Боледуване на децата ни - тема 36

• 50 250
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • На брега на реката
Тет, т.е. никога не даваш сироп при кашлица? Единствено с голямата си го позволявам, но за малкото абсурдс тия гъсти и жилави секрети.

# 586
Мон...тавипека който пие детето е точно за отхрачване. Аз съм на мнение, че децата не се товарят с 5 неща за едно нещо. Защото има и така наречената лекарствена алергия. Когато даваме по 5 неща организма няма идея какво да прави и дава отпор. Аз бих включила, черна ряпа с мед или бирения сироп. Но вариацията Тавипек и сироп не бих дала.
Уми първо изобщо не се къхари че не си добра майка. Това с боледуванията никой не може да го предвиди.
Хомеопатията не е безобидна...така че човек може да направи алергия от предозиране. Нищо му няма на имунитета на детето ти. Така са се стекли събитията. Щом е бодра и весела изобщо не се притеснявай. Колкото до дните нали знаеш поговорката: Една вирусна история се лекува 7 дни с лекарства и седмица без. Та 7 дни с приливи и отливи си е абсолютно нормално. Стискам палци за по-бързо оправяне.

Браво Дани за маскта....не било толкова трудно:)) Не е най-приятното нещп но така поне знаеш, че няма да си менкате вируси.

# 587
Хоуп,разплака ме...Не съм очаквала потупване по рамото,но се чувствам толкова отчаяна,измъчена и изморена,безпомощна,че думите ти ми стоплиха сърцето.Благодаря ти  Hug
Дано не се влошава детенцето ми Praynig
Извинявам се за оффа.

# 588
  • София
Уми, успокой се, че и аз ще ревна. Разбира се, че си добра майка. Ще се оправи детенцето и ще се намери път да излезе от цикъла хрема, вирус, сополи, хрема, вирус. Наистина може да намалиш лекарствата, както казва Хоуп. Те и без това не помагат особено (хеле пък осцилококцинум). спо-ко Simple Smile

# 589
Уми това е щото ти си болна:))) За съжаление в медицината 2+2 не е равно на 4. Та да знаем - давам сироп кашлицата спира. Давах Хексалгин и хоп температура е изчезнала. Затова понякога всички се чустваме адски объркани. Чудим се защо миналият път капах едни капки и те действаха а сега недействат и се вкарваме в един филм - не е истина. Щом детето е бодро и свежо с апетит....нещата са добре...другото ще се оправи.

# 590
Тет, т.е. никога не даваш сироп при кашлица? Единствено с голямата си го позволявам, но за малкото абсурдс тия гъсти и жилави секрети.

Ами досега съм давала два пъти демефан, около 3 пъти синекод и преди две години-еуреспал при един ларингит. Това е за 5 години Mr. Green Но както съм и писала, кашлица има моето рядко, та и не съм натрупала кой знае какъв опит с тези сиропи...
Секрети казваш....дишането винаги ни е чисто, секрети-зелени винаги са от носа. Та лекувам сопола и ....това е то..

Уми.. Hug Hug

# 591
  • shumen
Фер,аз сиропи за кашлица също не харесвам.Сега педи ни изписа Фитолор и съм доволна.Аз преди това на своя глава бях дала Мукосолван,но педи ми каза,че разкашля повече.
Уми,оспокой се.Добра майка си.
Моето дете тази вечер най-после заспа спокойно.Забравих да му сложа капки,но не мрънка,че му е запушен носа.Сега спи и не хърка вече с носа.Явно АБ взе да действа.

# 592
  • Бургас
Да, момичета, Тавипек е експекторант, с други думи улеснява отхрачването, ползва се и като спомагателно средство към антибиотичното лечение. "Натискам" се за сироп понеже секретите са гъсти, адски жилави и детето ги вади много трудно. Друг път, когато е бил в това състояние обикновено съчетават Тавипек с Еуреспал или нещо друго подобно, или само сироп, но никога не са го оставяли само на Тавипек или без нищо. Все си мисля, че тези жилави секрети е добре да излязат, не да не може да ги отхрачи и само да се мъчи. Понеже обаче му е сериозно състоянието не взех сироп на своя глава, да не влоша нещата по някакъв начин. И добре че послушах усещането си и почнах АБ, не искам да си представям даже на какъв хал щеше да е вече ако го бях оставила на Изопринозин както настояваше едната лекарка.

Уми,  Hug

Спокойна вечер на всички  Hug

# 593
  • shumen
Мон,аз затова също започнах АБ,защото само като си помислих,че следват 4 почивни дни.Не ми се мисли,ако не бях докъде щяхме да стигнем.Най-вероятно пак до някои бронхит.

# 594
  • Варна
Моят досега е кашлял винаги от гърлото, от фаринкса. Едно единствено изключение имаше миналата пролет, когато кара бронхит. Та при фарингитни кашлици с храчки или без съм установила,ч е сиропите не вършат никаква работа. Та и аз спрях да купувам, лекувам гърлото и кашлицата минава. Важно е наистина да се знае каква е и по-важно откъде е.
Моят също се опитва да кашля. По 1-2 пъти на ден, предната нощ се закашля веднъж, тази нощ не, но съм на тръни, винаги така се почва при него... Давам клеева тинктура и витамин С, друго не знам какво... И един тонзилотрен му дадох снощи, днес ще купя, че са останали още 2.
Уми,
не знам какво е състоянието на Габи, но казваш от събота насам 3 пъти има сополи. Ами те сополите не минават за ден... От събота щом е сополясала няма как да очакваш чудо, моят поне по  10 дни ги влачи, че и по повече. Ще мине. Кофти е, че се разболява толкова често, ако поне малко ще те успокоя не е единственото такова дете. На моя позната синчето преди 2 зими попадна в такава въртележка, че и в болница влиза, изписват го и се започва наново. Майка му се беше хванала за главата, чак аз се притеснявах като я чета. Закрепи се и следващите зими положението беше несравнимо по-добро.

# 595
  • shumen
Месечинке,дано не се разболее Борето.

# 596
  • София
Като се зачетох в последноте постове, се замислих, че познавам педиатри, които и за рино-фарингеална кашлица, без храчки от по-надолу, предписват сироп като Флудитек или Еуреспал. Поне на трима такива попадах.

На нас два пъти са ни предписвали Флудитек за сополива кашлица. Една позната директно купува Еуреспал на детето си, когато се разсополиви и започне да подкашля. Аз лично не бих дала.

При рино-фарингеална кашлица, според мен има смисъл само ако е много честа и дразнеща, да се даде евентуално и в краен случай потискащ сироп или нещо за гърлото, защото кашлицата и секретите могат да го раздразнят по много неприятен начин.

Месечинке, според мен подхождаш правилно. Недей дава повече работи.  Peace

# 597
При нас вчера следобед като спа и  тази нощ носа  запушен и хърка, след събуждане пак кихане на  серии и  смъркане  и закашляне-прочистване а секрета по гърлото.

Уми наистина при вас е достаа напрегнато положениетои те разбирам прекрасноо и така  сме навлизали от болест в болест...много  пътии, един прмер  само - помня как пихме Клацид първо беше ангина, после получи  хрипове,после на последните два дни   от антибиотика когато вече уж нещата вървяха на оправянее и хоп някакви 39 плюс темепратури...и това е само един пример. Дано се закрепи скоро малката !  Praynig

# 598
  • shumen
Уми,как сте днеска?
Аз много кашлям и за мен на моя глава включих Проспан.По-късно мисля да мине да ме преслушат и да ми изпишат нещо.

# 599
Да се оправят всички болнички Hug
Моят и той ми похърква с нос от вчера. Дано не го почва нещо ново ooooh!
Племенникът пък пак е с ларингит ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт