Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 273
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
  • На брега на реката
Дев, от петък не беше вдигала и чистеше кашлицата. Т.е. за мен си вървеше към оздравяване. Неделя и понеделник екстра и в нощта срещу вторник пак влязохме във филма  Rolling Eyes
Дани, и моето се криви, виси ми из ръцете и мрънкоти. Т няма, не кашля, няма и хрема, кво иска  newsm78 Като я питам за ухото и се сеща, че боли. Ама дали наистина е така, кой знае.

# 496
Фер, дано го преодолее детенце. А какво показаха кръвните последния път, вирусно ли е? (извинавяй, ако си споделила по-назад)
Дани, гушкай го малкия юнак, не му е леко.
Стискам палци дечицата да се оправят бързо.

# 497
  • На брега на реката
Силве, црп 2,3, суе 29, всичко друго в границите. Вчера и лл ги видя и отсече вирус. Ама знам ли, за 5 дни може и да се е сговнило...сори за израза  Confused

# 498
Фер, изследванията наистина сочат на вирус, но ти си наблюдавай детенце - важно е и нейното състояние какво е, храни ли се, жива ли е и т.н. 
На всички болнички много сили и да оздравяват...

# 499
Фер, кръвните при дечицата са доста динамични. детенцето явно много се е стресирало, но може би е добре пак да пуснете изследвания преди да вземете окончателно решение за аб.
при нас, при усложнението от вируса, в болницата взимаха кръв всеки ден. заради ниските левкоцити така и не включиха аб, защото вредата за организма щяла да бъде по-голяма отколкото евентуалната полза.

# 500
  • София
Фер, ако това ще ти помогне да се ориентираш, ще споделя как процедирах миналия път с щерката и антибиотика при болки в ушите и ту болно, ту здраво дете. По спомени: 8, 9 дни се влачи с нещо в носа тип настинка, слаба ринофарингеална кашлица и температура за няколко дни, от време на време, до 38.0 - 38.5.

След 9-ия ден (и след няколко дни затишие в Т) един следобед се събуди с много силни болки в ушите и изведнъж вдигна Т. Твърдеше, че много я боли. Задната хрема също някак изведнъж стана силно непоносима и шумна. На другата сутрин започнахме аугментин, а още същата вечер баща й беше купил обезболяващите.

Три дни от началото на приема на АБ постоянно поддържаше Т (до 39.5) и хремата, която се чуваше като задна, беше уникално шумна. Имам клипче на телефона, но не мога да го кача в youtube, защото файлът е голям. Не съм пускала кръвни, то нямаше и как да излезем (при нас винаги е малко по-сложно). За мен беше бактериален отит - заради силните и постоянни болки в ушите и заради високата температура (отделно заради рецидивиралия силен шум в носа и по мои спомени заради това че отитът нямаше кой знае какъв ефект върху слуха й в посока намаляване).

# 501
Ако се цели избягване на АБ, кръв и слушалки ще трябва да се прави всеки ден. Накрая има малка вероятност да се размине човек с АБ.

# 502
Аш, аз доколокото разбирам болката в ушето е под въпрос, ту я има, ту не, не е силна и нетърпима, та май няма ясни симптоми за (гноен) отит.

# 503
Болка в ушлето не е за подценяване. Винаги вярвам, когато се каже, че я има.

# 504
  • София
Аш, аз доколокото разбирам болката в ушето е под въпрос, ту я има, ту не, не е силна и нетърпима, та май няма ясни симптоми за (гноен) отит.

Силве, това за детето на Фер ли (защото такова е и моето впечатление от написаното от нея)?

При нас болката беше много силна; тя буквално си плачеше - това беше един от признаците, по които започнах да изключвам варианта "серозен" отит и наблегнах на варианта "гноен".

# 505
  • На брега на реката
Ами сега въобще не ти схванах включването.
Иначе болка не знам дали реално има. Първият ден казваше, че я сърби. Лл потвърди, че е леко зачервено. Но не е за АБ. Вчерашната Т наистина не днам от къде се взе. Днес е динамична и по-спокойна,но се измаря лесно, не издържа на цялата разходка и се поносихме. Моя е грешката, че всеки път я питам дали я БОЛИ ухото, неправилно зададен въпрос.

# 506
Ами сега въобще не ти схванах включването.
В смисъл?
Изхождам от личния си опит. Кръвните показатели са динамични и поне аз лично със съдействието на педиатърът на детето ми до последно борим вируси без АБ.  За целта обаче той винаги има яснота за картинката. Когато съм решавала, че вече сме прескочили трапа имунитетът, достатъчно паднал при първия удар на вирусите, ни погажда номер и допуска нови нашественици да превземат организма. И започваме отначало. В крайна сметка сме имали и успехи, но и до АБ се е стигало. Обикновено октомври-ноември и февруари-март са критичните месеци.
А за ушлето - при децата дори заглъхването от промяната в надморска височина се усеща като болка. Лека, но сигнализира, че детето не се чувства както обикновено. Отиването на неправилно ориентирал се носен секрет също им сигнализира. Ако е оставала мъничко течност, периодично се обажда.

# 507
Момичета,как някой от вас изкара ли грипа?Как се лекувахте?Много ми е зле,темп.ме съсипва,не мога да се вдигна да ида до личния.Тая нощ имах почти 39.Габи е също с темп,но понася всичко по-леко.Тя има зверска хрема и запушен нос,а аз само запушен нос и кашлица вече.
Ами сега,при нас се получи нещо такова тоя път,вирус след вирус.Детенце в понеделник почти нямаше сополи,сваляше само темп.и от вторник на нова сметка,хрема и температура,явно аз я заразих Sad Надявам се да се пребори дребосъчка без АБ,че много и се събра.

# 508
  • Бургас
Ако се цели избягване на АБ, кръв и слушалки ще трябва да се прави всеки ден. Накрая има малка вероятност да се размине човек с АБ.

И аз съм на това мнение  Peace
Днес при сина ми на слушалка казаха, че имал само малко по-учестено дишане, но нямало съществен проблем.
Продължава да кашля /не често, но дълбоко и гадно, откъртващо, когато се закашля/, вади си и храчки.
Вдигна и Т, има наченки на хрема днес.
Отново ме накараха да пусна само ЦРП - вчера беше 6,30, днес е 8,38.
Според едната лекарка не е за АБ, според другата рискувам големи усложнения ако го оставя без АБ...
На кой да вярвам не знам. Знам, че при толкова ниско ЦРП няма нужда от АБ по принцип, но ... Моето усещане, доколко си познавам детето и знам как протичат боледуванията при него е, че е по-добре да си почне антибиотика /въпреки че рядко давам АБ, за 10г е пил не повече от 8-9 пъти АБ, но никога не съм грешала като имам усещането, че се налага, дори и лекарите да твърдят обратното/.

# 509
  • Варна
Мон,
щом е така почвай АБ... В крайна сметка мненията са 2:1 в полза на антибиотика, а твоето усещане не е никак маловажно.

Общи условия

Активация на акаунт