Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 214
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Irina, освен да го караш да се преоблича, за да не седи мокър и да не настине. Не зная на какъв акъл ше бъда, като стигна на твоя хал да имам ученици.

В понеделник синът ми в градината ще е със сандал тип открита джапанка, но с каишка. Аман от това изпотяване. Щерката е с балетните пантофки. Тя е фръцла.

Преди обяд изведох дъщерята навън за около 30 мин. с дъждобрана.
Скрит текст:
Докато сваря да облека следващия по редичката, баща му го беше съблякал по пижама. Хубаво, махнах с ръка и го оставих вътре, за да не спорим. Embarassed Embarassed

# 61
Това с преобличането няма да стане. Слагам му закуска и не я яде ,за да си играе ,та камоли да се преоблече.

# 62
  • София
Да де - и аз това имах предвид, че не зная на какъв хал са хората с учениците. Ние още караме "детски пубертет", 3 - 5 г.

# 63
Имам чувство, че хлапетата нон стоп са в някакъв пубертет Mr. Green Поне моето де...
Ние днес излизахме сутринта да пазаруваме с малчо, че утре чакаме гости-братовчедка ми с дъщеря си. Ръмеше, но леко и нямахме проблем с придвижването пеша до Кауфланд. На връщане ММ ни прибра с колата. Изкъпах го и спа 4 часа Rolling Eyes Сега дивее...Стягаме се за градината в понеделник, трябва да почвам да го обработвам отсега, за да е по-малка драмата в понеделник

# 64
Аз в понеделник ще взема бележка и вторник го пускам с оптимизъм и надежда да ходи повече от предния път(3 дена  Rolling Eyes ).Преди поне по две седмици ходеше...сега сезона е кофти и времето много рязко се променя и това му влияе.Иначе вчера едната му госпожа ми звъня да пита как е и дали ще ходи скоро.Явно започват да стягат някое тържество и искат да знаят кои деца ще ходят,за да ги включат....то хубаво,ама аз изобщо не знам как ще е здравословно като дойде момента и много не мисля за това!Само се моля да ми е здрав пък друго не ме интересува!

# 65
Яни, и аз съм така-само да е здрав, другото не ме интересува. И без това моят не се впечатлява от тържества и репетиции, даже напротив - не го кефят, така че...Вероятно за първа пролет нещо, или осми март се гласи, нямам представа....но и в нашата група миналата седмица бяха 13 дечица само, и то в сборни групи ги бяха събрали...Дано поне в понеделник не са сборни, че допълнителен стрес ще е, след три седмици вкъщи..

# 66
Да се запиша в темата и аз, пък дано да ми е първи и последен път (в тази поне). След 4 дни на ДГ младежа се озова с кашлица, зверска хрема и Т. Класика. Подкарах го с вит.С, клеева тинктура, цинабсин и шуслерови соли 3 и 4 (отдавна не бях давала от тях). Днес на дежурен лекар - уж всичко е ОК, да го пускам на градина и да пие Флудитек + каквото му давам. Още се чудя да взимам ли сиропа, че да не се разкашля още повече от него.  newsm78 Записах му час за преглед при УНГ, че вече в чудо съм се видяла с тези задни хреми, сополи и кашлици. Дано малката да я подмине този път, че и тя прави опити за покашляне, хем тази седмица й давам Ериус по препоръка на лекарката.

Иначе в неговата група много деца са болни - в петък са имали малък празник по повод годишнината от обесването на Левски, гледах снимки, от групата му да бяха 10-12 деца максимум.

# 67
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Вилидим,дано се разминете само с това.Аз в това положение не бих го пуснала на ДГ.На мен също преди време ми каза една лекарка от спешното така и взех,че я послушах тогава и сгреших.Пуснах го и ми се обадиха,че кашля и вдигнал Т.От тогава си го водя в Понеделник при нашата педи и ако тя прецени,че може тогава го пускам.
Яни,и мен не ме интересува друго.Само да е здрав.Нашите за 8 март ще имат тържество,но моя и той като на Тета не е много по тия мероприятия.Дори преди да се разболее една вечер го взимам и госпожата вика е моля те,говори му у Вас да казва думичките,че тука пробвахме какво ли не и не иска.
Аш,о,моя син,ако е с отворени сандали все ще е пребит.Миналата година в яслата бях занесла едни и на 2 ден ми казаха да му ги сменя,че се спъва и пада.

# 68
  • София
Дани, за това, което описваш, не се бях замислила. Ей тия момчета, бреее.

# 69
  • shumen
Аш,то моето по начало е спънато и все е в рани.

# 70
Здравейте,
Колко често може да се дава изопринозин? След седмица на ясла пак се разкиха Sad

Май не е много добре да се ползва често, че е силничак.На нас сега го изписаха за Вирусната уртикария и изрично питах колко време да го давам и тя каза изписвам ти една опаковка, а те са 5 блистера вътре и  дозата  която му изписа е  3 пъти по половинка и като сметнах ще стигне за  около 31-32 дни. И ми се вижда мн дълъг период.НО той е и за лечение и за засилване на клетъчния имунитет.

# 71
  • На брега на реката
На щерката задната хрема си седи. Сутрин цапа и махам жълти корички, през останалото време няма нищо. Нощес не е хъркала даже. Утре мисля да я пратя така на ясла, пък да става каквото ще  Rolling Eyes

# 72
  • shumen
Фер,дано си остане само с това и да не я върнат от яслата.
Аш,как сте на село.
Аз го подготвям утре за градина и от сега ми реве тука,че не иска да ходи.На всичкото отгоре и вънка не вали,но е адски студено и духа ужасен вятър и се чудя цял ден какво ще правим.

# 73
  • София
Тук не вали, 2 гр. е и сега сме навън и петимата. Не духа. Карат колело на улицата, а аз си зяпам спокойно в телефона. Аз се заразих миналата седмица от кихащия вирус и сега се моля да не заразя никой.

# 74
Фер,щом не е хъркала,а и щом вадиш корички,а не сопол значи не е нещо тревожно...така мисля.Аз си го пускам така,защото просто съм се убедила,че носът е добре и идеален само вкъщи.Тръгне ли на градина до три дни започват носните изпълнения и ако няма видим сопол или да се чува и да го дразни нещо хич не мисля да го спирам...то това ни чака и като станат ученици и се мъча да го приемам по-спокойно.Засега-без успех!

Общи условия

Активация на акаунт