Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 259
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • На брега на реката
Тръгнах да пиша по едно време, ама форума избЕга.
Всичко е тествано от нас, че бях станала спец в тоя вид вируси. Да добавя, че на децата се харесва Нестий студения чак, праскова или лимон, с натриев цитрат са. И понеже моето изкара кошмарни две седмици, бяхме спрели и глутена, та си откара на картофи, моркови и ориз. Никакви пресни плодове, това, че банана подхранвал е дрън-дрън, защото плодовата киселина дразни, става и ферментация, която си е повод за колики. И после внимателно захранвай, особено с млечни и яйца. И да минава леко и лесно. Съдейки по моите две госпожици, които го изкараха в средата на януари, мина бързо, с малко Т и повече дрис, но за 2-3 дни бяха екстра. Болки може да има, коликообразни, еспумизан много им помагаше тогава.

Моето е кукуряк, не смея да се хваля. Дано се е справила успешно с вируса. Аз поемам щафетата с болно гърло и суперска сцепена устна, едва си отварям устата, за радост на домашните  Mr. Green Повече няма да се хваля какво говедо устойчиво съм, защото за 1 месец, това ми е второто разболяване  Whistling

# 541
Фер, няма да се даваш  Naughty устната къде успя да сцепиш  Shocked? Оздравявай  Hug

Те картофите в менюто са ясни, хубавото е, че моята дребна, като едно истинско родопско чАдо, обожава картофи и може да кара няколко дни само на тях  ooooh! Като лежахме в болницата последно за уртикарията, само това казаха да даваме, даже като ни изписаха, пак си ги търсеше варените картофи вкъщи, аз вече имах уртикария от тях   Crazy
А но-шпа дали има подобно действие, че него смятах да купувам  Thinking, отивам да чета.
Вкъщи лазарета е разпънат - и ММ е в кюпа  ooooh!

# 542
  • София
Честит празник и от нас!

Рали, четох те предиобед от телефона и единственото, за което се сетих като съвет, е да дадеш още пробиотик (освен ентерола), както и да седите на диета, което вече са те посъветвали.

Фер, да се оправяш скоро и да мълчиш повечко.  Crazy

На обяд бяхме на детско парти, после пътувахме. На партито се появи едно момиченце на 5.5 г., което си изпя, че е болно и имаше зловещо звучаща кашлица, но пък аз си мисля, че е от тези оздравяващите, на които кашлицата им само звучи ужасно, но всъщност не са болни и заразни. Моля ви кажете ми, че съм права. Аз си мисля, че съм права де, съдейки по моя опит с бронхитите.

# 543
  • На брега на реката
Мисли си, мисли си  hahaha
Мъж ми вика да сме излизали с едни приятели на разходка с децата, а те са с бебече на няма и 2 месеца. Категорично отказах, нито аз съм в час, нито съм уверена, че щерката е вече здрава.
Рали, предполагам, че от стрес ми се е сцепила. 1.03 ми беше тройно критичен ден, ходих на един тест, не бях спала заради ухото на дребната, а тя за капак цял ден рева и беше зле. Та още на следващия ден ми беше зачервено ъгълчето на устата и не му обърнах внимание. Днес направо си каза "пук" като си захапах закуската  ooooh!
Рали, за голям може лъжичка нишесте, разтворена в малко водичка, да стане на гъста каша. Или пък 50мл вода с 1л. оцет/лимонов сок, малко захар, сода и сол, става си точно натриев цитрат ако е с лимон или ацетат, ако е с оцет.

# 544
  • София
Фер, ние така си правихме лимонада навремето - сода бикарбонат с малко кисело във вода. Абе по-добре Рали направо да купи спрайт на детето.

Е поне взе ли изпита?

За кашлицата на онова момиченце продължавам все пак да мисля, че е остатъчна. Аз колчем съм била така на доизлекуване, никога не съм заразявала околните. Confused

# 545
Много киха и прокашля 1 път  ooooh!

# 546
Ох, леле пак като чета много болни  Tired  Hug Hug Hug
Моето си отвися у дома, а аз тази седмица спрях и глутена след разговор с една майка с дете с цьолиакия.
Жената ми  подари и 2 пакета брашно без глутен и безглутенови крекери и ме насочи да идем не за алергии а за антитела за глутен, ще видя дали има за лактоза, казеин и прочие...и в коя болница тука ми каза.
Защото като ѝ описвах нашата сага, тя каза че и при нейното дете е било така.
Въпреки че като съм го захранвала и като яде хляб не е правил реакция, може да е с удължено действие знам ли...
Направо ми се стопли душата и много съм и благодарна  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Но защо никой гастро не ми каза това  Rage Rage Rage а само ходим по мъките!!!
Вече на втори гастро ходим, алерголога и той мълча като пън за това  Rage
Само излишни пари давам, а всеки ми дига рамене  smile3511 и ми вика диета!!!
Сега го гледам че е отънял с кило, но днес пекох безглутенов хляб, купих му и специални бисквити и още един вид брашно.
Продавачката обърна магазина, ама намерихме без лактоза и без глутен.(те пък на какво цени са  ooooh!)
Понеделника ако е ок ще го пусна на градина, аз всеки ден пиша какво е ял ( а той там само хляб яде) и ако пак се по..риска значи наистина е от хляба  Tired
Ще пусна и изследвания де, само дано не ми изпляскат че е малък и прочие  Crossing Arms
Ако пак нищо не излезе, ще търся такива за млечните.
Все пак се моля да не е от глутена, защото цял живот не се израства, докато от млечни може.

# 547
Лъки ,стискам палци всичко да е наред  Hug

Честит празник !  bg

# 548
  • На брега на реката
Ааа не е така за глутена, бъди спокойна. Имам приятелка, чието дете се оправи след диета, Креон и още нещо. Беше стриктна и всички в тях бяха на тая диета, за да не дразнят малката. Свикна да готви с подходящите продукти, да пече безглутенов хляб, палачинки и т.н. Мога да я разпитам за подробности ако искаш.
Аш, аз го минах теста, но не постигнах желания резултат. Бях на конкурс за нова работа, след теста имаше и интервю. Ужасен стрес, ужасно напрежение е това чакане. Но...нИ стана  Confused

# 549
  • София
Лъки, цьолиакията е неприятна, но с диета се контролира добре. Ама нали тука говорихме тогава за тази болест и за глутена; то и на рентген идеята беше да идете с цел да отхвърлите заболяването. Твоята док (не помня ЛЛ ли, гастрото ли) нали отхвърли варианта "раздразнено черво". Ако е това, ще пазите диета.

Лисе, дано останете само с кихане и хрема. Не капеш ли някакви по-така капки с цел пресичане (напр. Виброцил)?

# 550
Златни ти уста, лисичке!  Heart Eyes Може да капнеш грип стоп капки за превенция  Peace
Оф, аз от тия грижи ни празници, ни делници забелязвам   ooooh!
Честит празник и от мен!  bg
Фервор, моля те разпитай за всеки случай-то ще се окаже , че майките по знаят от докторите  Naughty
Ашия, и втория гастро ми отказва за ренген-малък бил, ама да ме светнат за тези изследвани на антитела-няма  Crossing Arms
Още никой не е отхвърлил варианта за раздразненото черво, обаче никой не ни пуска и на ренген-параграф 22  Rage
Че и ММ само ми лази по нервите с безумните си изказвания, отделно му пуска да гледа на компа ( а сега имаме малко ограничения и за там, че го учим с логопедката да учи стихчета).
Добре, че мога тука да се наоплача, че вече ще гръмна!

# 551
У дома е лазарет...моят мъж се прибра от работа с 39гр.темп.Казах му да не ходи,нямало кой...Е,на му.Сега детето киха,аз кихам и край него търча...Тия болести край нямат.
Да се наоплаквам,щот ....АМАН!
Честит празник!

# 552
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Фер,дано сте се е оправила вече малечка.И на теб скоро да минава.
Уми,аз и не го назорвам да яде,защото съм сигурна,че от Клацида не му се яде.
Лисе,аз днеска взех капки Грипекс стоп за малкия,че Виброцила му идва слабичък.
Аш,дано е била остатъчна кашлица на това дете.
Моето е по добре днеска.Вече 2 ден не вдига Т,почти не кашля,но носа му още тече.
Аз да се оплача,че също съм в кюпа.Малкия ли ме зарази,грип ли е не знам,но съм зле.Надвечер излезнахме,на вънка топло,а мен ме тресе,кихам,кашлям.Прибрахме се,пих един Парацетамол и легнах.На всичкото отгоре и цялата му уста е в херпеси от притеснение.А това моето диване и до инфаркт щеше да ме докара тая вечер.Тъкмо ще се прибираме и му прибирах колелото в гаража и той уж до мен и изведнъж реши,че трябва да хукне,а насреща му кола.Добре,че човека не караше бързо и успя да набие спирачки точно до него,че иначе не знам.

# 553
Лъки, при цьолиакията децата не наддават, имат изпъкнали, подути коремчета, а..то е мазно...Иначе не е рано да се тества за това и да се провери/отхвърли тази диагноза.  Аз също знам, че това не се израства, за съжаление...Въпреки, че с това разстройство на мен лично повече ми прилича на някаква лактозна непоносимост/лактазна недостатъчност....поне при бебета такави са признаците...рядко изхождане, често. Thinking Обсъди го с гастрото следващия път...
Иначе, аз по други съображения съм на хранене, което не включва никакви тестени, вкл. и глутен и не съм се затрила. Но забелязвам, че и аз имам някаква непоносимост вероятно, защото хапна ли тестено, и корема ми се издува...не ям ли, съм ок.

Много болнички...пазете се и се лекувайте..

# 554
Добро утро  Hug
Благодаря отново на всички в за съветите, малечка е значително по-добре вече, а снощи беше парцалче  Tired Не е повръщала от вчера по обед, но пък снощи вдигна Т до 38.8, тогава й дадох калпол+ хладко душче и докато я облека за спане, свали на 37.7 - за 15 минути, а мислех, че поне след половин час започват да действат тези сиропи  Rolling Eyes Калпола обаче да го похваля и заради дозировката - води се за деца над 6 г и дозата е знач. по-малка като милилитри, та стига за по-дълго време и е по-удобно за даване. Дадох и рекомфорт и се надявам вече само към оправяне да върви. рекомфорта днес пак по същото време ли да го дам като вчера? А нали вече е по 1 на ден, чак до вечерта ли да чакам  newsm78 Тази сутрин Т нямаше.

Лъки, аз доколкото зная, има цьолиакия и цьолиакио-подобен синдром, едно детенце в темата за астмата имаше второто и май със строга и продължителна диета се израства. Докато първото - не, но може и да съм в грешка  Rolling Eyes Каквото и да е - първо не се филмирай предварително, и второ - дано всичко е наред и да излезе нещо възможно най-безобидно  Praynig
Фер, съжалявам, че не си получила желаната работа. Дано имаш късмет и скоро да я смениш с каквато искаш  Hug

Аш, гледай позитивно на нещата, дано да сте здравички и да нямате "екстри" от детското парти  bouquet

Тете, как издържаш без глутен бее, аз ли съм с най-слаба воля, толкова ми е трудно... Най-зле ми влияят тестените, ама най-ги обичам  Embarassed А пък четох, че особено за проблемна щитовидна жлеза хич не са подходящи  Confused

Общи условия

Активация на акаунт