Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 252
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Уми  Hug много добре те разбирам .Дано овладеете нещата .
Рекомфорта втори ден са едно сутрин и едно вечер .
При нас продължава битката с хремата -това носово говорене ме съсипва  Confused Cry.
Фер ,ти не почна ли на старата си работа ?
Дани ,а пие ли АБ детето ?
Бързо оздравяване на всички !
Освен всичко вече и групата е под карантина за варицела .Направо нз писна ми от болести и на мен .

# 571
Уми ,дано не е нещо сериозно  Hug

# 572

Рекомфорта втори ден са едно сутрин и едно вечер .
Освен всичко вече и групата е под карантина за варицела .Направо нз писна ми от болести и на мен .

Благодаря ти, бях се объркала, че е по 1 на ден след 1-вия, звъннах сега на ММ да даде, че сутринта не дадох  bouquet
Уми, недей да се самообвиняваш - разбира се, че не си лоша майка  Hug Всяка майка е най-добрата за детето си  Peace Просто явно сте в серия и имате малшанс, то е боледуване и чудо при вас  Rolling Eyes Виж как ще й се отрази ваденето /нали се решихте вече?/, а и аз на твое място бих помислила за един сериозен престой на място, където детето да няма болестотворна среда около себе си, за да може да се "откачи" от въртележката. Пришки ми излизат на езика вече, ще прощавате, но много ти препоръчвам Трявна, сама ще се убедиш как ще промени детето. Дано да имаш някаква възможност за отпуска и да се върнете за малко насам  Hug

# 573
Пулмикорта ни е изписан за постоянно,дори и при липса на всякакви симптоми той ни е като профилактика.Въпреки него ми е правил гадни ларингитни кашлици и бронхиални обструкции и се е налагало и Вентолин и преднизолон. Изопринозина си е изписан за по дълго. Ериуса го включвам заради носа, за отбъбване на лигавицата и евентуално за третата сливица, от там може да идва стичащия се назад секрет. Еуреспала има и противовъзпалителен ефект. Аб капките да не е добре току така,наистина... Нашета педи мн често ги изписва за задна хрема.

# 574
Ще сме си в БГ лятото.
Сега да кажа аз с мойта умна глава до какъв извод стигнах.Нали съм лаик в хомеопатията и напоследък се мъча да моря вирусите с осцилококцинум.Да обаче мойта умна глава сега прочете,че повече от 3дни не се дава.А,аз няма да ви казвам колко съм издавала от НГ насам-2големи опаковки.С прекъсване естествено,но...Сега го давам от петък-цяла седмица,че и днес бягах да купувам нов...Може ли да се доказва това лекарство?!На всеки 3дни с подобни симптоми...Спирам го.

# 575
Не знам какво можеш да очакваш при толкова често даване, но не мисля, че това е причината - нашият педиатър ни е изписвал профилактика по грипно време с по 1-2 ампулки на седмица, проблеми не е имало. Според мен имунитетът на детето е силно понижен, то от разболяване в разболяване влиза.

# 576
Ми,Рали,и аз не знам..,но честно странно е,при условие,че от вкъщи навън не е излизала 3-4дни,а при докторката,чакахме с маска.Необяснимо за мен.Тъкмо се пооправи и пак наново и това трети път,в рамките на седмица.Иначе има тонус.
Иначе,ще я вадим сливицата,да,макар да не съм убедена,че там е проблема.

# 577
  • На брега на реката
Уми, не бяхте в Бг, нали? Не знам каква е процедурата при вас, но ми звучи сериозно да влиза от инфекция в инфекция. И смятам също, че въобще не е за осцилококцинум и подобни.
Каквото и да е здравеопазването в Бг, спокойно мога да ида и да пусна едни кръвни на детето и да разбера какво се случва. Това май в повечето страни не е практика и се гледа странно. Дано успееш да подсилиш организма на детето, явно е силно занижен.
gd3, не, уж трябваше да е от началото на февруари, но така се случи, че обема на работа намаля. Абе направо е затишие пред буря. Честно казано не искам и да се връщам там, за това активно търся нещо друго. За сега ме устройва да съм вкъщи, но така или иначе неплатения изтича в края на април. До тогава трябва да съм намерила решение на терзанията си, а и детето да разреди боледуванията Simple Smile

# 578
  • shumen
Уми,Трявна и според мен ще Ви се отрази добре.Дано се закрепи скоро детенце и да боледува по малко.
ГД3,АБ пие малкия от вторник вечерта.Днеска кашлицата е една такава влажна,отхрачваща,но на рядко.До Неделя се надявам да е добре и другата седмица да е на детска,че с мен взе да му писва вкъщи.То днеска и вали тука и за излизане не става и направо пощуря това дете.Ей сега с 300 зора го гътнах да легна и поспи малко,че като стане и ако спре да вали да го изкарам.
Аз маска успях да си сложа.Първо я сложихме на едно плюшено куче и малкия видя,че не е страшно.Дори и на него поиска да му сложа.

# 579
Уми, не бяхте в Бг, нали? Не знам каква е процедурата при вас, но ми звучи сериозно да влиза от инфекция в инфекция. И смятам също, че въобще не е за осцилококцинум и подобни.
Каквото и да е здравеопазването в Бг, спокойно мога да ида и да пусна едни кръвни на детето и да разбера какво се случва. Това май в повечето страни не е практика и се гледа странно.
Днеска звънях на докторката за кръвни или поне за ЦРП,за да сме наясно нещо ново ли е или усложнение.Попита ме кашля ли,казах не.Каза в такъв случай няма нищо притеснително.В понеделник щяла да пусне ЦРП.

# 580
  • shumen
Уми,дано излезете скоро от този порочен кръг.

# 581
  • Бургас
Mинавам само да пожелая бързо да им минава на дечицата, много болнички гледам са се събрали  Hug

Да ви попитам, когато детето е с кашлица, храчки и Т /която вече уж е на изчезване/, с какво и по какъв начин сироп от рода на Еуреспал примерно /или Ердомед, или нещо друго подобно, което да улесни отделянето на секрета и т.н./ може да влоши нещата? Два пъти като водя сина ми на лекар през последните дни питам за някакъв сироп, все ми казват, че няма нужда от сиропи в момента. Пие само Тавипек, но друг път са го съчетавали със сироп. Отделя трудно храчките, някакъв сироп само би помогнал според мен. Обаче не посмях все пак да си самопредпиша и това.
Та това ми е въпросът - при какви случаи са ви казвали, че е по-добре детето да стои без сироп, при налична влажна кашлица и жилави секрети?

# 582
  • София
Мон, само веднъж, когато пулмологът чу кашлицата на детето, каза, че не е за отхрачващ сироп, а за потискащ такъв. Затова аз и не смея без лекарско мнение да намесвам сиропите сама, освен ако не съм напълно убедена.

Уми, според мен сливицата на детето и въобще организмът е алергизиран и затова малката ти влиза от хрема в хрема. Отделно знаеш как влияят боледуванията на имунната система (потискат я, както правят и самите антибиотици). А в тази връзка и колкото повече се товари имунитета, толкова повече системата се опитва да работи на бързи обороти и съответно така прави алергични отговори към разните дразнители. Усложненията са според зависи и дано сега не направите такова. Та, накратко, трябва да бориш две неща: 1. алергиите и 2. слабия имунитет. За второто препоръчвам само пазене и каляване (вкл. Трявна и др. подобни приятни дейности). За първото (алергиите) мисля, че има и хомеопатични методи, но си трябва някой специалист да те консултира. Hug

# 583
  • На брега на реката
Защо имам спомен, че Тавипек е за отхрачване? Или греша?
С това боледуване на щерката бях втрещена от количеството секрети, давеше се от тях и при всяко откашляне устата и се препълваше, чак позиви имаше. Но стиснах зъби и дадох шанс на Проспана, справи се. Иначе съм доволна от Мукоплант на др. Тайс, също повлиява добре на отхрачването.
Вече следващата ми стъпка са били АЦЦ или Флудитек.
Никога не сме седели със секрета, задължително са ни изписвали нещо отхрачващо и разбиващо.

# 584
Мон, що се натискаш на сироп, като отминава вече кашлица...поне така разбирам. А от какво е била тази кашлица в началото, казаха ли ти-от сополи, от гърло, от дробове...??
Нямам опит в кашлицата, но винаги при налична такава водя при педи-тя чува и изписва сироп. Аз го купувам.....или пропускам умишлено Mr. Green Но да купя, без да ми е изписан - абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт