най-приятна и благодатна била работата на анестезиолога, него всичко го целуват, благодарят му, молят го, а на останалите им се крещи и реве Grinning

# 386
Елисалу, честито! Жив и здрав и с късмет да ласте големият малък мъж Борис. На теб браво за скоростното раждане и бързо възстановяване.

Изглежда аз съм имала късмет - и на мен се наложи да предизвикат раждането, но от първата контракция, до момента, в който бебо се появи минапа точно 7 часа и 15 минути. За това пък ощу първата контракция бе ужакно болезнена и  аз какно мислех да раждам във вана и без упойкасе замолих за епидурална след час контракции и 4 см разкритие. Оказа се, че анестезиологйт е в съседната стая при друга родилка, но имаше проблем с нея, защото болките при нея били в кръста и не стояла мирно. Мисля че питах поне 3ц0 пъти ащушерката и мъжа ми кога анестезиологът най накрая ще дойде, по енно време май и им се развиках защо толкова се бави. След като най накрая дойде и бързо ми сложи упойка бях нов човек - спокойна и в щастливо очакване. Пуснахме си музика (избрахме Джо Кокър от дисковете в родилната зала) и зачакахме  рязкритието да се увеличи.

# 387
Ели, честит Борис!  bouquet

Савис, и аз на анестезиолога му казах, че сигурно е най-обичания доктор в болницата  Joy По едно време като започна да че отпуска упойката и трябваше да чакам да дойде пак, за да добави още, станах чак агресивна. Блъснах по леглото и викам къде е тоз анестезиолог мамка му  #Cussing out  Blush

# 388
Snowche, при мене простата акуперка, която ми отказа 15 пъти епидуралната се беше евакуирала та ММ го отнесе. Бях го накарала да е дебне в коридора и да я вика за епидуралната. И на края ме накараха да ходя сигурно 20 метра коридор простаците и в родлината като ми сложиха най-накрая епидуралната без да ми видят разкритието се оказа после че съм била с пълно. После в следродилно я мернах за малко, вкарваше нова мама с бебче и за момент си засекохме погледите, после не смя да ме погледне.  Twisted Evil Сигурно ще ми трябва време да я забравя тая жена, така и бях набрала. Освен че не идваше и не си свърши работата като хората понеже и един път ме провери след като ми сложи гела простагландин, щотот била сигурна патката че нямам нужното разкритие. А аз за 2 часа от 2 см съм стигнала пълно (може и за по-малко).

# 389
  • USA
Савис,съчувствам ти! Тук много ни лишават или аз и трите пъти попадам на супер готини. Има една скала по която те питат за болката от 1-10 като 10 е непоносимо. Много бързо реагират,а и на леглото ми има копче с което като натисна ми пращат сестрата. Моите болки на 4см бяха поносими щом се смяхме с мм,но тя ми каза,че анестезиолога влиза след 10 мин на операция и може да отнеме време за да дойде и аз се реших по-рано на епидурал. Отделно по пощата ми пратиха анкета за престоя ми в болницата с най- малки подробности да опиша,та стараят се хората,но аз нямах оплаквания ама никакви. Все едно бях на почивка.

Общи условия

Активация на акаунт