Професионални серии за коса - тема 101

• 85 338
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
И аз се интересувам много от преуош терапиите.

Вчера реших да пробвам най-после Детанглъра с Цитрус и Нероли. За целта трябваше да измия косата с ДПШ Лейбъл М и после нанесох сериозно по скалпа и косата. Стоях 20 минути и измих. Косата беше гладка, страхотна. Обаче после .....няма такъв фриз. Сложих отново за финиш от Детанглъра без отмиване този път по дължините на косата и особено в крайщата, но за моято много суха коса той е явно абсолютно недостатъчен.
Наложи се да оправям фризлата вечерта с Рестор крема на Ливинг Прууф /не знам дали това е правилно въобще/, от който сложих доста щедро количество на два пъти и нещата се пооправиха, но не така както бих желала.
Сега се чудя дали ако си взема примерно John Masters Organics Green Tea & Calendula Leave-in Conditioning Mist нещата ще са по-добре?
 Следващия път ще се измия с Златната роза на Орайт и ако пак стане такова фризи не знам. То лети навсякъде и косата ми изглежда много зле суха, пършива, като изгоряла. Много ми е трудно да съчетавам органик и химиите.
Мога ли да сложа финиш примерно спрейовете на Алтерна зелен, кафяв?
Посъветвайте ме моля как да ползвам тези продукти. bouquet
Прочела съм абсолютно всичко, което Белисима и другите момичета са писали в много теми  за тези продукти и пак се обърквам някак.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 17:15 от densi

# 691
Денси, при мен не се получи любовта с JMO, а с такъв кеф си ги купих, но...макар някои неща да ми харесаха /детанглъра и шампоана с цинк и градински чай/,просто недостатъчни ги почувствах като грижа, ако трябва да съм само с тях.Варианта, който открих за себе си е, като допълваща грижа.Точно този със зелен чай не съм купувала, но да знаеш, шампоанът с вечерна иглика не го взимай, много задушлив аромат е и дразни дори моят нечувствителен скалп, а при по-чувствителен не искам да си представя...
И между другото JMO са на доста добри цени и често намалени в Ягодка.

# 692
ДЕНСИ,също като СЕТИ и моята коса не прие JMO. Детенглъра в съчетание с шампоана John Masters Organics Honey & Hibiscus доведе до кофти резултат.Въпреки предварителната подготовка на косата с ДПШ.По-фризи и зле изглеждаща не съм била.Освен това ми изправи дължините  Confused За аромата на шампоана думи нямам-прекалено етеричен,до припадък  Sick

# 693
Ау точно така изправи ми дължините и ги разхвърча като изгорели. Благодаря ви момичета!  Hug bouquet
Шампоани органик нямам намерение да купувам.
Аз съм с много чувствителен нос и харесвам само парфюмни миризми. Иначе ми прилошава от етерични масла.

# 694
На мен за следваща тема ще ми е интересно как укротявате фриза, това ми е най-големия проблем  Simple Smile

# 695
  • София
Получих си минитата  на 3 more inches. Сега те чудя да ги пробвам ли, друго ли да пробвам  newsm78

# 696
Днес и аз пробвах серията за обем на Ливинг Прууф: шампоан, балсам и крем. Шампоанът се държи като типичен за обем продукт, по-скоро протеинов, малко позаплитащ косата. Балсамът ме изненада: очаквах нещо леко, а той хидратира много добре, оставя косата напоена, хлъзгава, прилича на хидратиращ балсам. Кремът при мен елиминира хлъзгавото усещане, леко втвърди и уплътни косата. Резултатът след изсушаване: много добър обем, доволна съм; много блясък (но аз по принцип го имам) и лек "фризи" ефект; косата ми не е пригладена, а малко своенравна, също така леко се заплита. Но като цяло ми хареса серията. Не мога да кажа, че тези продукти ми харесват повече от типичните за мен на Керастаз, на Редкен (с чийто шампоан за обем обемът ми е сякаш повече), но съм доволна, държат се съвсем прилично, бих купувала отново като се изкушавам да пробвам друга серия, по-хидратираща. Изглежда съм прекалила с протеините, освен това не съм си подстригвала косата дълго време и дължините ми са по-сухи от обичайното при мен, може би затова и получавам фризита.

# 697
Днес си поръчах още неща на Ливинг пруф. Нощната маска, спрей за 2 пъти повече трайност и спрей за плътност и обем. Последните два са от стилизиращата им серия, набелязала съм още термозащита за изправяне и флекси лак. Харесах продуктите от сайта на производителя. Благодаря ти , Линда за идеята  bouquet! В техния сайт са показани различни прически и с какви продукти са постигнати. Аз харесвам небрежни коси като тези:

http://www.livingproof.com/get-the-look/downtown-knot#gtla

http://www.livingproof.com/get-the-look/weekend-pony#gtla

Чакам с нетърпение да ги пробвам, дано харесам резултата. Досега на марката съм ползвала серията PHD и въпреки че съм с третирана коса, ми допадна много, само на краищата имах нужда от допълнителен продукт. Нощната маска слага ли се по скалпа и колко често я правите? Пише , че ефекта бил до 5 измивания, това значи ли , че се прави горе-долу на такъв интервал?

# 698
Получих си минитата  на 3 more inches. Сега те чудя да ги пробвам ли, друго ли да пробвам  newsm78

При твоята разкошна колекция напълно разбирам колебанието ти  Hug

АГЛАЯ,много полезно инфо за ЛП за обем  bouquet

Аз също съм ЗА предложенията за запис-пре уош терапиите и продукти/начини/техники за укротяване на фризита  Peace

# 699
Нощната маска не слагам по скалпа, а само по дължините и то много чести през два дни някъде. Много харесвам този продукт.

# 700
 bubka, сърдечно ти благодаря... bouquet

Като заговорихте за етеричните масла и аз не мога да понасят миризмата им, направо се задушавам от някои от тях... Ползвам ги комбинирано и не можех да разбера от кое точно, но направо ми става лошо като ми е на главата... Направо се чудя как спите с тях цяла нощ.. Shocked Наскоро установих, че адски силно ме дразни маслото от пачули, по-малко това от розмарин и иланг-иланг, а най-малко от чаено дърво... Абе направо ми се гади от тях... Mr. Green Имам и едно Trichup oil, не мога и не мога да се омажа с него, само дето стои в банята и ме дразни аромата му, усещам го и през шишето... Crazy #Crazy

За новата тема и на мен ми е интересно за преуош терапиите или нощните терапии и как може да си направим сами такива? Освен това да споделим малки хитринки за справяне с фризита, заплитане и наелектризиране на косата... Peace

# 701
  • Бургас/Пз
2. Някаква добеа хидратация? Едно момиче от темата ми препоръча Алтерна и Sexy Hair Simple Smile Засега съм се спряла на Sexy hair, че алтерна ще ме разори вече Simple Smile
На мен Сексито се оказа, че не ми е точно хидратираща серия, макар че като цяло ми харесва. Не знам , но ако искаш истинска хидратация по-добре Филип Кингсли или Джойко Мойсчър.

Хареса ми много идеята за въпроси за други непрофесионални грижи, един вид нашите открития успоредно с профи козметиката.  Sunglasses

Магнолия, каквото и да решиш, после пиши, обожавам ревютата ти  Laughing

И аз не можах да се спогодя с детанглера  Rolling Eyes

Да ви се оплача, днес влагата и мъглата в Бургас са ужасни. Като се прибрах и се погледнах в огледалото бях така  Shocked  Close Ужасна фризи хвърчаща коса. А сутринта излязох с идеално гладка  Sad

# 702
Марсела, радвам се че си доволна Hug
Аз нощната грижа я слагам както е указано - от корените до връхчетата, без обаче специално да втривам в скалпа, да речем на 1-2см. от него.

# 703
  • София
Намазах се с преуош терапията на 3 more inches. Тъкмо ще имам още една преуош терапия за която да споделя в следващата тема, ако изберете това да е въпрос за запис.
Мислех да вляза да изкопа с новия почистващ балсам на HIF но продължавам да не се чувствам добре и ме до мързи сега да се разправям с косата ми.

Иначе Бубка да споделя за серума на Денсифик Jeunesse. Вчера вечерта го нанесох на суха косата по скалп и дължини. Усетих лека фиксация и малко втвърдяване докато косата се навлажни.  Първо много силно ми миришеше на спирт. След минута тази миризма изчезна и остана само приятен аромат. Като изсъхна косата се усещане, че е нанесен продукт , но като разресах това усещане изчезна. Леко втвърди косата, но не я направи суха.

# 704
  • USA
Алтерна са пуснали нов СС крем,специално за плътен косъм и който да дава повече фиксация.

Общи условия

Активация на акаунт