Избор на телефон

• 426 814
  • 6 056
  •   1
Отговори
# 330
Казват, поне моите познати, които са имали LG, че се чупят точно когато им изтече гаранцията. Може и да е случайност. Не го твърдя. Иначе телефончето е добро.
При три годишна гаранция какво значение има, след като ще го смениш след две години? Stuck Out Tongue Winking Eye

Тоо тъй, де. Но не всеки има възможността да сменя. Ако иде реч за по възрастни хора, те не следят последните тенденции и новости, прагматици са.

# 331
  • София
Колеги, Самсунг (J3, J5) или някой Huwaei би бил по-добър за майка ми, освен да е по-бърз, да е по-интуитивен, в смисъл - по-лесен за работа, по-интуитивен?

Благодаря!

# 332
  • Мадрид / София
J3 и j5 не са лоши, но гледай да имат повече памет, над 16 gb, че иначе бързо се запълва и става трудно за работа с него. 

# 333
За по-възрастни хора /което е относително понятие, разбира се/, които са от "технологично-динозавърското" поколение /аз така се определям, за сина ми съм "индианец"/, наистина е по-добре телефоните да са с по-опростени функции, да са "познати", т.е. една и съща марка, но-важното е да имат поне 16 GB памет. Отделно може да се сложи допълнителна карта, т.е. трябва да има и такъв слот. Е, има и по-възрастни бизнес-активни хора, за които и по-сложните технологии не са проблем и активно ги използват, но това е като продължение - т.е. с годините са научили много от функциите и след това ги "надграждат" с по-новите модели.

За по-обикновено ползване LG са добри, но наистина за около 2 г. се скапват. Все пак зависи от модела. Аз имах LG Spirit и "живя" точно толкова. Мъжът ми е с LG Zero от 1 г., и като модел е по-нов и по-добър от моя, но вече започна понякога да прави малки проблеми. Разбира се, това може да се дължи и на неправилна експлоатация, защото в технологично отношение той е по-зле и от мен:anguished:

По препоръка оттук си купих Huawei P9 mini lite - все още нищо не мога да кажа, 2 дни го разучавам и пробвам. Разбира се, че като технология предлага много неща, камерата е много добра /ако мога да го твърдя от 5-6 снимки/, има много екстри /които все още са ми мъгляви за разбиране и ползване/. Надявам се, че с времето ще овладея максимално функциите му, които ми трябват и тогава ще имам по-конкретно мнение.

# 334
jfjallen, честит! Наистина се радвам, че си избрала него. Даже обмислям да купя един предварително, че да не изреве вкъщи някой, че е без телефон. А предвид зависимостта ни от тези устройства, това е много разстройващ момент... Grin пък телефонът истински ми харесва много!

# 335
  • Варна
Скрит текст:
Казват, поне моите познати, които са имали LG, че се чупят точно когато им изтече гаранцията. Може и да е случайност. Не го твърдя. Иначе телефончето е добро.
При три годишна гаранция какво значение има, след като ще го смениш след две години? Stuck Out Tongue Winking Eye

Тоо тъй, де. Но не всеки има възможността да сменя. Ако иде реч за по възрастни хора, те не следят последните тенденции и новости, прагматици са.
За десет годишно дете питам. Вече му се има по-голямо доверие, че пази, но пък си е дете. Важни са му приложенията и игрите.

# 336
  • София

Търся от обикновените телефони, за майк.
2.2-2.4" екран, с удобни копчета  и добър обхват.

ПП: Защо само Нокии имапо магазините. Свикнала е със Самсунг.

# 337
  • Мадрид / София

Търся от обикновените телефони, за майк.
2.2-2.4" екран, с удобни копчета  и добър обхват.

ПП: Защо само Нокии имапо магазините. Свикнала е със Самсунг.

От Амазон
 https://www.amazon.es/gp/aw/d/B005SYZ4RM/ref=mp_s_a_1_182? … es+libres+samsung
https://www.amazon.es/gp/aw/d/B007MZC1EY/ref=sxbs_sxwds-stvp_3?_ … _SX236_SY340_QL65

# 338
jfjallen, честит! Наистина се радвам, че си избрала него. Даже обмислям да купя един предварително, че да не изреве вкъщи някой, че е без телефон. А предвид зависимостта ни от тези устройства, това е много разстройващ момент... Grin пък телефонът истински ми харесва много!
Lily, благодаря! Ти си "виновницата" за този избор! /шега, разбира се, просто твоето мнение наклони везните в негова полза/. Мисля, че особено за по-младите и технологично по-грамотни хора, е добър избор /синът ми също го хареса и го "разцъка" за 5 минути, но каза, че трябва сама да си "открия" нещата, пък след това щял да ме "ограмотява", ако не се справя с всичко/.

# 339
Скрит текст:

За десет годишно дете питам. Вече му се има по-голямо доверие, че пази, но пък си е дете. Важни са му приложенията и игрите.
Миналата година гледах този модел за мъжа ми /LG K 10/. В момента не помня техническите му характеристики, но се бях спряла на него и на LG Zero. Нямаха първия модел и затова взехме втория, от който той е доволен. С тази разлика, че той не играе на него и не тегли филми, ползва го за много информация.

# 340
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
...функцията за отхвърляне на разговор със SMS...
Каква е тази функция?

О, да, това го бях забравила. Mr. Green Само при Леново я има докато местиш слушалката, когато звъни, много близко и често минава през автоматично изпращане на СМС, Сега си спомних, че докато свикна, доста СМС - изпратих, че съм "заета в момента и не мога да разговарям". До навик е. Да не отклоняваш вдигайки, нагоре или настрани беше - та да не изпраща автоматично съобщение.

аааа,не,аз тази функция я имах на Самсунга преди 3-4 години.Първия път,като незнаех и като пуснах СМС на мъжо,че съм в среща и да не ме притеснява паднахме от смях.Я обяснете за Леновото,че там не съм попадала на тази функция.

# 341
  • София
 Колеги, гледам достъпни апарати Lenovo, по-специално сериите VIBE C2 Power и А6010, бюджетни, дали работата с телефоните е сравнително интуитивна и лесна? Бързички ли са?
Благодаря!

# 342
Телефон Леново аз никога не бих взел. Пълен кошмар са.

А за СМС функцията я имах преди 4 години на Samsung Galaxy S4. Колко пъти съм пращал инцидентно нямате си на представа Grinning

# 343
Телефон Леново аз никога не бих взел. Пълен кошмар са.

Ееее, чак пък кошмар не бих казала. Така си стои като нов, ползван до последно на макс три, четири години, без проблем. Но е морално осатрял. Понечих да го дам майка ми, тя не иска "модерен" телефон. И така стои работещ. Резерва. Батерията пада за  ден, но тя е сменяема.

# 344
  • София
Еее, вие направо ме отказахте, защо така за Lenovo? Гледам цените са им доста конкуретнтни?
А Huawei тогава? ПО-лесен ли е за работа от по-взърастен човек?

Общи условия

Активация на акаунт