Професионални серии за коса - тема 101

• 85 334
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Поръчах си от фризъорка на Framesi шампоан за мазни корени и сухи краища, бил много добър, не ми се омазнява толкова често косата но по препоръки.. къде бих могла да им разгледам продукти, доволни има ли от марката?

# 391
  • Стара Загора
Linde,кои три серии имаш на Ливинг пруф ,за обем ,ресторе и за всеки тип коса ли? И трите вече ли си пробвала и можеш ли да ги обобщиш на кратко  HugКоя ще е най добра за мен според теб знаеш  косицата ми Mr. Green ресторе дали ще ми пасне Thinking......Някой май е чистил тук Joy Joy Joy

# 392
  • На ръба..
Ако някой се интересува от Macadamia, TANGLE TEEZER, John Masters Organics, Sebastian или Matrix има добри намаления в ягодата.

# 393
Аз отдавна съм писала, че безсулфатните шампоани ми дразнят скалпа, едно леко сърбене и гъделичкане, просто един дискомфорт... Най-вече хайверените и ДПш на Алтерна... На НАши странно , но не ме дразнят толкова... И гледам да се мия само с Керастаз шампоани и ми е ОК... Peace Или на Shu Uemura също не ми дразнят... На Loreal не ги понасям  и не смея и Про файбъра да пробвам... Лоша работа.... Mr. Green ooooh!

# 394
Аз отдавна съм писала, че безсулфатните шампоани ми дразнят скалпа, едно леко сърбене и гъделичкане, просто един дискомфорт... Най-вече хайверените и ДПш на Алтерна... На НАши странно , но не ме дразнят толкова... И гледам да се мия само с Керастаз шампоани и ми е ОК... Peace Или на Shu Uemura също не ми дразнят... На Loreal не ги понасям  и не смея и Про файбъра да пробвам... Лоша работа.... Mr. Green ooooh!
знам,четох те  Peace обаче мен пък хайверите са ми добре  Rolling Eyes и Лореалите също.
много е индивидуално явно.

# 395
  • София
На Shu Uemura безсулфатният е много приятен и не ми дразни. Про файбър са сулфатни, нали?

# 396
На Shu Uemura безсулфатният е много приятен и не ми дразни. Про файбър са сулфатни, нали?
Да, съдържат SLS.

# 397
Не, че последните страници са много по темата, обаче аз да забия един въпрос свързан все пак с косата  Mr. Green Mr. Green
Тестът с косъма разбрах, че е добре да се направи на мокра коса, но има ли значение дали ще е измита или е добре още при намокрянето преди слагането на шампоана да се направи??
по всяко време можеш да мокриш и да дърпаш  Mr. Green
Да, точно така, когато решиш.

Ето още малко инфо:

Лунна, не съм сигурна как точно да го определя, но ПроФайбърите не са типични Лореалски продукти,различават се,  ако ти попаднат мостри, помисли да им дадеш шанс...
Поръчах си от фризъорка на Framesi шампоан за мазни корени и сухи краища, бил много добър, не ми се омазнява толкова често косата но по препоръки.. къде бих могла да им разгледам продукти, доволни има ли от марката?
Аз преди много години съм ползвала доста от нещата, ходех в салон, който работи с тях, имаше и приятни серии и такива, които не ми харесаха. Лусозната им серия изобщо не ми беше луксозна, нищичко не правеше.Приятно ухаещ шампоан, маската беше лека и като цяло нищо особено. Имаше една серия със слънчогледи, страхотно ухание и много хубава като действие, даваше и плътност и мекота едновременно, при това я ползвах след обезцветяване.Олиото им беше много хубаво, само дето не се сещам кое от всички...Термозащитното им спрейче ми идваше слабо, но пък имаше един флуид, пак с термозащита, много добре предпазваше, нямаше фиксация, но някак оформяше много приятно косата.Виждала съм ги тук http://beautyshop.bg/manufacturer/114/framesi.html

# 398
Linde,кои три серии имаш на Ливинг пруф ,за обем ,ресторе и за всеки тип коса ли? И трите вече ли си пробвала и можеш ли да ги обобщиш на кратко  HugКоя ще е най добра за мен според теб знаеш  косицата ми Mr. Green ресторе дали ще ми пасне Thinking
Точно тези трите имам, да - PHD, Restore и Full + измиващия балсам от Curl серията.
Мисля, че тази за всеки тип ще ти пасне идеално, дава и обем, и гладкост, и подхранва, т.е. от всички други серии по нещичко. Restore е малко по-силна, с шампоана по-бързо ми пада обема (макар че има такъв първоначално), но пък балсам, маска, крем (най-добрия финиш, който съм слагала на косата си Heart Eyes) са страхотни - здрава, плътна коса, но същевременно е мека и гладка. Full прави хубав обем, като косата е скоклива, а не пресушена и вдървена, както с други серии за обем, поне при мен.
Измиващия балсам определено е хидратиращ продукт, косата е супер гладка, разплетена, мека и гъвкава. Трудно ми е обаче да свикна с липсата на пяна и като цяло класическото усещане за измиване в банята, но пък за път или за бърза процедура миене+кондициониране е супер.

Най-накрая стигнах и до нощната грижа. (Сетонка, златна си ми Hug) Исках да пробвам всяка серия отделно и после да пробвам и грижата. Понеже мия вечер, нямам възможност сутрин с малкото, та нанесох нощната грижа през деня, като очаквах, че ще стана на клечки (както с тази на Алтерна) и ще се наложи да връзвам косата. Нищо подобно, косата пое продукта, при все че сложих доста, стана гладка, бляскава, подредена, абе мечта. Ако наистина се запазва ефекта до 5 измивания ще е страхотно. Просто се преродих с тази марка Heart Eyes мисля че тя ще е спасителната за изгорелите руси краища, че да мога да ги съхраня по-дълго и да пусна желаната дължина...особено крема restore, голямата ми любов Crazy

Редактирам, за да отговоря на АНИ - този е шампоана на Наши, да, по-скоро хидратиращо усещане ми даде, но не прекалено, точно идеален за ежедневно ползване, да почиства без да пресушава скалпа или косата.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 23:04 от Анонимен

# 399
  • София
Сега намерих малко време да ви споделя за едно свое съвсем случайно експериментче  Joy

Както ви казах, след като ме офъкаха реших да си направя малко глезене на косата. Предната вечер намазах в корените първо серума за скалп на Натура Сиберика, а върху него серума за стимулиране на корените от Гроу Горджъс (10 минутния преди миене на косата) Масажирах хубаво около 10 минути (болеше ме глава и това масажче така хубаво ми дойде), а на дължините сложих смес от малко масло от кафе, ЯЧРМ и арган с нощната маска на Гроу Горджъс. Спах така омазана и намерението ми беше на сутринта да направя терапията Хронолоджист, защото след нея косата е винаги прекрасна, но сутринта ми възникнаха по-ранни ангажименти и реших да измия с червената серия на Профайбър.
Измих косата и излязох от банята. Нанесох доста обилно количество от маската на 5 см. от корените и вместо да вляза да отмия изсуших корените на косата със сешоар, а дължините останаха леко влажни. Сплетох на плитка тип рибена кост и излязох. Вън беше дъждовно и студено, понаваля ме малко и всички къси новорастящи антенки застърчаха и се накъдриха. По някое време следобяд се прибрах у нас и реших да вляза да си отмия маската от косата и да си я оправя, защото вечерта бях на опера (Турандот  Heart Eyes)  Започвам да разплитам косата, а тя мека, плътна и приятно къдрава - все едно няма неотмита маска  #Crazy #Crazy #Crazy Никаква следа от маската. Никаква. Такова нещо не ми се беше случвало (аз не за първи път оставам косата изсушена с маска и сплитам на рибена кост) винаги косата е слепена и мазнееща от маската - абе ясно е, че трябва да се отмие. Косата ми беше още леко влажна (да кажем около 15% влажност имаше в косъма) но имаше блясък и обем, плътност и жилавост. И се бяха образували страхотни вълнички. Реших, че няма абсолютно никакъв смисъл да отмивам и мога да си изляза така. Долу слагам няколко снимки за да онагледя.

Тук се вижда блясъка и абсолютно неутежнения вид на косъма. Опитала съм се да снимам максимално близко.
Скрит текст:

Тук са снимки отпред и отзад. На тази отпред е непосредствено след разплитането и много добре се вижда фризи ефекта от стърчащите косъмчета. Тази отзад е снимана по-късно като се прибрах от операта - мъжлето беше на разположение  Mr. Green  Станала е доста фризи и рошава, защото ме вя вятъра и малко дъждец ме пръсна, но като цяло освен по-рошавия й вариант е същата като преди да изляза.  
Скрит текст:
  bouquet

Не цитирайте ще ги махна по-късно.

Сега ще се върна назад да ви прочета подробно.  bouquet

Последна редакция: пт, 26 фев 2016, 11:54 от Мagnollia

# 400
  • Пловдив
Магнолия на Шу уемура коя серия според теб е за тънка права коса, намираш ли някакво сходство на примерно cleansing conditioner Grow gorgeous с някоя от сериите на Шу? Сега видях пуснала си снимки, косата ти е на страхотни вълнички и има тоооолкова блясък... ееех мечта за мен!

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 17:51 от astravera

# 401
  • Стара Загора
Магнолия, само една дума ще кажа - разкош  Heart Eyes

# 402
Магнолия, само една дума ще кажа - разкош  Heart Eyes
Направо разкош. Heart Eyes
Аз си измих косата с Денсифик шампоан и маска, после Цимента, на върховете олиото Наши и накрая на сухо смесено Крем де ла крем с помпи Еликсир Ултим иииии чакам да послегне обема. Рошава съм, но много харесвам тази серия и се чудя дали да не я подновя. Crazy

# 403
  • Чукарландия
Магнолия! newsm51

# 404
  • София
Момиче та, чета ви с голям интерес, не мога да ви настигна скоро, но се надявам на вашата помощ. В златна рибка, си харесах продуктите на Marrakesh, има ли някой с отзиви за тях?

Общи условия

Активация на акаунт