Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 209
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • shumen
Фелисити,при нас действат капки Грип Стоп.Дано не се зарази и малкия от баткото.
Аз май вместо да се оправям ставам по-зле.Днеска едва се надигнах да оправя малкия и пак легнах.Всичко ме боли,нямам сила за нищо.Т нямам,но тая кашлица ме измъчи.

# 616
  • София
Фелисити, може да пробваш да отпушиш носа с виброцил. Също за отпушване на запушен нос мога да препоръчам един натурален метод: ако детето няма температура и се чувства добре, го изкарай да потича и да си вдигне адреналина с игра. Адреналинът отпушва носа.  Peace

Дани, Флудитек е сироп за засилване на откашлянето. Погрешно е да се смята, че приемът на този сироп ще намали кашлицата. Той втечнява секрета и улеснява отделянето му. Това е желаният му ефект. Ако при теб няма индикации за такова нещо, просто не го взимай, но ако има индикации, си помисли дали не е по-добре да го продължиш. Стой и си почивай повечко, взимай течности и витамин Ц и ако вдигнеш Т, ходи пак на слушалка. За кашлицата е добре да вземеш нещо растително, което действа затоплящо и успокояващо. Виж дали не ти е останал някой такъв сироп от детето. Нали се сещаш - мащерка, ружа, теснолист живовляк, исландски лишей и куп други има ... Hug

Момичета, има ли капки със сребърна вода, които се впръскват с пулверизатор? Нали сребърната вода подсушаваше носа?

# 617
Момичета, има ли капки със сребърна вода, които се впръскват с пулверизатор? Нали сребърната вода подсушаваше носа?

Аш, чак пък да подсушава Thinking...има антибактериално действие сребърната вода, каквото и да значи това и както и да действа.

# 618
  • shumen
Благодаря,Аш.От малкия имам останал Биокс Тими сироп и намерих и едни таблетки Еуреспал и пих и от тях и сякаш малко ме поуспокоиха.
За почивка добре,но как да стане.Детето иска да излиза,а няма кой да го изкара друг.

# 619
Ние утре сме при ЛЛ ,започна и да покашля ,не знам от носа ли е или от друго.

# 620
  • София
Тете, някъде бях чела по форумите, че среб. вода подсушава (търся капки с този ефект за носа), но понеже въобще не си спомням къде го четох, ми се иска някой да ми потвърди.

Другото подсушаващо беше хипертоничният разтвор - например капките Quixx са с такъв разтвор.

Иначе за антибактериално действие - наистина се твърди, че сребърната вода има. В нета четох, че такова действие имат и капките грип стоп и фитоназал.

Еуфорбиум имат нещо със сребро в тях - Argentum Nitricum D10 - но какво ли е това?  newsm78 Всеки случай еуфорбиум не подсушава, а втечнява, а аз търся да подсушава.

Дани, гледай детето - то е по-важно Simple Smile.

# 621
  • shumen
Лисе,да се оправя Габи.
Моя за сега е добре вече и утре го пускам на детска.Надявам се да изкара повече този път здрав.

# 622
Благодаря, Дани.
Моята ще пропусне идната седмица ,само утре ще занеса проба,че са ни дали лепенки.

# 623
Дани,малчо не е ли на АБ?
Лисе,да се оправя бързо Габи.
И моето Габи не ми харесва.Разкашля се много след лягане.Дадох Ериус-без ефект.После дадох една лъжичка Кленбутерол и спря.Чакам я да стане.Дано да е добре,че сме сами.

# 624
Благодаря ,Уми ,дано и с твоята Габи всичко е ок.
Сега й дадох чай от лайка и по-добре говори.

# 625
  • На брега на реката
При малката точно еуфорбиум секна невероятно обилната хрема. Виброцилът също го дават за отпушване и отбъбване на лигавицата, но напоследък при нас не вършеше работа и спрях да го купувам.
Аш, това е спрея със сребърна вода.
http://apteka.framar.bg/30050687/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5% … 9-20-%D0%BC%D0%BBНякой тук го беше пуснал, дано се разпознае и да даде отзиви. Аз като цяло съм доволна от сребърната вода и клеевата тинктура, вярно, няма как да се справи с тежките прояви на вируса, но пък за изначална лека хрема в комбинация бяха ефективни. И още нещо, при нас този път мина изцяло с природни продукти, ако изобщо така мога да ги кръстя. Еуфорбиум, Проспан, сребърна вода и Енгистол. Само накрая се наложи 3 дни Отипакс, но поне мина и замина проблема. Панадолът също не го броя, но и с него не съм се отпускала. Иначе сподедлих на лл, че малката се обрива от Нурофен, каза, че е доста често срещана проява до към 3 годишна възраст, но да спра да го ползвам задължително. И понеже повръща от Хексалгин, каза, че има алтернатива - Диалгин, пак със същия състав, но с вкус на ягодка (май ягодка беше). Написа ми го и на рецепта, че да си го взема....дано не ми потрябва скоро.
Скорошно оздравяване на всички! Малката също ще си я задържа тая седмица, вижда ми се твърде скоро, че да я хвърлям отново в бациларника  ooooh!

# 626
Дани стискам палци малкият да издържи повече на градина. Но ако имаш възможност да го оставиш у дома не се колебай. След 2 АБ  ще е цяло чудо ако се задържи в бациларникя здрав. И ти бързо да се оправяш.

# 627
  • София
Уми, с теб сме. Имате ли домашен инхалатор? Щом кленбутеролът действа, ми е чудно защо не ви предписват пулмикорт?

Лисе, дано кашлицата е от носа. Тя не кашляше ли преди няколко дни или вече се обърках? Ако е от носа, много често не минава бързо.

Фер, мерси за скалер спрей. Моят големият изведнъж сополяса, но не е със запушен нос и не кашля. Затова се въздържам от химиите и ми се иска да минем с нещо друго. Вкъщи имаме еуфорбиум - пръсках сутринта.

Има толкова много природни продукти и ми се иска да избера най-подходящия за него (на всичкото отгоре държа да ми е удобно и искам пулверизатор  ooooh!).

Секретът му е един мътен - все едно е бактериален (то при него бистър секрет май не съм виждала от времето, когато беше на годинка). Вече си мисля, че нещо не му е наред със синусите.

# 628
Ashia, Клембутерол е препарат за отпускане на бронхите и няма нищо общо като действие с Пулмикорта.
Въздържах се при няколко подобни  твои поста да не ги коментирам. Но имам молба към теб, при неясно действи на лекарства не давай съвети. Може някоя майка да реши да лекува детето си от информация в нета.

Мътният секрет в носа обикновено се образува при излющването на лигавицата. Няма нищо общо с бактерия. При бактерия сополите почти винаги да зелени. Еуфорбиума е ефикасен както при вирус така и при бактерия.

# 629
Аш , само покашляше един ,два пъти за тези 4 дни , днес покашля малко повече ,доста секрети вади вече от носа.
Да видим утре какво ще каже ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт