Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Аш  ,капем Фитоназал.

Лъки  Hug , ще ги видя тези капки.

И аз се разкихах нещо,но мен кучета ме яли.

# 556
  • София
Дани, Рали, радвам се, че сте по-добре.

Уми, вярно при при вас е Аман от болестите този сезон.  Tired

Рекомфорт пак са някакви бактерии и според мен може да се дават не на равни интервали. Аз така съм давала. Нали не пречи да се дадат и две хапченца - по това съдя, че с дозата може да се екпериментира.

Лисе, имах предвид някакви по-химизирани, за да пресечеш, макар че не е задължително - и двата вида терапия имат плюсове и минуси.

Фер, свиркай си за ипита. Аз съм на работа на 4 часа от 14.03.2016 и трябва да почна да чета, но нещо не мога да се наканя след 1г. 10 м. престой у дома. Hug

В разните "био" магазини около нас са напускали български макарони без глутен (оризови, царевични, от елда и др.). На мен пшеничените са ми по-вкусни. Оризовите са по 2.50 лв. за 250 гр.

# 557
Аш , знам ли и аз , това ни изписа ЛЛ.
Иначе Виброцил на моята не действаше по последни данни.

# 558
  • София
Лисе, от друга страна назик кидс и отривин съдържат ксилометазолин, а има и просто ксилометазолинови капки (от форума го разбрах). Просто го давам като идея, иначе, пак казвам и фито-лечението има своите плюсове. Просто ксилометазолинът доказано действа прогонващо на секрета в носа. Интересно, че на вас ни ви действат фенилефриновите (виброцил) - хммм.

# 559
Благодаря ,Аш ,ще разпитам ЛЛ да видим тя какво ще каже.

# 560
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Лисе,лекувай се и ти.
Аз днеска съм по добре.След снощния парацетамол се изпотих и днеска съм като нова.Не ме боли никъде,не ме тресе,но кашлям.Сега се моля само да не заразя малкия пак.

# 561
Да се оправят  всички болнии  Hug

Моето не мога да кажа че сега е болно, ноо често почна да киха, особено сутрин след събуждане изкарва по няколко серии и все се чува  като говори някакъв секрет по гърлото и си гопрочиства де  с едно две закашляния, де с серийка закашляния.Тази сутрин ми се стори,че носето му е малко запушено и той  самия  каза - мамо малко ми е запушена едната дупка.Предполагам има някакъв  секретец  назад в носа , който се стича, напред няма нищо. Почнах на своя глава аб капки, дадох и Ериус и Еуреспал, той действа противовъзпалително на горните и долните дих пътища. И нали все още сме на Изопринозин,  та се надявам най мн на него и на инхалациите  разбира се.

# 562
  • shumen
Лайтнинг,дано сте добре и не се разболеете сега.

# 563
Уми стискам палци да излезете от гадната серия.
Грипа е ужасно нещо, аз го карах миналата година и толкова зле не съм се чуствала от 10 години.

Чета ви от рвеме навреме и доста неща не помня, но да изкажа мнение за последните:)
Ползването на АБ капки е нож с две остриета. Аз ползвам само в случайте на наличие на зелена хрема. Жълтите сополи трепем с Винроцил/ той има антибактерилано действие и са едни от малкото капки действащи 8 часа/ и калиум бихроникум. Ползването на АБ капки в носа поразява лигавицата. Затов и няма АБ капки за нос. На всичките пише за очи. Лигавицата се изглажда, ресничките които действат като бариера за вируси и бактерии се стопяват/ образно казано/ от АБ капките. По тази причийа децата почват да лепят повече неща.

Няма лекарство което да е трябва да се дава в абсолютен точен час. Даже АБ няма абсолютно никакъв проблем да се даде час по-късно или час по-рано.
Реконфорта аз лично много го харесвам. За деца до 6 години е на прахчета. Незнам как ползвате хапчета. Аз и в момента го давам всяка сутрин като имуностимулатор го ползвам. Дава се след храна.

Непоносимостта от глутена се изследва в Токуда с някакъв тест. Имам приятелка с дете 3 клас с такава непоносимост....диетат е нещо страшно. А детето от време на време хапва тайно. Даже не ползват един нож за рязане на двата вида хляб.

Дани ходи с маска у дома ако искаш да не заразиш детето.
Хубав ден на всички.

# 564
Хоуп, таблетките рекомфорт са дъвчащи, никакъв проблем няма с приема, то и да не бяха дъвчащи, пак нямаше да има проблем. А питах за времето за даване ориентировъчно - някак не мисля, че е редно единия път в 7 вечерта, а на другия ден - сутринта примерно, не съм имала предвид конкретен час...
За АБ капките - Лайт, ти си знаеш, но и аз мисля, че хич не са безобидни, още повече, че цяла артилерия си включила...

# 565
Дани и според мен ходи с маска и я сменяй на 2 часа  Peace

# 566
  • shumen
Хоуп,маска няма как да сложа,защото само като ме види и започва да реве.
Рали,да се оправя скоро малечка.

# 567
Ма много съм заспала днес не давам Реконфорт а давам Протексим рестор. Разлика от небето до земята...едното пробиотик а другото е и с пребиотик. Ама мо името реших че е това което давам.

Дани....сложи маска на някое мече. Даай на детето да я пипне. Поиграйте на туто - бау. От много неща децата се стряскат, но ние като родители трябва да правим най-доброто за тях.

# 568
Мерси, Дани. Дано при теб не есериозно и бързо да оздравееш. Но е хубаво да обясниш на малкия, че има неща, които и да не му харесва, се налага да се правят. Не е толкова малък вече.
Ние пък маски вкъщи не ползваме, само слагаме чат пат на малката като я водим на преглед. То няма толкова задушаващо и неприятно нещо като маската  Confused Знам, че е хубаво да се слагат, но просто не се навираме един в друг толкова, не се и гушкаме в такива периоди. Макар, че малката като е болна хич не ми пука дали ще ме зарази, гушкам си я и сме залепени.

# 569
Момичета,много искам да пиша,но смятам,че ставам смешна и досадна.Въпреки,че се опитвам да направя най-доброто за детето си,се чувствам като най лошата майка на света.Събуди се с кшхавици и обилна хрема,за трети път от събота насам.Тъкмо намалеят сополите и се сгъстат и...наново.Събота,вторник,петък....Сега и ако пак вдигне темп. ...Не ми се говори,не ми се мисли,не ми се живее..просто исках да се оплача...Извинете ме,ако досаждам вече Sad

Общи условия

Активация на акаунт